2007’de İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü %100 burslu olarak kazandı. 2008 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İngilizce Endüstri Mühendisliği Bölümü Çift Anadal Programı’na burslu olarak kabul edildi. 2011 yılında İşletme Bölümü’nden “Bölüm Birincisi” ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden ise “Çift Anadal Programı Birincisi” olarak mezun oldu. Aynı yıl, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yine 2012’de İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi. 2013’te İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2014 yılında TÜBİTAK BİDEB Yurt İçi Doktora Bursu almaya hak kazandı. 2017’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı’ndan doktor unvanını aldı. Kişisel ilgisi nedeniyle başlamış olduğu Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Lisans Programı’nı 2016 yılında bitirdi. 2018’de Kocaeli Üniversitesi Hereke MYO İnsan Kaynakları Yönetimi Programı’nda Dr. Öğr. Üyesi olarak göreve başladı.
Halen görev yapmakta olduğu Kocaeli Üniversitesi’nde ön lisans ve lisans düzeyinde yönetim ve organizasyon alanında Türkçe ve İngilizce dersler vermektedir. Verdiği dersler arasında "İKY'ye Giriş", "Yönetimin Temelleri", "İK Temin ve Seçimi", "Performans ve Ücret Yönetimi", "Eğitim, Geliştirme ve Kariyer Yönetimi", "Dijital İnsan Kaynakları Yönetimi", "Bilgi Yönetimi", "Kariyer Planlama", "Sunum Teknikleri", “Mesleki İngilizce” ve "Bilim Tarihi” yer almaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi, psikolojik sözleşmeler, istihdam edilebilirlik, kariyer planlama, girişimcilik, örgütsel dayanıklılık ve liderlik gibi konularda SSCI, Scopus ve TR Dizin’de taranan dergilerde çeşitli makaleleri ile ulusal ve uluslararası konferanslarda Türkçe ve İngilizce olarak sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Psikolojik sözleşmeler, örgütsel dayanıklılık ve İKY’de güncel konular hakkında yayınlanmış üç akademik kitabı bulunmaktadır. Araştırma konuları arasında psikolojik sözleşmeler, bireysel kariyer planlama süreçleri, algılanan istihdam edilebilirlik, iş arama davranışı, örgüt ve çalışan dayanıklılığı (resilience), işveren markası, çalışan deneyimi, liderlik tarzları, iş-yaşam dengesi ve çatışması, yenilikçi iş davranışları ve İKY uygulamaları bulunmaktadır.
Dr. Öğretim Üyesi Gamze Kağan, İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini 2004 yılında Maltepe Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 2009 yılında Maltepe Üniversitesi’nde İşletme bölümünü bitirmiştir. Lisans öğrenimi gördüğü Maltepe Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünde Çift Anadal yapmaya hak kazanmış olup, bu hakkını 2009 yılında Psikoloji Bölümü Yandal Programı olarak tamamlamıştır. 2014 yılında Üsküdar Üniversitesi’nde Hastane İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. 2019 yılında Atatürk Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Programını tamamlamıştır. 2021 yılında da Kocaeli Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon doktora programını tamamlayarak doktor unvanını almıştır.
Kağan, lisans eğitimini tamamladıktan hemen sonra özel bir bankada Genel Bankacılık Operasyon Birimi’nde 3,5 yıl (2009-2013) çalışmıştır. Lisans eğitiminden beri hayali olan akademisyenlik kariyerini 2013 Mayıs ayında Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu’ndan İş Sağlığı ve Güvenliği programında öğretim görevlisi olarak devam ettirebilmiştir. 2022 Nisan ayında Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nda Dr. Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir. Kağan, Üsküdar Üniversitesi’ndeki akademik kariyeri boyunca Program Başkanlığı, Eğitim Koordinatörlüğü, Soruşturma Komisyon üyeliği gibi çeşitli idari görev görevlerde bulunmuş olup, 2014 yılından bu yana İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanlığını, 2022 yılından bu yanda Mülkiyet ve Koruma Güvenliği Bölüm Başkanlığını başarılı bir şekilde yürütmektedir. Kağan’ın uluslararası hakemli dergilerde 18 adet (2'si SCI endeksli) yayını, uluslararası toplantılarda sunduğum 14 adet bildirisi, ulusal toplantılarda sunulan 1 adet bildiri yayını bulunmaktadır.
Akademik işlerinin yanında gönüllü faaliyetlerde bulunan Kağan, Mayıs 2021-2023 yılları arasında Türk Kızılay Kadın Kadıköy Teşkilat Başkanlığını, Şubat 2022 yılından bu yana da Türk Kızılay Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak resmi bir gönüllülükle sürdürmektedir.
Doç. Dr. Aysen ŞİMŞEK KANDEMİR (İstatistik Editörü)
**