Prof. Dr. Soner Soylu, doktorasını 1998 yılında Wye College, University of London, İngiltere’de tamamlamıştır. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nde 1998 yılından itibaren Öğretim Üyesi ve Araştırmacı olarak görev yapmaktadır.
Bitki Patolojisi alanında araştırma deneyimine sahip olup birçok yüksek lisans ve doktora tezine ve çalışmasına danışmanlık yapmıştır. Bu alanda yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı farklı kurumlarca finanse edilen birçok projenin yürütücülüğünü yapmıştır.
Bitki patojeni bakteri ve fungal hastalık etmenlerinin moleküler ve morfolojik tanılanmaları, bitki uçucu yağ ve özütler gibi doğal antimikrobiyal maddelerin antimikrobiyal etkinliği, fungal ve bakteriyel bitki hastalık etmenlerine karşı teşvik edilmiş dayanıklılık, faydalı antagonist fungal ve bakteriyel etmenler ile fungal ve bakteriyel patojenlerin biyolojik kontrolü, bitki büyümesini teşvik eden endofitik ve epifitik bakteri izolatları (PGPB) ve bitki patojeni ile bitki savunma mekanizmaları arasındaki moleküler, biyokimyasal ve morfolojik etkileşimlerin karakterizasyonu konularında saygın dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi, kitap bölümü ve konferans bildirileri bulunmaktadır.
Özellikle, çeşitli bitkilerdeki toprak kökenli fungal hastalıklar, külleme, mildiyö, pas gibi obligat hastalık etmenlerinin moleküler tanımlanmasında uzmandır ve Türkiye için bildirilmiş pek çok ilk kayıt bitki hastalık etmenlerinin raporu yayınlamıştır. Türkiye'de ilk kez doğrudan çiftçiye hastalık, zararlı ve yabancı otlarla ilgili sorunlarına çözüm hizmeti sunan "Bitki Sağlığı Kliniği'nin kuruluşunda yer almıştır.
Çeşitli konularda yayınlanmış araştırma makaleleri dünya genelinde kapsamlı bir şekilde atıf almış ve Tarım Bilimleri alanında ilgili dergi kategorisinde "En Çok Atıf Alan Makaleler" arasında yer almıştır. Birçok alanında saygın ve prestijli dergide Baş Editör, Yayın Kurulu Üyesi ve Hakem olarak görev yapmaktadır.
Dr. Habib Ali, PhD in Agricultural Entomology and Insect Pest Control, currently serves as a faculty member at Khwaja Fareed University of Engineering and Information Technology in Rahim Yar Khan, Pakistan. His academic journey commenced at the University of Agriculture Faisalabad, where he specialized in Agricultural Entomology before completing his Ph.D. at Fujian Agriculture and Forestry University (FAFU) in China in December 2018. Dr. Ali is a dedicated researcher with a significant impact on the scientific community, evidenced by his 110 research papers published in reputable national and international journals with a collective impact factor of around 500. Moreover, he has authored 15 book chapters and published 05 books with esteemed publishers like Springer, Taylor and Francis, IntechOpen, and Elsevier. Dr. Ali's contributions have earned him prestigious awards such as the Best International Student of the Year and the Best Thesis Award from Plant protection, FAFU, China. He was also nominated for the World Scientist Index in 2022-23 and received the Council of Asian Science Editorship. In addition to his research, Dr. Ali actively engages in educational programs, faculty training, and international conferences while contributing to national and international research projects. His research interests span a wide range of topics including agricultural entomology, molecular entomology, bee health, microbial pathogenesis, biocontrol agents, and integrated pest management, reflecting his dedication to advancing knowledge in entomology and agriculture.
İbrahim Kahramanoğlu, Lefke Avrupa Üniversitesi (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nde Doçent olarak görev yapmaktadır. Bahçe Bitkileri Üretimi, Hasat Sonrası Biyolojisi ve Teknolojisi ve İyi Tarım Uygulamaları konularında uzmandır. Başlıca çalışmaları Hasat Sonrası Fizyolojisi ve Meyvelerin İşlenmesi; İşleme ve Depolama için Doğal ve Yeni Teknolojiler; Sürdürülebilirlik için Dijital ve Hassas Tarım (agri 4.0); ve Bahçe Bitkilerine Değer Katma üzerinedir.
Dr. Yunus Emre Şekerli, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Biyosistem Mühendisliği Bölümü'nde yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır. Doktora çalışmasını aynı bölümde optik algılayıcılar kullanarak çim bitkisinin besin elementlerinin tahribatsız olarak tahmini üzerine tamamlamıştır. Öncelikli olarak Biyosistem Mühendisliği alanında öğretim ve araştırma faaliyetlerinde bulunmaktadır. 2014 yılında Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi'nde kışlık buğday yetiştiriciliğinde hassas tarım uygulamaları üzerine yaz stajı yapmıştır. Yakından algılama, tarım ve gıda ürünlerinin tahribatsız olarak kalitesinin değerlendirmesi, hassas tarım, gıda işleme ve gıda kalitesi konularında araştırma makaleleri yayınlamıştır. Aynı zamanda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde hassas tarım teknolojisi araştırma laboratuvarı üyesidir.
Lisans: Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi -1997
Yüksek Lisans: Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı- 2000
Doktora: Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı- 2006
2004 yılından beri Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği bölümünde öğretim üyesiyim. Yüksek lisans ve doktora eğitimimi ABD Clemson Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği bölümünde tamamladım. Hassas tarım, Dijital tarım, Akıllı tarım, Tarım 4.0, Tarım makinaları, spektroskopi, kemometri ve Tarım makinelerinde iş güvenliği alanlarında lisans ve lisansüstü düzeyde ders vermekte ve araştırma yapmaktayım.