 
     
     
    Şuan İstanbul Aydın Üniversitesinde çalışmakta olan Dr. Elif Kaya Cumhuriyet Üniversitesinde Ekonomi
alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra SOAS, University of London’da pre-master eğitimi almış,
ardından City University of London’da Global Politik İktisat alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.
Daha sonrasında ise İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümünde Çin Kalkınmasının Politik İktisadı üzerine
yazdığı tez ile doktora derecesini almıştır.
 
     
     
    Uluslararası Ekonomi-Finans ve Ekonomik Gelişme alanında çalışıyorum.
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
   
    
            
   
       
   
    
            
   
       
   
    
            
   
       
   
    
                        
                
                        1985 yılında Marmaris'te doğdu. Üniversiteye gidene kadar eğitimini burada tamamladı. 2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorayı Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) sırasıyla 2010 ve 2020 yıllarında yine Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı. Lisansüstü çalışmaları süresince ODTÜ ve Gaziantep Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2022 yılından bu yana Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
 
     
     
     
     
     
   
    
            
   
       
   
    
            
   
       
   
    
            
   
       Web
   
    
                        
                
            
            
            Web
        
                        Gökmen Durmuş, yüksek lisans öğrenimini ABD'de (UPenn) Örgüt Dinamikleri alanında; doktora öğrenimini ise İngiltere'de (Leicester) İşletme alanında başarıyla tamamlamıştır. Gaziantep Üniversitesi, İİBF, İşletme bölümünde görev vermektedir. Liderlik, girişimcilik, örgüt teorisi ve işletme tarihi alanlarında çalışmalar yapmaktadır.
Gokmen Durmus is an Assistant Professor at Gaziantep University, Department of Management. He graduated from Selcuk University with a Bachelor’s degree in Business Administration. Then he obtained a master's degree in Organizational Dynamics from UPenn and a PhD in Management from the University of Leicester. His research revolves around leadership, entrepreneurship, organization theory, and business history. 
 
     
     
     
     
    Girişimcilik
 Hastane İşletmeciliği
 Kalite Yönetimi
 Kamu Sektörü Organizasyonu ve Yönetimi
 Kriz ve Konu Yönetimi
 Kurumsal Yönetim
 Kâr Amacı Gütmeyen İşletme ve Yönetim
 Küçük İşletme Organizasyonu ve Yönetimi
 Liderlik
 Operasyon Stratejisi
 Organizasyon
 Organizasyon ve Yönetim Teorisi
 Organizasyonel Planlama ve Yönetim
 Paydaş Katılımı
 Proje Yönetimi
 Strateji
 Sürdürülebilir Operasyon Yönetimi
 Uluslararası İşletme
 Yönetim ve Organizasyon Eğitimi
 Yönetimde Kurumsal Sosyal Sorumluluk
 Örgüt Kültürü
 Örgütsel Davranış
 Üretim ve Operasyon Yönetimi
 İnovasyon Yönetimi
 Strateji, Yönetim ve Örgütsel Davranış (Diğer)
 
     
     
     
     
    Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler
 
    1962 Yılında Samsun’da doğdu. Samsun Anadolu Lisesi’ni 1980, Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 1985, İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını tamamladı. 1995 yılında aynı kurumda “Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Etnik Gruplar ve Devlet” adlı teziyle Doktor Unvanını aldı. 1991 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi ve aynı kurumda 1995 ile 2005 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 2005 yılında Siyasi Tarih alanında Doçent olan Levent Ürer, 2013 yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesinde, Siyaset Bilimi Anabilim Dalında Profesör unvanını aldı. 2014 yılında emekli oldu., Beykent Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde 2014-2020 yılları arasında çalıştı. Halen İstinye Üniversitesi, İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde çalışmaktadır.  İ.Ü. İktisat Fakültesinde Dekan Yardımcılığı, Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Başkanlığı 2005-2013 yılları arasında yapmıştır.  Beykent Üniversitesi’nde 2014-2016 yılları arasında Rektör Yardımcılığı, Fen-Edebiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesi Vekil dekanlığı gibi farklı idari görevlerde bulunmuştur.
Türk Dış Politikası, Siyasi Tarih, Siyasi Olaylar Tarihi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Göç ve Nüfus Hareketleri, Milliyetçilik ve Azınlık Hakları üzerine Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora dersleri vermiştir. Azınlıklar ve Lozan Tartışmaları (2003), Mondros’tan Mudanya Mütarekesi’ne Türk Dış Politikası (2005), Soysal Devletten Sosyal Devlete, Ulusçuluk Tartışmaları (2012), 2012 yılında derlemiş olduğu, Roman Olup Çingene Kalmak adlı kitapları vardır. Milliyetçilik, azınlık hakları, siyaset bilimi, tarih sosyolojisi alanları temelinde yayınlanmış, çeşitli makaleleri vardır. 
 
