e-ISSN: 2667-8683
Başlangıç: 2001
Kapak Resmi
 

Dergimize makale göndermeden önce Makale Değerlendirme Süreçleri sayfasında yer alan araştırma makalelerinin sahip olması gereken özelliklere ilişin açıklamalara lütfen göz atınız (https://dergipark.org.tr/tr/pub/ausbd/page/10968)

Dergimizin 2025 Mart  sayısı yayındadır.

LinkedIn sayfamız yayında. Dergimizle ilgili duyuruları ve bilgilendirmeleri almak için takip ediniz https://www.linkedin.com/in/ausbd-dergi-74a1a3356/


AÜSBD’nin sayın kullanıcıları,

AÜSBD, sosyal bilimler alanındaki bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapan bir dergidir. Dergimize göndermeyi düşündüğünüz makalelerinizin değerlendirme için dergiye kabulü, değerlendirme süreçlerinden başarıyla ve daha hızlı geçmesini sağlamak üzere lütfen aşağıdaki noktalara dikkat ediniz:

Bir araştırma metodolojiniz olsun. Dergimize göndermeyi düşündüğünüz makalelerin (araştırma veya derleme) bilimsel niteliğinin olabilmesi geçerli bir araştırma metodolojisine sahip olması gerekir. Bir kitap bölümü ya da genel bir betimleme şeklinde yazılmış makale çalışmaları dergimize kabul edilmeyecektir.
Makalenizin türünü doğru belirleyiniz. Örneğin “derleme” niteliğindeki bir makaleyi “araştırma” makalesi türünü işaretleyerek gönderdiğinizde, araştırma makalelerinin sahip olması gereken niteliklere göre değerlendirilecek ve değerlendirme başarısız olabilecektir.
Çalışmanızı araştırma makalesi olarak seçtiğinizde ise araştırma metodolojinizin aşamalarını/adımlarını tam olarak yansıttığınızdan emin olunuz.
Literatür (alanyazın) taraması/analizi yapınız. Dergimize gönderilen bazı makalelerde, ilgili alandaki literatür, sadece kuramsal/kavramsal çerçevenin sunumu biçimindedir. Literatür analizi, o güne kadar yapılan çalışmaları yöntem, bulgu, sonuç, kapsam, vb. yönleriyle tartışmalı, literatürdeki eksiklikleri, boşlukları ifade etmelidir. Makalenizin ilgili alandaki boşluğun doldurulmasına katkısı ortaya konulduğunda, onun özgün değeri ve alana katkısı da ortaya çıkmış olacaktır.

Bir makale Dergi Editoryası tarafından reddedildiğinde ya da iade edildiğinde bunun gerekçesi de sunulmaktadır. Gerekçede ifade dilen konuları/problemleri düzelterek dergimize tekrar başvurmanızdan mutluluk duyarız. 

-------------------------------------

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi (AÜSBD) yayın hayatına 2001’de yılda iki sayı ile başlamış, 2012 itibariyle Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda 4 defa yayınlanan ve TÜBİTAK-ULAKBİM Sosyal Bilimler Veri Tabanında taranan uluslararası hakemli statüsünde olan bir dergidir. AÜSBD ayrıca; EBSCOhost Academic Search Complete, Index Copernicus gibi uluslararası indekslerin yanı sıra Sobiad atıf dizinininde de yer almaktadır.

Derginin Yayın dili Türkçe ve İngilizce olup, “araştırma makalesi”, “derleme”, “editöre mektup” ve “kitap incelemesi” türünden metinleri, yazım kurallarına uygun hazırlanmış olması koşuluyla değerlendirmeye kabul eder. Değerlendirilmek üzere dergimize gönderilen metinlerin, daha önce yayınlanmamış, yayınlanmak üzere kabul edilmemiş ve yayınlanmak için değerlendirilme sürecinde olmaması gerekir. Değerlendirme sürecinde olan ve yayınlanan eserlerin sorumluluğu tümüyle yazar(lar)a aittir.

