Prof. Dr. Uğur ÜNAL
Gazi Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, 1975 yılında Mersin’in Gülnar İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gülnar’da, lise öğrenimini ise Mersin’de tamamladı. Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Fizik Eğitimi Bölümü’nde lisans öğrenimini 1996 yılında tamamladı. Aynı yıl, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans Programını kazandı ve eş zamanlı olarak Hatay İli Hassa İlçesi Koruhöyük Köyü’ne Sınıf Öğretmeni olarak atandı. Sonraki iki yıl Ankara İli Keçiören İlçesi Mehmet Örücü İlköğretim Okulu’nda olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında 3 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, Gazi Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Prof. Dr. Selma MOĞOL danışmanlığında hazırladığı Nükleer Enerji konulu Yüksek Lisans tezini 2000 yılında; Fizik Eğitiminde Problem Çözme konulu doktora tez çalışmasını ise 2006 yılında tamamlayarak Bilim Doktoru (Dr) unvanını aldı.
Fizik Eğitimi alanında 2012 yılında Doçent, 2018 yılında ise Profesör unvanını aldı. Halen aynı birimde Öğretim Üyesi olarak ve aynı zamanda Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulunuyor. Fen ve Fizik Eğitimi konulu yurt içi ve yurt dışı çeşitli bilimsel kongrelerde sunulmuş çok sayıda bildiri sunumları, akademik dergilerde yayımlanmış makaleleri, Fen Eğitimi ile ilgili akademik kitaplarda Editörlük ve bölüm yazarlıkları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Fen Bilimleri ders kitaplarında Editörlük ve yazarlık deneyimleri bulunmaktadır.
Prof. Dr. Yasin ÜNSAL; "insanlığa faydalı, dürüst, ilkeli bir insan olmak..." başta olmak üzere, "Hayat Boyu Öğrenme anlayışı", "Oldum dediğim gün, öldüm dediğim andır..." ve "İçi doldukça eğilen başak olma" felsefelerini düstur edinen bir anlayışa sahiptir.
Prof. Dr. Yasin ÜNSAL'ın Vizyonu;
"Sürekli İyileştirme" anlayışıyla gelişen, "Alan Bilgisi" ve "Alan Eğitimi" donanımına sahip olmak ve bu birikimi lisans/lisansüstü öğrencilere model olacak bir öğretmenlik anlayışıyla aktarmak, ayrıca fizik eğitiminin;
*Problem Çözme Merkezli Fizik Öğretimi,
*Fizik/Fen Eğitim Programlarının Geliştirilmesi,
*Fizik/Fen Ders Kitaplarının Tasarımı ve Yazımı / Hazırlanmış Ders Kitaplarının İncelenmesi ve Değerlendirilmesi,
*Diğer Fizik/Fen Eğitim-Öğretim Materyallerinin (e-içerik, üç boyutlu nesne vs.) Tasarımı ve Geliştirilmesi
katmanlarında topluma faydalı, nitelikli ürünlere dönüştürerek Türk Eğitim camiamıza ve alan yazına katkı sağlamaktır.
Nükleer Enerji ve Nükleer Reaktör Sistemleri, Yüksek Lisans tez çalışmasıyla başlayan özel ilgi alanıdır.
Doç. Dr. Mahmut Çitil, 1981 yılında Afşin’de doğdu. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nden mezun oldu. 2004-2010 yılları arasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve MEB bünyesinde farklı özel eğitim okullarında görev yaptı. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans programını tamamladı. 2010 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Eğitim Sosyolojisi alanında başladığı doktora programını 2016 yılında tamamladı. İlk doktorasıyla eş zamanlı olarak sürdürdüğü diğer doktorasını da Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Özel Eğitim Anabilim dalında üstün yetenekliler alanında 2016 yılında tamamladı. 2021 yılında özel yetenekliler alanında doçent unvanı aldı. Doç. Dr. Çitil; üstün yetenekli çocuklar ve eğitimleri, özel eğitim tarihi, politikaları ve yasal gelişmeler, eğitim sosyolojisi ve tarihi, engelli sosyolojisi, alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere kamu kuruluşlarına, Bilim ve Sanat Merkezlerine ve ilgili sivil toplum örgütlerine “üstün yetenekliler” alanında eğitimler, seminerler vermekte ve akademik danışmanlık yapmaktadır. 2010 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi özel eğitim bölümünde öğretim elamanı olarak çalışan Doç. Dr. Çitil, 2020 yılından itibaren Üstün Zekâlılar Eğitimi Ana Bilim Dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Murat ÖZCAN
Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.