     
     
    Mehmet Metin Dam is a multidisciplinary researcher with a Master’s degree in Economic Science from Selcuk University (Turkey) and a PhD in Environmental Economics from Aydin Adnan Menderes University (Turkey). He is currently working as an Associate Professor at Aydin Adnan Menderes University in Turkey. His research interests include Environmental economics, Climate change, Environmental health, Environmental modeling, Environmental policy, Sustainable development, Air Pollution and Sustainable environmental management. He has published more than 40 articles and more than 10 books and book chapters, although some of his recent articles are S/ SCI-E journal articles.
 
    Doç. Dr. Murteza Ocaklı, ekonomi ve finans alanında uzmanlaşmış bir akademisyendir. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, yüksek lisansını 2015 yılında ve doktorasını 2019 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde tamamlamıştır. Akademik kariyeri boyunca makroekonomik modeller, sayısal finans, para politikaları, döviz kuru dinamikleri ve finansal piyasalar üzerine yoğunlaşmıştır.
Eğitimi süresince uluslararası akademik deneyim kazanan Doç. Dr. Ocaklı, 2014-2015 yıllarında Polonya’daki Warsaw School of Economics'te, 2015-2016 yıllarında Almanya’daki Berlin School of Economics and Law’da ve 2016-2017 yıllarında İtalya’daki Università degli Studi di Napoli Parthenope’de çalışmalar yürütmüştür. Bu süreçte uluslararası ekonomi ve finans konularında derinlemesine araştırmalar yaparak akademik bakış açısını genişletmiştir.
Şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı olarak görev yapmakta olan Doç. Dr. Ocaklı, ekonomi ve finans alanlarında dersler vermekte, lisans ve lisansüstü seviyede öğrencilere danışmanlık yapmaktadır. Araştırmalarında özellikle ARDL ve NARDL modelleri ile döviz kuru geçişkenliği, enflasyon dinamikleri, AR-GE harcamaları ve dış ticaret ilişkileri gibi konulara odaklanmaktadır.
Akademik çalışmaları uluslararası düzeyde de büyük ilgi görmüş olup, Q1 ve Q2 kategorisinde yer alan saygın bilimsel dergilerde yayımlanmıştır. Özellikle döviz kuru geçişkenliği ile enflasyon arasındaki teorik ve ampirik bağlantıları inceleyen çalışmaları ve hisse senedi piyasaları arasındaki oynaklık yayılmaları üzerine yaptığı araştırmalar, ekonomi literatürüne önemli katkılar sağlamaktadır.
Bilimsel katkılarının yanı sıra, akademik disiplinin gelişimine yönelik çeşitli konferans ve seminerlere katılmakta, ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde hakemlik yapmaktadır. Ekonomi teorilerini matematiksel modellerle birleştirerek politika yapıcılar ve uygulamacılar için somut öneriler sunmayı hedefleyen Doç. Dr. Murteza Ocaklı, akademik çalışmalarına devam etmekte ve ekonomi bilimine katkı sağlamaya devam etmektedir.
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden 2010 yılında yönetim ve organizasyon alanında doktor ünvanı almıştır. Doktora eğitimi sonrasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Sivil toplum kuruluşları yönetimi, kültür ve değerlerin oluşumu, stratejik yönetim, işletmecilik tarihi ve girişimcilik alanlarında çalışmaları bulunmaktadır.
 
     
     
     
     
     
     
