1990 Muğla doğumlu Serkan Çelik, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2013 yılında mezun oldu. Anadolu Üniversitesinde aynı bölümde yüksek lisans eğitimini "Cittaslow Hareketi ve Seferihisar Örneği: Tarım, Emek, Mülkiyet İlişkileri ve Mekân Bağlamında Bir Çözümleme" başlıklı teziyle 2017 yılında tamamladı. 2018 yılı Cahit Talas Sosyal Politika Ödülleri’nde “Övgüye Değer Yüksek Lisans Tezi” ödülüne layık görüldü. 2022 yılında Fransa’da Institut Européen D'histoire Et Des Cultures De L'alimentation (IEHCA) ve Tour Üniversitesi ortaklı “Summer University Food and Drink Studies” programına “Award of Scholarship” ile kabul edilmiştir. Doktora eğitimine Ankara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde devam etmektedir. 2016 yılından bu yana Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Çalışma ekonomisi, emek tarihi, çalışma sosyolojisi ve sosyal politika başlıca araştırma alanlarıdır. İşçi sınıfı ve toplumsal sınıflar bağlamında yemek, yemek tarihi, işyerinde yemek, işçi sınıfı beslenmesi, sınıf kültürü gibi konularda akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
Kendisine serkancelik@nku.edu.tr adresinden ulaşılabilir.