AÜSBD 2019 yılı 1. sayısına kadar hem basılı hem çevrimiçi olarak yayınlanmıştır. 2019 yılı 2. sayısından itibaren ise çevrimiçi olarak yayınlanmaktadır. Değerlendirme süreci, elektronik ortamda çift-kör hakem değerlemesi (double-blind) yöntemiyle yürütülür. Dergimiz iktisat, işletme, maliye, sosyal politika ve çalışma ilişkileri, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, davranış bilimleri, hukuk, tarih, sanat tarihi, arkeoloji, Türk dili ve edebiyatı, sosyoloji, felsefe, açık ve uzaktan öğrenme, iletişim bilimleri alanlarındaki bilimsel eserleri yayınlar.

2025 - Cilt: 25 Sayı: 1

Kitap İncelemesi

el-Mütenebbi’nin Şiirleri Estetik Bir Çeviriyle İlk Kez Türkçede

Araştırma Makalesi

Uluslararası İlişkiler Disiplininde Yenilenebilir Enerji Çalışmaları Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz

Araştırma Makalesi

Animelerde Kadın Temsiliyetine Dair Bir İnceleme: Naruto Shippuden Örneği

Araştırma Makalesi

Sağlık Kurumları Yöneticilerinin İnsan Sermayesi ile İlgili Farkındalıklarının Belirlenmesi

Araştırma Makalesi

Sağlık Çalışanlarının Yapay Zekâ Uygulamalarına Yönelik Tutum Analizi

Araştırma Makalesi

Karizmatik Liderliğin İş Tatminine Etkisinde Örgütsel Vatandaşlık Davranışının Aracı Rolü

Araştırma Makalesi

Güncellenmiş Uppsala Uluslararasılaşma Modeli Çerçevesinde Dışa Dönük Doğrudan Yabancı Yatırımların Ana Ülke Sürdürülebilir İnovasyonuna Etkisinin İncelenmesi

Araştırma Makalesi

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık Kara Kuvvetleri Instagram Paylaşımlarının Stratejik İletişim Bağlamında Göstergebilimsel Analizi

Araştırma Makalesi

Public Service Announcements About Migrants: Strategic Constructions to Reduce Prejudice

Araştırma Makalesi

Bizans İmparatorluğu’nda Ordu / Kilise Denkleminde Yönetimin Törensel Gücü ve Dini Sembolizm

Araştırma Makalesi

Kıbrıs Sorununu Karikatürler Üzerinden Okumak: Mustafa Eremektar ve Turhan Selçuk Karikatürlerinin Analizi

Araştırma Makalesi

GABRIEL MARCEL’İN “BOZULMUŞ DÜNYA” (THE BROKEN WORLD) ADLI ESERİNDE ELE ALINAN “PARÇALANMIŞ İNSAN”

Araştırma Makalesi

IFRS 18 Finansal Tablolarda Sunum ve Açıklama Standardında Kâr veya Zarar Tablosunun Yeni Yapısı ve Mevcut Durumun Değerlendirilmesi: Perakende Sektörü Üzerinde Bir Araştırma

Araştırma Makalesi

TMS 29 Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama Standardı Kapsamında Kilit Denetim Konularının Raporlanmasını Etkileyen Faktörler: BIST’ten Kanıtlar

Araştırma Makalesi

The Mediating Role Of Innovation Capability In The Effect Of Entrepreneurial Leadership On Organizational Innovation: A Study On Employees

Araştırma Makalesi

İş Tanımı Algısının Rol Belirsizliği ile İlişkisinin Analizi: Bir Kamu Kurumu Örneği

Araştırma Makalesi

Sosyal Medyada Çocuk: YouTube Örneği

Derleme

Sosyal Hizmette Bakım Etiği: İnsana Duyarlı Yaklaşım

Araştırma Makalesi

The Role of Gamification in Maximizing Sales Team Performance

Derleme

TEDARİK ZİNCİRİ DİRENÇLİLİĞİ ÜZERİNE BİR YAZIN TARAMASI

TR Dizin

31808

INDEX COPERNICUS

20196

EBSCOhost

20195

SOBIAD

 31753