    İKTİSAD'ın temel amacı; iktisadi ve İdari bilimler alanında çalışma yapan bilim insanlarının bilgi, deneyim, değerlendirme, görüş ve önerilerini paylaştıkları bilimsel bir platform oluşturmak, bu alandaki çalışmalara ulusal ve uluslararası düzeyde katkıda bulunmaktır.
İKTİSAD, 2016 yılından itibaren yılda en az 3 kez (Şubat, Haziran ve Ekim) olmak üzere elektronik olarak yayınlanan uluslararası hakemli, bilimsel bir dergidir. Dergide iktisat, işletme ve siyaset bilimi alanlarında, uygulamalı veya kuramsal çalışmalara, model önerilerine, analiz ve değerlendirmelere, nicel ve nitel araştırmalara yer verilir.
Dergide özgün Araştırma Makaleleri yayınlanır.
Konferans Bildirileri için sadece Özet yayınlanan bildiriler değerlendirmeye alınır. Tam Metin Bildiriler değerlendirmeye alınmaz/yayınlanmaz.
Diğer Makale türleri için dergi editörlüğü ile iletişime geçiniz.
1- İNTİHAL ENGELLEME
İKTİSAD yayın etiği gereği, dergiye gönderilen tüm makaleler, hakem değerlendirmesine sunulmadan önce Ithenticate ya da Turnitin programı ile benzerlik taramasından geçirilir. Benzerlik oranı olarak üst sınır %15'tir.
Benzerlik raporunun %15'ten yüksek çıkması durumunda makale:
1- Editör tarafından düzenleme için yazara gönderilebilir.
2- Editör tarafından ret işlemi gerçekleştirilebilir.
3- Değerlendirilmek üzere yayın kuruluna gönderilebilir.
Her çalışmanın yazılımlar aracılığıyla ortaya çıkan eşleşmeleri derinlemesine incelenerek gönderme ve atıfı doğru olan eşleşmeler ayıklanır. Ayıklama sonucunda kalan eşleşmeler incelenerek hatalar tespit edilir ve yayın kurulu için raporlaştırılır. Yayın kurulu her çalışmanın intihal denetim raporu ışığında çalışma hakkında nihai kararını verir. Raporda yer alan hataların yazarlar tarafından düzeltilmesi istenebilir veya çalışma yazarlara iade edilebilir.
2- YAZIM KURALLARI
İKTİSAD’a gönderilecek makalelerde, yazarların aşağıda belirtilen ilke ve kurallara uymaları gerekmektedir.
Belirtilen ilke ve kurallara uygun olarak hazırlanmayan makaleler değerlendirme sürecine alınmayabilir ya da bu sürecin herhangi bir aşamasında değerlendirme dışında bırakılabilir.
Örnek Word Şablonu indirmek için tıklayınız (Alternatif indirme linki) Bu word şablonu derginin tam formatıdır. Makalenizi bu formata getirdikten sonra sisteme yükleyiniz.
Not: 2019 yılından itibaren hakem sürecini olumlu tamamlamış, yayına kabul edilen Türkçe makalelere "İngilizce Genişletilmiş Özet" eklenecektir. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.
İKTİSAD Yazım Kuralları: (Örnek Word Şablonda ayrıntılı olarak gösterilmiştir.)
1.  Makaleler “Office Word” programında A4 boyutlarında hazırlanmalıdır.
2. Makalelerin uzunluğu dergi formatında olup, 20 sayfayı geçmemelidir.
3. Sayfa düzeni; Sol: 2 cm, Sağ: 2 cm, Üst: 2 cm ve Alt: 2 cm olmalıdır.
4. Makaleler 12 punto ve “Times New Roman” karakteri ile tek satır aralığı kullanılarak yazılmalıdır. Yazımda, virgül ve noktalardan sonra bir karakter ara verilmelidir.
5. Paragraflarda başlangıç girintisi (ilk satır – 1 cm) olmalıdır, paragraftan önce ve sonra ise 6nk boşluk bırakılmalıdır. Paragraflar arasında ilave boş satır bırakılmamalıdır.
6. Makalenin ilk sayfasında 14 punto olarak Türkçe ve İngilizce başlık, 11 punto olarak 150-180 kelime Türkçe ve İngilizce özet ile en az 3 - en fazla ise 5 tane olmak üzere Türkçe ve İngilizce anahtar kelimeler bulunmalıdır.
