Sayı: 1, 30.04.2022

Yıl: 2022

Makaleler

Araştırma Makalesi

5. Essay on Different Modalities of Loss

Dergi, Analitik ve Kıta Felsefesi geleneklerine ilişkin yüksek kalitedeki makaleleri yayımlama amacı gütmektedir.

Kilikya Felsefe Dergisinin Akademik Danışma Kurulu farklı felsefi ilgilere sahip akademisyenlerden oluşmaktadır. Bu nedenle, felsefenin tüm alanlarına ilişkin problemleri ve konuları kapsayan makaleler kabul edilmektedir. Yazarlardan özgün ve daha önce yayımlanmamış makaleler beklenmektedir.


Tarandığı Dizinler: İlk Sayıdan itibaren The Philosopher's Index,


2018 yılından itibaren ise ULAKBİM TR Dizin tarafından dizinlenmektedir.


ÖNEMLİ NOT: MAKALELER [kfdergisi@gmail.com] E-POSTA ADRESİNE GÖNDERİLMELİDİR.



1) Kilikya Felsefe Dergisiuluslararası, hakemli akademik bir dergidir.

2) Dergi, Nisan ve Ekim aylarında olmak üzere yılda 2 sayı ve elektronik (e-dergi) olarak yayımlanmaktadır. Nisan sayısı için gönderilecek çalışmalar 1 Ocak, Ekim sayısı için gönderilecek çalışmalar ise 1 Haziran'a kadar kabul edilmektedir. Bu tarihler sonrasında gönderilen çalışmalar derginin sonraki sayısında yayımlanmak üzere değerlendirmeye alınır.

3) Dergi, Türkçe ve İngilizce çalışmaları kabul etmektedir.

4) Yazarlardan çalışma alanlarına uygun olarak, felsefe problemlerine ilişkin özgün katkılar sağlaması beklenmektedir. Dergiye gönderilecek çalışmalar “Araştırma Makalesi” türünde yazılmalı ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ya da yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.

5) Dergiye gönderilen çalışmaların değerlendirilmesinde çift-kör hakemlik sistemi uygulanmaktadır. Hakemlerin kimlikleri hakkında yazarlara, yazarlar hakkında ise hakemlere bilgi verilmez.

6) Gönderilen çalışmalar, hakem değerlendirme sürecine alınmadan önce editör ve/veya yayın kurulu üyeleri tarafından içerik, yazım ve referans kuralları açısından ön değerlendirmeye alınacaktır. Dilbilgisi ve yazım kurallarına, makale şablonunda yer alan biçimsel özelliklere ve/veya referans kurallarına uygun olarak hazırlanmamış çalışmalar, hakem değerlendirme sürecine alınmayıp, eksik ve/veya hataların durumuna göre, ya gözden geçirilip düzeltilmesi önerisiyle yazar(lar)a geri gönderilecektir ya da doğrudan reddedilecektir.

7) İngilizce hazırlanmış çalışmaların dergiye gönderilmeden önce, dil ve yazım açısından düzeltileri (Proofreading ve Editing) yapılmış/yaptırılmış olmalıdır. Olası dilbilgisi ve yazım hataları yazarlara aittir. Kilikya Felsefe Dergisi dil ve yazım hataları bakımından sorumlu değildir.

8) Çalışmalar, 100-300 kelime aralığında olmak üzere Türkçe ve İngilizce özet ile beş (5) adet anahtar kelime içermelidir.

9) Gönderilecek çalışmalar, kaynakça bölümü hariç, 3.000-6.000 kelime aralığında olmalıdır.  Değerlendirmeyi yapan hakem(ler)in önerisiyle ve/veya yayın kurulunun uygun gördüğü durumlarda bu kelime sınırının üstündeki çalışmalar yayımlanabilir.

10) Gönderilecek çalışmalar derginin internet sayfasındaki Makale Şablonu  kullanılarak hazırlanmalıdır. Şablon içinde yer alan Makale Geliş Tarihi, Makale Kabul Tarihi, Sayfa Numaraları, vb. eksik bilgiler, çalışma, hakem değerlendirmesi sonrasında yayımlanmak üzere kabul edildiği takdirde tarafımızdan eklenecektir.

11) Dergiye gönderilecek çalışmalar referans sistemi, dipnot gösterme biçimi ve kaynakça düzeni bakımından American Psychological Association (APA) 6.0 stiline uygun olarak hazırlanmalıdır. Yazarlar, kaynak gösterimi ve kaynakça oluşturma hakkında detaylı bilgi için derginin internet sayfasında yer alan Kaynak Gösterme ve Kaynakça Oluşturma Rehberi'ni esas almalıdır.

12) Ön değerlendirmeden geçen çalışmalar, çalışma dosyası üzerindeki her türlü kimlik bilgisi silinerek içerik bakımından değerlendirilmek üzere ilgili alanda çalışma yapmış en az iki hakeme gönderilir. Çalışmanın yayımlanabilmesi için en az iki hakemin “olumlu” görüş bildirmesi gerekmektedir. İki hakemin de "olumsuz" görüş bildirmesi halinde çalışma reddedilir. Hakemlerden birisinin “olumsuz”, diğerinin “olumlu” görüş bildirmesi durumunda çalışma üçüncü bir hakeme gönderilir. Çalışmanın yayımlanmasında üçüncü hakemin raporu belirleyici olur. Ancak bazı durumlarda çalışma üçüncü hakeme gönderilmeden yayın kurulu kararı ile kabul veya reddedilebilir.

