Süleyman Demirel Üniversitesi adına Doç. Dr. Osman Kürşat ACAR
Gürhan UYSAL 1970 yılında Ordu-Ünye'de doğmuştur. 1987 yılında Ünye Lisesi'ni bitirmiş, 1991 yılında ise Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nden lisans derecesi, 1998 yılında New York Adelphi University'den MBA derecesi ve 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi işletme anabilim dalından doktora derecesini almıştır. Aynı yıl Bilecik Üniversitesi'ne atanmış ve yardımcı doçent ünvanını kazanmıştır. 2010 yılında YÖK ÜAK'ın düzenlediği sınav ile doçentlik, 2020 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yönetim ve organizasyon anabilim dalında Profesör ünvanı elde etmiştir. Uzmanlık alanı insan kaynakları yönetimi'dir.
SSK'da (Büro Amiri ve Yurtdışı İşçi Sorunları Raportörü) Yönetici; Türk Silahlı Kuvvetlerinde (Kıt'a Komutanı, Kurum Amiri, Kh. Subayı) Personel subayı; Devlet Bakanlığı Eti Gümüş A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulundu. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Dr. Öğretim Görevlisi ve Rektör Danışmanı olarak görev yaptı. Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksekokulu bünyesinde Türkiye'nin ilk İnsan Kaynakları Programını açtı ve 15 yıl bölüm başkanlığını yürüttü. Bazı kamu kurumunda kurul üyeliği, bilirkişilik ve arabuluculuk görevlerinde bulundu. Halen İstanbul Arel Üniversitesi İİBF Dekanı olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. Alanı: Yönetim ve Strateji: İnsan Kaynakları Yönetimi, Örgütsel Davranış, Sosyal Davranış ve Stratejik Yönetim, Türk Birliği ve Türk Dünyası üzerine çalışmaları vardır.
2007’de İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü %100 burslu olarak kazandı. 2008 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İngilizce Endüstri Mühendisliği Bölümü Çift Anadal Programı’na burslu olarak kabul edildi. 2011 yılında İşletme Bölümü’nden “Bölüm Birincisi” ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden ise “Çift Anadal Programı Birincisi” olarak mezun oldu. Aynı yıl, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yine 2012’de İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi. 2013’te İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2014 yılında TÜBİTAK BİDEB Yurt İçi Doktora Bursu almaya hak kazandı. 2017’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı’ndan doktor unvanını aldı. Kişisel ilgisi nedeniyle başlamış olduğu Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Lisans Programı’nı 2016 yılında bitirdi. 2018’de Kocaeli Üniversitesi Hereke MYO İnsan Kaynakları Yönetimi Programı’nda Dr. Öğr. Üyesi olarak göreve başladı.
Halen görev yapmakta olduğu Kocaeli Üniversitesi’nde ön lisans ve lisans düzeyinde yönetim ve organizasyon alanında Türkçe ve İngilizce dersler vermektedir. Verdiği dersler arasında "İKY'ye Giriş", "Yönetimin Temelleri", "İK Temin ve Seçimi", "Performans ve Ücret Yönetimi", "Eğitim, Geliştirme ve Kariyer Yönetimi", "Dijital İnsan Kaynakları Yönetimi", "Bilgi Yönetimi", "Kariyer Planlama", "Sunum Teknikleri", “Mesleki İngilizce” ve "Bilim Tarihi” yer almaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi, psikolojik sözleşmeler, istihdam edilebilirlik, kariyer planlama, girişimcilik, örgütsel dayanıklılık ve liderlik gibi konularda SSCI, Scopus ve TR Dizin’de taranan dergilerde çeşitli makaleleri ile ulusal ve uluslararası konferanslarda Türkçe ve İngilizce olarak sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Psikolojik sözleşmeler, örgütsel dayanıklılık ve İKY’de güncel konular hakkında yayınlanmış üç akademik kitabı bulunmaktadır. Araştırma konuları arasında psikolojik sözleşmeler, bireysel kariyer planlama süreçleri, algılanan istihdam edilebilirlik, iş arama davranışı, örgüt ve çalışan dayanıklılığı (resilience), işveren markası, çalışan deneyimi, liderlik tarzları, iş-yaşam dengesi ve çatışması, yenilikçi iş davranışları ve İKY uygulamaları bulunmaktadır.
Sibel Aybar
Dr. Umut DENİZLİ
2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümünden mezun olmuştur. İnsan kaynakları alanındaki yüksek lisans ile çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanındaki doktora derecesini Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden almıştır. 2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF. çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Umut Denizli, 2020 yılından bu yana da Gümüşhane Üniversitesi İİBF. insan kaynakları yönetimi bölümünde, örgüt kuramları, çatışma ve farklılık yönetimi, gönüllülük çalışmaları, çalışma ilişkileri, iş değerleme ve ücret yönetimi ile kariyer planlama dersleri vermektedir. Emeklilik ve yaşam kalitesi, girişimcilik, psikolojik iyilik hali, sosyal ağ siteleri ve işveren markası gibi konularda araştırma, proje ve yayınları bulunmaktadır.