7.  Makalede ana başlıklar ve alt başlıklar 12 punto kalın (bold) ve sola yaslı (girintisiz) olarak 1., 1.1., 1.1.1., 1.1.2., 1.1.2.1. gibi ondalıklı şekilde numaralandırılmalıdır. Ana başlıkların ve alt başlıkların ilk harfleri büyük yazılmalıdır. Başlıklar en çok 4 düzeye kadar bölümlendirilmelidir. Başlıklardan önce 1 satır boşluk bırakılmalı, başlık sonrasında ise boşluk bırakılmamalıdır.
8. Makale içindeki tüm tablo, şekil ve grafikler metnin uygun yerlerinde ardışık olarak numaralandırılmış bir şekilde, sayfaya ortalı olarak gösterilmelidir. Her tablo ve şekil için bir başlık verilmelidir. Başlık; tablo ise üstünde, şekil ise altında ve sayfaya ortalı, yalnızca kelimelerin baş harfleri büyük olacak şekilde ve 12 punto olarak yer almalıdır. Tablo ve şekil içindeki metin 9-11 punto aralığında olmalıdır. Tablo, şekil veya grafikler kolaylıkla okunacak biçimde olmalı ve yukarıda verilen sayfa yapısına (sayfa marjlarını aşmayacak şekilde) uygun olmalıdır. Örnek: Tablo 3: İhracat Verileri
9. Atıf-Kaynak Gösterme APA 7 stilinde olmalıdır. Aşağıdaki örnekleri inceleyiniz.
APA 7. Sürümde (2020) Dikkat çeken Güncellemeler (APA 7 Yenilikler için Bkz. https://www.scribbr.com/apa-style/apa-seventh-edition-changes/)
- Üç veya daha fazla yazarlı çalışmalar için ilk atıfta tümünün soy isminin yer alması şartı kaldırılmıştır. Bunun yerine ilk yazar soy ismi vd. yazılır.
- Kaynakçada 7 yazara kadar bilgiler veriliyordu. Artık 20 yazara kadar yazar soyadları ve baş harfleri verilebilmektedir.
- Kaynakçada, kitapların yayın yeri şartı kaldırılmıştır.
- …adresinden alınmıştır ifadesi kaldırılmıştır. Doğrudan web adresi yazılır.
- Elektronik kitaplar için kaynakçada kullanılan [e-kitap sürümü, kindle vb.] ifadeler kaldırılmıştır.
- Önce DOI etiketi yazılıyordu. Şimdi bu etiket gerekli görülmüyor. Diğer URL bağlantıları gibi yazılıyor.
- İnsan gruplarını tanımlarken, sıfatlar yerine isim kullanılması önerilir.    
          Fakir insanlar. Bunun yerine yoksulluk içinde yaşayan insanlar.
- Geniş kategoriler yerine, daha alakalı ve spesifik olan tam yaş aralıkları kullanılmalı.
          65 yaş üstü insanlar. Bunun yerine; 65-75 yaş aralığındaki insanlar kullanılmalı.
Metin içinde Kaynaklara Atıf
Tek Eser ve Tek Yazar ise:
1.   Paksoy’un (2012: 256) elde ettiği bulgulara göre…
2.   …olduğu sonucuna varmıştır (Paksoy, 2012: 105).
3.   2012’de, Paksoy’un üniversite öğrencileri üzerine yapmış olduğu çalışma… (bu yöntemi, eğer diğer kaynaklar ile karışmayacaksa öyle kullanınız).
Tek Eser ve Birden Fazla Yazar ise:
1.	APA 6’da var olan ilk atıfta tüm yazarların soy isminin yer alması APA 7’de kaldırılmıştır. Üç ve daha fazla yazarlı çalışmalar ilk atıftan itibaren aşağıdaki gibi kullanılır.
    Sarıçoban vd. (2015: 65) yapmış oldukları çalışmada…
2.	Üstte kullanılan atıf, aynı paragraf içinde tekrar kullanılacak ise yıl göstermeye gerek yoktur.
    Sarıçoban vd. elde ettikleri bu sonuçları tabloda göstermişlerdir.
3.	Eğer çoklu yazarlar için vd. kullanıldığında kaynakların karışma durumu varsa aşağıdaki gibi karışmayı önleyecek sayıda yazarın soy adını yazınız.
    Aşağıdaki iki atıfa dikkat ediniz. İki atıf da birbirinden farklı çalışmalar olmasına karşın aynı izlenimi yaratmaktadır.
    Sarıçoban vd. (2020) yaptıkları çalışmada…   (Buradaki atıf şu kişilerin çalışmasınadır: Sarıçoban, Kaya, Paksoy, Özkan (2020))
    Sarıçoban vd. (2020) yaptıkları çalışmada…   (Buradaki atıf ise şu kişilerin çalışmasınadır: Sarıçoban, Kaya, Kaplan, Marangoz (2020))
