avatar
Yeliz Çakır-koçak Doktora BARTIN ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, EBELİK BÖLÜMÜ
Yayın 3 Hakemlik 3 TR Dizin Atıf 1
3 Yayın
3 Hakemlik
1 TR Dizin Atıf

Uzmanlık Alanları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Örgütsel, Kişilerarası ve Kültürlerarası İletişim Çok Kültürlü ve Kültürlerarası Çalışmalar Kültür, Temsil ve Kimlik Kültürel çalışmalar (Diğer) Sosyal ve Kültürel Antropoloji (Diğer) Kadın Araştırmaları Sağlık Bilimleri Ebelik Bakım Modelleri ve Doğum Yeri Doğumun Psikososyal Yönleri ve Perinatal Ruh Sağlığı Klinik Ebelik Ebelik (Diğer) Geleneksel Çin Tıbbı ve Tedavileri Geleneksel, Tamamlayıcı ve Bütünleştirici Tıp (Diğer) Koruyucu Sağlık Hizmetleri Sağlığın Geliştirilmesi Hemşirelik Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Arkeoloji (Diğer) Tarihsel Çalışmalar (Diğer) Pre-Perinatal Masaj Postpartum Masaj

Biyografi

Yeliz Çakır Koçak, Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri fakültesi Ebelik Bölümü’nde 2022 yılı Ocak ayından itibaren Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmakta olup Bartın Üniversitesi Senato Üyesi, Kalite Koordinatör Yardımcılığı ve Üniversite 2024-2028 yılı Stratejik Plan Çalışmaları Ekibi üyesi olarak idari görevleri yerine getirmektedir.
Çakır Koçak, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde 2006-2022 yılları arasında Araş. Gör. Dr. olarak görev yapmıştır. Ayrıca, masaj terapisi uzmanı ve pre-perinatal masaj terapistidir. Ankara Üniversitesi’nde lisans eğitimini 2004 yılında tamamladıktan sonra aynı yıl Ege Üniversitesi Acil Servis biriminde göreve başlamış ve iki yıl görev yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini 2007 yılında Ege Üniversitesi Ebelik Anabilim Dalı’nda tamamlamış ve tezini ilk kez anne-baba olacak bireylere ev ortamında verilen doğum öncesi ebe eğitiminin kaygı düzeyine etkisi üzerine yapmıştır. Doktora eğitimini 2017 yılında Ege Üniversitesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda tamamlamış ve tezini tüm vücut gebe masajının maternal ve fetal etkileri üzerine yapmıştır.
Koçak, uzun yıllar içinde birçok ulusal ve uluslararası akademik çalışmalar, kitap bölüm yazarlıkları, yürütücü ve araştırmacı olarak akademik ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası hakemlikleri bulunmaktadır. Ebelik eğitimi, pre-perinatal masaj terapi, kültür, kadın sağlığı, kadın çalışmaları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve mesleki örgütlenme konularında akademik çalışmaları bulunmaktadır. ‘Asrın Felaketi’ olarak tanımlanan Kahramanmaraş depreminden sonra TÜBİTAK 1002-C projesi ile Elbistan ve Afşin’de bir hafta akademik ve saha hizmeti veren Koçak, 2014 yılında kurulan Ebelikte Eğitim Araştırma Geliştirme Derneği (EBEARGE)’nin kurucu yönetim kurulu üyesi, 2018-2021 yıllarında yönetim kurulu sekreteri ve 2021 yılından itibaren yedek denetleme kurulu üyesi olarak görev almıştır. Ayrıca, Türk Ebeler Derneği, Anadolu Ebeler Derneği ve Ebelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği üyesidir. Evli, iki çocuk ve bir kedi annesidir.

Kurum

BARTIN ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, EBELİK BÖLÜMÜ

Yayınlar

0

191

0

1338

DOĞUM SONU MUAYENEDE FARKINDALIK: DİASTAZİS REKTİ VE BAKIMI
DOI: 10.17049/ataunihem.458866
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 3109

0

3109

Crossref atıf bulunmamaktadır.
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.