Eğitim ve Kariyer:
1994-1999 Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Mezunu
2000-2003 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Biyoteknoloji ve Biyomühendislik ABD. Yüksek Lisans Mezunu
2003-2010 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği Bölümü Doktora
2011-2015 İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü (Yrd. Doç. Dr.)
2015- Giresun Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü (Yrd. Doç. Dr.)
Araştırma Alanları:
- Biyoaktif Bileşenler, ekstraksiyon teknikleri, ekstraksiyon kinetiği, matematiksel modelleme, biyoetkinlik tayinleri (antioksidan, antimikrobiyel ve sitotoksik etkinlikler), kromatografik ve spektrofotometrik ölçümler ile bileşen tayinleri
- Saflaştırma, adsorpsiyon (zeolit, montmorilonit; biyopolimerler ipek fibroini, kitosan, pektin, selüloz, CMC, jelatin), adsorpsiyon mekanizması ve modellemeleri
- Enkapsülasyon, püskürtmeli kurutma
- Enzim aktivasyonu-inhibisyonu, modelleme, enzim enkapsülasyonu ve immobilizasyonu
- Gıda prosesleri, proses tasarımı ve optimizasyon