Bu karışıklığı ortadan kaldırmak için, soyadı benzerlikleri ortadan kalkana kadar soyadları arada virgül ile yazılmalı, daha sonra vd. ile tarih konmalıdır.
    Sarıçoban, Kaya, Paksoy vd. (2020) yaptıkları çalışmada…
    Sarıçoban, Kaya, Kaplan vd. (2020) yaptıkları çalışmada…
Yazar Olarak Grup İsimleri Kullanılacak ise (Devlet daireleri, enstitüler, üniversiteler, dernekler vb.):
1.	Kısaltma ile tanınanlar:
    Metin içindeki ilk atıfta:
         Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK, 2021) enflasyon verilerine göre…
         Ya da
         2021 yılı Ocak ayı işsizlik oranı %12,2 seviyesinde gerçekleşti (Türkiye İstatistik Kurumu [TÜİK], 2021).
   Metin içindeki sonraki atıf(larda):
         TÜİK (2021) enflasyon verilerine göre…
         Ya da
         2021 yılı Ocak ayı işsizlik oranı %12,2 seviyesinde gerçekleşti (TÜİK, 2021).
2.	Kısaltma Kullanılmadan:
Metin içindeki ilk atıfta:
     Gaziantep Üniversitesi (2021) yaptığı yazılı açıklamada…
     Ya da
     …yazılı bir açıklama paylaştı (Gaziantep Üniversitesi, 2021).
Metin içindeki sonraki atıf(larda):
      Gaziantep Üniversitesi (2021) konuya başka açıdan yaklaşarak…
      Ya da
      …yazılı bir açıklama paylaştı (Gaziantep Üniversitesi, 2021).
Aynı Parantez (Ayraç) içinde İki veya Daha Fazla Eser Belirtme
1.	Aynı yazarın aynı zamanda yazılmış iki veya daha fazla eserine atıf:
     …sektörün rekabet gücü ayrıntılı anlatılmıştır (Sarıçoban, 2010, 2015)	(Yazarların soyadları bir kez yazılır. Sonra her eser için sadece tarih verilir)
     Ya da
    …sektörün rekabet gücü ayrıntılı anlatılmıştır (Sarıçoban, 2020a, 2020b)	(Yazarların soy ismi bir kere yazılır. Yıl aynen tekrar eder ve yıla a, b, c şeklinde ekleme yapılır)
2.	Aynı parantez içinde farklı yazarlara atıf:
…şeklinde tanımlanmaktadır (Kaya, 2015: 28; Sarıçoban, 2019: 90) (Parantez içi, ilk yazarın soyadına göre sıralanmalıdır).
Eğer bir kaynak daha önemli ancak diğerinin de önemli olduğu vurgulanmak isteniyorsa;
     …şeklinde tanımlanmaktadır (Kaya, 2015; ayrıca bkz. Paksoy, 2020; Sarıçoban, 2019).
İkincil Kaynaklar (Aktaran Kullanımı)
Çalışmada birincil kaynak kullanmak esastır. Ancak bazı güçlükler nedeniyle orijinal kaynağa ulaşılamamışsa, metin içinde orijinal kaynakla beraber ikincil kaynak verilir. Ancak kaynakça listesinde ikincil kaynak gösterilirken, orijinal kaynak gösterilmez.
Örneğin; Sarıçoban’ın bir yazısı Paksoy’un çalışmasında geçiyorsa ve Sarıçoban’ın eserine (basımı durmuş, kullanılmıyor, anlaşılamayan bir dilde vb. nedenlerden dolayı) ulaşılamadıysa, aşağıdaki gibi atıf yapılır ve sadece Paksoy kaynakça listesine eklenir.
Metin için gösterim:
…şeklinde ifade edilmiştir (Sarıçoban, 2012: 55; akt. Paksoy, 2015: 78).
    Sarıçoban (akt. Paksoy, 2015) yaptığı çalışmada…	(yıl bilinmiyor ise).
Klasik Eserler (kutsal kitaplar, çok eski eserler)
Basım tarihi söz konusu olmayan eserlerde kaynakça listesi oluşturmaya da gerek yoktur. Sadece metin içinde ilk atıfta belirtilmelidir.
…konu dile getirilmiştir (Kur’an-ı Kerim 5:3-4)
   …konu dile getirilmiştir (Buhari, Es-Sahih, iman 1)
KAYNAKÇA LİSTESİ
A. Süreli Yayınlar (Dergi, Popüler Dergi, Gazete vb.)
Genel kaynakça biçimi
Sarıçoban, K. ve Kaya, E. (2020). Makalenin başlığı. Süreli Yayının İsmi, cilt(sayı), 10-11.
Örnek:
Sarıçoban, K. ve Kaya, E. (2020). Türkiye’nin AB pazarındaki tekstil sektörü ihracat rekabet gücü. İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi, 5(3), 10-11. https://doi.org/10.25204/iktisad.834547
