avatar
Özkan Apaydın Doktora Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)
Yayın 3 Hakemlik 2
3 Yayın
2 Hakemlik

Uzmanlık Alanları

Eğitim Eğitim Politikası Dini Musiki Müzik Eğitimi Bağlama Keman Ritim Eğitimi

Biyografi

1979 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 6 yaşında darbuka ile tanışarak babasının bağlama ile çaldığı melodilere eşlik etti. 10 yaşında uzun sap bağlama çalmaya başladı. Üniversiteye hazırlık dönemlerinde çeşitli sanatçılarla sahne aldı. 1998 yılında merhum Coşkun GÜLA ve Bircan PULLUKÇUOĞLU’ ndan bağlama ve Türk Halk Müziği şan dersleri aldı.
2003 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.
2005 yılında Ankara’da özel bir okulun lise, ortaokul, ilkokul bölümlerinde müzik öğretmenliği yaptı. Sonraki yıllarda aynı okulun fen lisesi ve anaokulu biriminde müzik öğretmenliği, tören komitesi koordinatörü ve ritim grubu sorumlusu olarak görev yaptı.
2006 yılında 2010 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitimin Kültürel Temelleri Güzel Sanatlar Eğitimi tezli yüksek bölümüne girmeye hak kazandı.
Prof. Dr. Sedat SEVER ile Çocuk Edebiyatı Araştırmaları, Sanat Eğitimi Sürecinde Çocuk Yazını
Prof. Dr. Cahit KAVCAR ile Edebiyatta Eleştiri
Prof. Dr. Ayşe ÇAKIR İLHAN ile Sanat Akımları ve Kuramları, 1950 Sonrası Sanat Akımları
Prof. Dr. Nezihe ŞENTÜRK ile Türkiye’de Müzik Eğitimi ve Sorunları, Cumhuriyet Döneminde Müzik Eğitim Politikaları üzerine çalışmalar yaptı.
“İlköğretimde Uygulamalı Ritim Eğitiminin Öğrencilerin Müzik Derslerine İlişkin Tutumlarına Etkisi” adlı yüksek lisans tez çalışmasıyla mezun oldu.
2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı kadrolu müzik öğretmeni olarak Kastamonu’nun Araç ilçesine atandı. Aynı yıl İstanbul Kenan Evren Kışlasında kısa dönem erbaş olarak vatani görevini yerine getirdi.
2011 yılında Ankara’ya tayini çıktı. 2014 yılında girdiği seçme sınavlarını kazanarak Türkiye’nin ilk Bilim ve Sanat Merkezi olan Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezine kadrolu öğretmen olarak atandı.
2014 yılında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi İslâm Tarihi ve Sanatları Türk Din Mûsikîsi bölümü doktora programına girmeye hak kazandı.
Prof. Dr. Bayram AKDOĞAN ile Türk Müziği Solfej
Yard. Doç. Dr. Ruhi KALENDER ile Türk Müziğinde Usûller, Beste ve İmlâ Çalışmaları
Doç. Dr. Cenk GÜRAY ile Türk Din Mûsikîsi Eserlerinin Analizi, Bağlamada İleri Düzey İcra Çalışmaları üzerine çalışmalar yaptı. “İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin Dinî Mûsikî Derslerine Yönelik Tutumları” adlı doktora tez çalışmasıyla mezun oldu.

Kurum

Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)

Yayınlar

Kodaly Müzik Eğitim Yönteminde Milli Bilinç ve Şuur
DOI: 10.51531/korkutataturkiyat.1247389
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 338

0

338

0

452

0

1860

Crossref atıf bulunmamaktadır.
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.