13) Hakemlerden gelen raporlar doğrultusunda yazarlara bilgi verilir. Düzeltme istenmesi durumunda, yazarların ilgili hakemlerin eleştiri ve önerilerini dikkate alması beklenmektedir. Hakem değerlendirme sürecinin öncesinde veya sonrasında yayın kurulu ve/veya editörler tarafından da düzeltmeler önerilebilir. Düzeltilmiş çalışmanın belirtilen süre içinde dergiye ulaştırılması yazarların sorumluluğundadır.

14) Çalışmaların bilimsel, etik ve hukuki sorumluluğu yazarlarına aittir. Yazarlar akademik etik ilkeleri dikkate almalı ve çalışmalarını bu ilkeler doğrultusunda hazırlamalıdırlar. Dergiye gönderilen çalışmaların Turnitin Programı aracılığıyla özgünlük denetimi yapılacaktır.

15) Kilikya Felsefe Dergisi’nde yayımlanan çalışmalarda belirtilen görüşler yazarlarına aittir; çalışmaların yayımlanması, derginin bu görüşleri savunduğu anlamına gelmez.

16) Yayımlanan çalışmaların tüm hakları Kilikya Felsefe Dergisi’ne aittir. Kaynak gösterilmek şartıyla alıntı yapılabilir.  

17) Çalışmalar kfdergisi@gmail.com e-posta adresine gönderilmelidir.

18) Kilikya Felsefe Dergisi ilk sayıdan itibaren The Philosopher's Index tarafından dizinlenmektedir.

Yayın Etiği
Kilikya Felsefe Dergisi, felsefe alanında yayın yapan ve kâr amacı gütmeyen süreli bir yayındır. Bilimsel veriler ışığında bilgi üretme, geliştirme ve kamu yararına paylaşma temel hedefleriyle hareket etmektedir. Kilikya Felsefe Dergisi yayın sürecinde rol alan editörler, hakemler ve yazarlar, evrensel insan haklarına dayanan ve bilimsel çalışmalarda izlenen uluslararası etik ilkelere uygun bir biçimde derginin yayın etkinliklerine katılmakla yükümlüdürler. Yayımlanacak tüm çalışmalar, bilimsel bilgiler ve yöntemlerle tutarlı, temel insan ve hayvan haklarına saygılı, yansız ve dürüstlükle yürütülmüş olmalıdır. Ancak bu ölçütleri sağlayan felsefe yazıları yayın kurulunca değerlendirmeye alınır.


Yayın Kurulu Görev ve Sorumlulukları
Felsefe alanında uzman kişilerden oluşan yayın kurulu, yayın etiğine uygun olarak dergiye gelen çalışmaların ön değerlendirmesini yapar; koşulları sağlayan çalışmaların hakemlik sürecini başlatır, bu süreci editör yönetir. Gerektiği durumlarda yazar ile iletişime geçilir ve yazardan gelen her bilgilenme talebi en kısa sürede cevaplanır.


Hakem Sorumlulukları
Kilikya Felsefe Dergisinde kör hakemlik sistemi uygulanır. Hakemler, uzmanlık alanındaki makaleleri değerlendirirken, yansız ve gizlilik içerisinde davranırlar. Hakemler, herhangi bir çıkar ilişkisi, akademik bir bağ ya da yakınlık içerisinde oldukları yazarların yazılarını değerlendirmekten kaçınmalı ve dergi editörlüğüne bu durumlarını bildirerek, hakemlik yapmayı reddetmelidirler. Hakemler kendilerine gönderilen yazıları bilimsel ve akademik ölçütlere göre değerlendirip 15 gün içerisinde raporlarını dergi editörlüğüne iletmeleri gerekir.


Yazarların Sorumlulukları
Yazarlar, Kilikya Felsefe Dergisi Editörlüğüne özgün ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış çalışmalarıyla başvurabilirler. Aksi bir durum tespit edildiğinde, yayım sürecinin hangi aşamasında olunursa olunsun, yazı reddedilir ve durum yazara bildirilir. Yazarlar çalışmalarında bilimsel araştırmalarla ilgili evrensel etik kurallarına tamamen uygun davranmakla yükümlüdürler. Veri kullanımında, kaynaklara başvurmada ve atıf yapmada yanlı, eksik ve/veya gerçeğe uygun olmayan yollar izleyemezler. Yazı içerisinde atıf yapılmayan metin, vb.’ler kaynakçada gösterilmemelidir. Yazılarında yararlanılan tüm kaynaklar, doğru ve gerçeğe uygun bir biçimde metin içerisinde ve kaynakçada belirtilmek yazarın sorumluluğudur.

Kilikya Felsefe Dergisi yazarlardan ücret talep etmemektedir.