1.	DOI Numarası Olan Dergi Makalesi
Tek Yazar
Sarıçoban, K. (2020). Türkiye’nin AB pazarındaki tekstil sektörü ihracat rekabet gücü. İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi, 5(3), 10-11. https://doi.org/10.25204/iktisad.835487
İki Yazar
Sarıçoban, K. ve Kaya, E. (2020). Türkiye’nin AB pazarındaki tekstil sektörü ihracat rekabet gücü. İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi, 5(3), 10-11. https://doi.org/10.25204/iktisad.835487
Üç ve daha fazla Yazar
Sarıçoban, K., Kaya, E., Paksoy, H.M. ve Özkan, Ö. (2020). Türkiye’nin AB pazarındaki tekstil sektörü ihracat rekabet gücü. İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi, 5(3), 10-11. https://doi.org/10.25204/iktisad.835487
2.	DOI Numarası Olmayan Dergi Makalesi
DOI Numarası yoksa ve kaynak çevrim içi alındıysa
Sarıçoban, K. (2020). Türkiye’nin AB pazarındaki tekstil sektörü ihracat rekabet gücü. İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi, 5(3), 10-11. https://dergipark.org.tr/tr/pub/iktisad
3. DOI Numarası Olan Makalenin Erken Görünüm Yayımı (Online First)
Sarıçoban, K. (2020). Türkiye’nin AB pazarındaki tekstil sektörü ihracat rekabet gücü. İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi. Erken çevrimiçi yayın. https://doi.org/10.25204/iktisad.835487
4.	Haber Makalesi
Yazarı Belli Olan Haber Makalesi;
Çakır, M. (2021, 4 Nisan). Memurlar fakirleşiyor. Cumhuriyet. s. 11.
Yazarı Belirtilmemiş Haber Makalesi;
Küresel piyasalar Nisan’a pozitif başladı. (2021, 3 Nisan). Radikal. https://radikal.com.tr/tr/pub/buyume
          Metin içinde atıfta kısa başlık tırnak içinde gösterilmelidir: …(“Küresel piyasalar Nisan’a”, 2021).
Çevrimiçi Haber Makalesi;
Gürcanlı, Z. (2021, 3 Nisan). Türkiye'nin Orta Doğu’da yapamadığını, Çin yapıyor!. Dünya. https://www.dunya.com/kose-yazisi/turkiyenin-orta-doguda-yapamadigini-cin-yapiyor/616666
5. Özetin Kaynak Olarak Gösterilmesi
Orijinal kaynaktan alındı ise;
Sarıçoban, K. (2020). Türkiye’nin AB pazarındaki tekstil sektörü ihracat rekabet gücü [Özet]. İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi, 5(3), 10-11.
İkincil bir kaynaktan alındı ise;
Sarıçoban, K. (2020). Türkiye’nin AB pazarındaki tekstil sektörü ihracat rekabet gücü. İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi, 5(3), 10-11. Özet Dergipark Veri Tabanı’ndan alınmıştır.
B. KİTAP VE KİTAP BÖLÜMLERİ
Kitabın Tamamı için Kaynak Biçimi
Sarıçoban, K., ve Kaya, E. (2020). Uluslararası ticarette rekabet stratejileri. Seçkin Yayıncılık.
Kitap Bölümü için Kaynak Biçimi
Sarıçoban, K., ve Kaya, E. (2020). Türkiye’nin AB pazarındaki tekstil sektörü ihracat rekabet gücü. H.M. Paksoy ve Ö. Özkan (Ed.), Uluslararası ticarette rekabet stratejileri içinde (s. 56-70). Seçkin Yayıncılık.
Tümü Düzenlenmiş Kitap için Kaynak Biçimi (Whole edited book)
Kaya, E. ve Paksoy, H.M. (Ed.) (2020). Rekabet Stratejileri. Seçkin Yayıncılık.
Basılı Kitabın Elektronik Sürümü
DOI yoksa:
Sarıçoban, K., ve Kaya, E. (2020). Uluslararası ticarette rekabet stratejileri. https://ebookstore.org.tr/tr/pub/iktisad
DOI varsa:
Sarıçoban, K., ve Kaya, E. (2020). Uluslararası ticarette rekabet stratejileri. https://doi.org/10.25204/iktisad.835487
Sadece çevrimiçi yayınlandı ise: 
Sarıçoban, K., ve Kaya, E. (2020). Uluslararası ticarette rekabet stratejileri. https://dergipark.org.tr/tr/pub/iktisad
Çok Ciltli ve Yeniden Düzenlenip Basılmış Kitaplar
	
