BibTex RIS Kaynak Göster

A study on Nutritional Values of Pleurotus eryngii (Çaşır Mantarı) (Turkish with English Abstract)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 2, - , 01.04.1990

Öz

This study was carried out to determine the composition of Pleurotus eryngii (Çaşır Mantarı) used as food in Eastern Anatolia. The following results were obtained: 1- Protein content of Pleurotus eryngii was higher than any other vegetable expect legumes. 2- Pleurotus eryngii was rich in vitamin C but lower in pH value. 3- It was also rich in some mineral content such as P, K, and Ca. 4- On the basis of the results obtained from this study, it can be suggested that Pleurotus eryngii has market contribution to human nutrition as a vegetable.   

Çaşır Mantarının (Pleurotus eryngii) Besin Değeri Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 2, - , 01.04.1990

Öz

Bu araştırma, Doğu Anadolu Bölgesinde insan beslenmesinde kullanılan Çaşır mantarının içerdiği bazı besin maddelerini saptamak amacı ile yapılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlar şu şekilde özetlenebilir: 1- Çaşır mantarı protein bakımından baklagiller hariç diğer sebzelerden daha zengindir. 2- Askorbik asit bakımından da zengin olup pH değeri düşüktür.         3- Mineral maddelerce özellikle fosfor, potasyum ve kalsiyum bakımından zengindir. 4- Elde edilen sonuçlara göre, çaşır mantarının insan beslenmesinde iyi bir sebze olduğu ortaya çıkmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Refik Alan Bu kişi benim

Hüseyin Padem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Alan, R. ., & Padem, H. . (1990). Çaşır Mantarının (Pleurotus eryngii) Besin Değeri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 15(2).
AMA Alan R, Padem H. Çaşır Mantarının (Pleurotus eryngii) Besin Değeri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Nisan 1990;15(2).
Chicago Alan, Refik, ve Hüseyin Padem. “Çaşır Mantarının (Pleurotus Eryngii) Besin Değeri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15, sy. 2 (Nisan 1990).
EndNote Alan R, Padem H (01 Nisan 1990) Çaşır Mantarının (Pleurotus eryngii) Besin Değeri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 15 2
IEEE R. . Alan ve H. . Padem, “Çaşır Mantarının (Pleurotus eryngii) Besin Değeri Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 15, sy. 2, 1990.
ISNAD Alan, Refik - Padem, Hüseyin. “Çaşır Mantarının (Pleurotus Eryngii) Besin Değeri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15/2 (Nisan 1990).
JAMA Alan R, Padem H. Çaşır Mantarının (Pleurotus eryngii) Besin Değeri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1990;15.
MLA Alan, Refik ve Hüseyin Padem. “Çaşır Mantarının (Pleurotus Eryngii) Besin Değeri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 15, sy. 2, 1990.
Vancouver Alan R, Padem H. Çaşır Mantarının (Pleurotus eryngii) Besin Değeri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1990;15(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/