yedi’nin temel amacı güzel sanatlar alanındaki akademik birikime ulusal ve uluslararası düzeyde katkıda bulunan özgün makaleleri yayınlamaktır.
yedi, sanat ve tasarım disiplinlerindeki çalışmalar kadar sanat ve tasarımı konu alan beşeri bilimler (felsefe, tarih, arkeoloji vb.), toplum bilimleri (sosyoloji, antropoloji, siyaset bilimi, psikoloji, ekonomi, hukuk vb.), uygulamalı bilimler (mimarlık, mühendislik ve tıp vb.) ve doğa bilimleri (fizik, biyoloji vb.) disiplinlerindeki çalışmalara da açıktır. Benzer biçimde yedi, kültürel çalışmalar ve iletişim bilimleri gibi çoklu-disipliner alanındaki çalışmalara da yer verir.
yedi, sanat ve tasarımla ilgili olması şartıyla her biri farklı bilim alanlarında (beşeri bilimler, toplum bilimleri, doğa bilimleri ve uygulamalı bilimler) uzman olan birden fazla yazarın özellikle sanat ve tasarım disiplinlerinden bir araştırmacı ile birlikte gerçekleştirdikleri disiplinlerarası çalışmaları özel olarak destekler. Ancak çalışmaların disiplinlerarası olması zorunlu bir koşul değildir.
Yazım kuralları, American Psychological Association (APA) 7. baskısı gözetilerek hazırlanmıştır.
Yapılan ön incelemede yazım kurallarına uymadığı tespit edilen makaleler reddedilir. Reddedilen makaleler düzeltilmiş dahi olsa tekrar önerilmesi durumunda kabul edilmez.
Lütfen makale yazım kuralları dosyasını ve makale önerileri sayfamızı okuyunuz.
Etik İlkeler
yedi, yazarlar ve editörler, yazarlar ve hakemler arasında ortaya çıkabilecek çıkar çatışmalarının (conflict of interest) önlenmesine özel bir önem vermektedir ve tüm makale değerlendirme formları bu ilke doğrultusunda gerekli uyarılarla birlikte hazırlanmıştır. Bu anlamda makale önerileri için, ICMJE (http://www.icmje.org/) (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (http://publicationethics.org/international-standards-editors-and-authors) (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmaktadır.
Makale önerilerinin telif hakkı formunda belirtildiği gibi mutlaka fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet etmesi gerekmektedir.
Sosyal bilimler dahil olmak üzere tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için ve etik kurul kararı gerektiren klinik ve deneysel insan ve hayvanlar üzerindeki çalışmalar için ayrı ayrı etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
Yayın Politikası
yedi dergisi, açık erişimli (open access) bir dergidir. Yazarlardan makale başvurusu, değerlendirmesi veya yayını için herhangi bir ücret talep edilmez ve okuyucular da derginin elektronik yayınına ücretsiz olarak erişebilir.
yedi dergisinin Açık Erişim Politikası Budapest Open - Access Girişimi (BOAI) tarafından belirtilen ilkeleri benimser.
Yazarlardan makale başvurusu, değerlendirmesi veya yayını için herhangi bir ücret talep edilmez ve okuyucular da derginin elektronik yayınına ücretsiz olarak erişebilir.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.