Paksoy, H.M. (2000-2011). İşletme Bilimlerine Giriş (Cilt 1-2). İletişim Yayınevi.
C. SEMPOZYUM VE BİLDİRİLER
Basılmış konferans kitabında bildiriler (Editörlü)
Kaya, E. (2020, 15-17 Nisan). Üniversite öğrencilerinin girişimcilik algıları. H.M. Paksoy (Ed.), 3. Uluslararası Girişimcilik Sempozyumu içinde (s. 50–60). İletişim Yayınevi.
Basılmış konferans kitabında bildiriler (Editörü olmayan)
Kaya, E. (2020, 15-17 Nisan). Üniversite öğrencilerinin girişimcilik algıları. 3. Uluslararası Girişimcilik Sempozyumu içinde (s. 50–60). Muğla, Türkiye. https://doi.org/10.25204/iktisad.835487
Çevrimiçi Kitap olarak yayımlanmış bildiriler (Editörlü)
Kaya, E. (2020, 15-17 Nisan). Üniversite öğrencilerinin girişimcilik algıları. H.M. Paksoy (Ed.), 3. Uluslararası Girişimcilik Sempozyumu içinde (s. 50–60). Muğla, Türkiye. https://dergipark.org.tr/tr/pub/iktisad
Çevrimiçi Kitap olarak yayımlanmış bildiriler (Editörü olmayan)
Kaya, E. (2020, 15-17 Nisan). Üniversite öğrencilerinin girişimcilik algıları. 3. Uluslararası Girişimcilik Sempozyumu içinde (s. 50–60). Muğla, Türkiye. https://dergipark.org.tr/tr/pub/iktisad
Konferans sunumu
Kaya, E. (2020, 15-17 Nisan). Üniversite öğrencilerinin girişimcilik algıları [Konferans sunumu]. 3. Uluslararası Girişimcilik Kongresi, Muğla, Türkiye. Varsa https://ugk2020.org.tr/tr/pub/video
Konferans sunumunun yalnızca özetini belirtmek için
Kaya, E. (2020, 15-17 Nisan). Üniversite öğrencilerinin girişimcilik algıları [Konferans sunumu özeti]. 3. Uluslararası Girişimcilik Kongresi, Muğla, Türkiye. https://dergipark.org.tr/tr/pub/iktisad
D. DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS TEZLERİ
Yayımlanmamış Tez
Paksoy, H.M. (2011). Girişimcilik eğitiminin Türkiye’deki uygulamaları (Yayımlanmamış Doktora Tezi). Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Gaziantep.
Yayımlanmış Tez
Paksoy, H.M. (2011). Girişimcilik eğitiminin Türkiye’deki uygulamaları. İletişim Yayınevi.
Kurumsal bir veri tabanından alınan tez
Paksoy, H.M. (2011). Girişimcilik eğitiminin Türkiye’deki uygulamaları (Doktora tezi). Gaziantep Üniversitesi Kütüphanesi. http://kutuphane.gantep.edu.tr/
E. İNTERNET KAYNAKLARI
(Bkz. https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines/references/examples/webpage-website-references#4)
Devlet Kurumları, Organizasyonlar için;
Türkiye İstatistik Kurumu. (2021, 12 Nisan). İşgücü İstatistikleri, Şubat 2021. https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=%C4%B0%C5%9Fg%C3%BCc%C3%BC-%C4%B0statistikleri-%C5%9Eubat-2021-37487&dil=1
Metin içinde
Parantez içinde alıntı : ...veriler elde edilmiştir (Türkiye İstatistik Kurumu, 2021).
        Anlatı şeklinde alıntı : Türkiye İstatistik Kurumu (2021) açıkladığı....
Haber Web Sitesi
Gürcanlı, Z. (2021, 3 Nisan). Türkiye'nin Orta Doğu’da yapamadığını, Çin yapıyor!. Dünya. https://www.dunya.com/kose-yazisi/turkiyenin-orta-doguda-yapamadigini-cin-yapiyor/616666
Metin içinde:
        Parantez içinde alıntı : ...değinmiştir (Gürcanlı, 2021).
                Anlatı şeklinde alıntı : Gürcanlı (2021) şu konuya özellikle...
APA stilinde aradığınız atıf/kaynakça biçimi ve daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantılardan yardım alabilirsiniz.
https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines/references/examples
https://www.mendeley.com/guides/apa-citation-guide
https://www.scribbr.com/apa-citation-generator/
3- TELİF HAKKI DEVRİ
Yayınlanmak üzere İKTİSAD'a gönderilen çalışmalar, daha önce herhangi bir şekilde yayınlanmamış veya herhangi bir yere yayınlanmak üzere gönderilmemiş özgün çalışma niteliği taşımalıdır.
Yazarlar çalışmalarının telif hakkından feragat etmeyi kabul ederek, değerlendirme için gönderimle birlikte çalışmalarının telif hakkını İKTİSAD Dergisi'ne devretmek zorundadır. İKTİSAD Yayın Kurulu makalenin yayımlanması konusunda yetkili kılınır. Bununla birlikte yazarların aşağıdaki hakları saklıdır;
