Özge Süfer, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde “Doçent Doktor” olarak görev yapmaktadır. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden 2010 yılında mezun olmuştur. Akademik kariyerine 2011 yılında OKÜ Gıda Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak başlamış olup, ertesi yıl Ege Üniversitesi’nden Yüksek Lisans derecesi almıştır. 2018 yılında Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde doktorasını tamamladıktan sonra, 2022 yılında OKÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’ne doktor öğretim üyesi olarak atanmıştır. 2023 yılında doçent doktor ünvanını alan araştırmacı, pek çok bilimsel eser üretmiş ve dersler vermiştir. 24 adet SCI, 4 adet E-SCI ve 18 adet ULAKBİM tarafından taranan ulusal dergilerde yayınlanmış makalesi bulunan Özge Süfer, 2016 yılında Cartegena Politeknik Üniversitesi’nde (İspanya) düzenlenen, 3. Mikrodalga Enerji Uygulamaları Küresel Kongresi’nden AMPERE (Araştırma ve Eğitim için Avrupa Mikrodalga Gücü Derneği) ödülüne, 2021 yılında OKÜ tarafından Mühendislik Temel Alanında Performans Ödülü’ne layık görülmüştür. Pek çok ulusal ve uluslararası dergide yayın hakemliği yapan Dr. Süfer, SCOPUS endeksinde taranan Journal of Turkish Chemical Society Section A: Chemistry dergisinde alan editörü, ULAKBİM endeksinde taranan Osmaniye Korkut Ata University Journal of Natural and Applied Sciences dergisinde editör yardımcısı ve de SCI endeksinde taranan Frontiers in Nutrition isimli dergide ise inceleme editörü olarak görev yapmaktadır. Halihazırda, 9 adet COST destekli projede çalışma grubu üyesi olarak yer almaktadır.
Nermin Merve Yalçınkaya, Stratejik Çevresel Değerlendirmenin Türkiye’de yasal uygulama süreci ile ilgili doktora çalışmasını 2019 yılında tamamlamıştır. Temel çalışma alanları arasında Peyzaj Planlama, Etki değerlendirme Sistemleri ve Çevre Hukuku yer almaktadır. Bunun yanı sıra, kent planlama çalışmaları, ulaşım planlama, sektörel planlama süreçleri, yenilenebilir enerji, turizm-ekoturizm-kırsal turizm, kırsal kalkınma, bölgesel kalkınma ve sürdürülebilir kalkınma alanında bilimsel yayınları bulunmaktadır. Çalışma alanlarıyla ilgili ulusal ve uluslararası projelerde görev almış ve araştırmalar yapmıştır.
Dr. Öğr. Üyesi Şimal Kürümoğlu
1969 yılında Konya'nın Ilgın ilçesinde doğdu. 1988 yılında başladığı Anadolu Üniversitesi Fen-Edb. Fakültesi İstatistik bölümünden 1992 yılında mezun oldu. 1991-1992 öğretim yılında aynı üniversitede Eğitim Fakültesi'nde Öğretmenlik Sertifikası Programı (Pedagojik Formasyon) eğitimi aldı. 1993-1994 yıllarında yedek subay olarak askerlik hizmetini yerine getirdi. 1997 Haziran-2014 Ocak döneminde devlet memurluğu görevini yürüttü.
Devlet memurluğu esnasında; 1997-1998 yıllarında Ankara Türkiye İstatistik Kurumu'nda Hizmetiçi İstatistik eğitimi aldı ve bu eğitimi 1. olarak bitirdi. 2003 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTU) 'nde Uygulamalı İstatistik eğitimi aldı.
2001-2003 yılları arası Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik Anabilim Dalında Tezsiz Yüksek Lisans, 2004-2006 yılları arası Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
2008-2013 yılları arası Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalı Biyometri ve Genetik Dalında Doktora eğitimini tamamladı. 2013 yılında Dr. ünvanını aldı. "Zaman Serileri Analizi ve Trafik Kazası Verilerine Uygulanması" isimli doktora tezi en yüksek yayın puanı alan tez ilan edildi ve ödüle layık görüldü.
2014 yılı Ocak ayında Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'ne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2020 yılında Zootekni bilim dalı Biyometri ve Genetik Anabilim dalında Doçent ünvanını aldı.
2023 ve 2024 yıllarında ABD Stanford Üniversitesi'nin yaptığı araştırma sonucuna göre "Dünyanın en etkili bilim insanları” sıralamasına girdi ve bu listenin yüzde 2’lik dilim içerisinde yer aldı.
* Uluslararası Hakemli Dergi (International Peer Reviewed Journal)
* Yazar/yazarlardan hiçbir şekilde MAKALE BASIM ÜCRETİ vb. şeyler istenmemektedir (Free submission and publication).
* Yılda Ocak, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık'ta olmak üzere 5 sayı yayınlanmaktadır (Published 5 times a year)
* Dergide, Türkçe ve İngilizce makaleler basılmaktadır.
*Dergi açık erişimli bir dergidir.
Bu web sitesi Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.