İKTİSAD'a çalışma gönderecek yazarlar, "Yayın Hakları Devir Sözleşmesi" (Alternatif indirme linki) belgesini doldurmalıdır. Yazar(lar) doldurdukları formu ıslak imza ile imzalamalıdır. İmzalanan form taranarak sistem üzerinden yüklenmelidir. Aynı zamanda ıslak imzalı formu basılı olarak "Gaziantep Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Şehitkamil/Gaziantep" adresine "Prof. Dr. H. Mustafa PAKSOY" adına posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir. Telif Hakkı Devir Formunu iletmeyen yazarların çalışmaları yayınlanmaz.
4. Etik Kurul İzni Hakkında
2020 yılından itibaren TR Dizin Dergi Değerlendirme kriterleri güncellenmiş olup, özellikle bilimsel araştırmalarda olması gereken etik kurul izni ile ilgili maddeler detaylandırılmıştır. Etik Kurul İzni gerektiren çalışmalar için tıklayınız.
Okuyucu ile ilişkiler
İKTİSAD Editör Kurulunun kararı doğrultusunda 15.11.2022 tarihinden itibaren, dergiye yüklenen makalelerden sekretarya ve editör ile mizanpaj, dizgi, dil kontrolü, istatistik kontrolü, yazım-imla kontrolü ve diğer editoryal işlemler için 4.000 TL makale işlem ücreti alınmaktadır.
İKTİSAD, Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) 2022 Mart Dönemi Doçentlik kriterleri Sıkça Sorulan Sorular 45. Soruda da ifade edildiği gibi, Makale Başvurusu sırasında “Kabul/Ret şartına bağlı olmaksızın” makale işlem ücreti almaktadır.
Dergi Makale İşlem Ücret Politikaları:
1. Ön inceleme ve hakem değerlendirme süreci, makale işlem ücreti ödendikten sonra başlayacaktır. Ücret ödemesinden sonra çalışma amaç, kapsam, yöntem, şekil, içerik, literatüre katkı, etik, benzerlik/intihal vb. açılardan editör(ler) ve yayın kurulu tarafından değerlendirilir ve hakem değerlendirme sürecine alınıp alınmayacağına karar verilir.
2. Çalışmanın ön değerlendirme aşamasında (hakem değerlendirme süreci başlamadan) editör ve/veya yayın kurulu tarafından reddedilmesi durumunda yatırılan tutarın %50'si yazar(lar)a iade edilir.
3. Makale değerlendirme sürecinde iken editör kararı ile ya da yazar(lar)ın makaleyi geri çekme taleplerinin olması ve hakem değerlendirme süreci sonunda makalenin ret alması durumunda herhangi bir ücret iadesi yapılmaz. Yazar(lar)ın editör ya da hakem değerlendirmeleri (yorumları) üzerinden ücret iade talepleri dikkate alınmaz.
4. Hakem sürecini olumlu tamamlayan ve yayına kabul edilen makale için yazar(lar)dan herhangi bir ek ücret talep edilmez.
5. Makale işlem ücreti ödenmesi, makalenin değerlendirilme hızı ile kabul veya ret kararı üzerinde olumlu veya olumsuz hiçbir etki doğurmaz. Yazar(lar)dan bu şekilde bir beklenti/talep dikkate alınmaz.
6. Makale işlem ücreti yatırılmayan makalelerin değerlendirme süreci başlatılmaz.
Yazarlar yukarıda belirtilen şartları en başta kabul etmiş sayılır.
Hakemlerimiz için Not: Dergimizde (İKTİSAD) daha önce hakemlik yapmış ve yazar olarak yeni makale gönderecek hakemlerimiz, makale işlem ücretini %25 indirimli olarak yatırabilirler (Makale yükleme esnasında Hakemlik Belgesini ek belge olarak yüklemek ya da hakemlik yapılan çalışmanın ID bilgisini iletmek yeterlidir. İndirim sadece 1 hakemlik için (%25) uygulanır, hakemlikler birleştirilmez).
Makale İşlem Ücreti aşağıda bilgileri verilen hesaba yatırılmalıdır.
Halk Bankası
Alıcı Ad Soyadı: FATMA BİLGE PAKSOY
Hesap No: 01174767
IBAN: TR38 0001 2001 3380 0001 1747 67
* Açıklama kısmına sorumlu yazarın adı ve soyadı yazılmalıdır.
* Makale işlem ücreti yatırıldıktan sonra dekont, makale yükleme aşamasında diğer belgeler ile birlikte (Ek Dosya olarak) sisteme yüklenmelidir.
Bu dergide yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.