avatar
Yakup Sedat Velioğlu Prof. Dr. ANKARA UNIVERSITY
Yayın 5 Hakemlik 6 CrossRef Atıf 23 TR Dizin Atıf 26
5 Yayın
6 Hakemlik
23 CrossRef Atıf
26 TR Dizin Atıf

Uzmanlık Alanları

Gıda Bilimleri Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi Meyve-Sebze Teknolojisi Gıda Kalite Kontrol,

Biyografi

Prof. Dr. Y. Sedat Velioğlu, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nü 1982 yılında bitirdi. Mezuniyetini takiben 3 yıl süreyle bir gıda fabrikasında çalıştı.  Askerlik görevini takiben girdiği Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 1991’de doktor, 1994’te yardımcı doçent ve doçent, 2001’de profesör unvanlarını aldı. 1990 yılında Agriculture Canada Research Station’da (Morden, Manitoba, Kanada) 14 ay süreyle doktora tezi ile ilgili çalışmalar yaptı. 1996 yılında Agriculture and Agri-Food Canada Research Centre’da (Summerland, British Columbia, Kanada) 6 ay süreyle ve 1997 yılında Rothamsted Araştırma Enstitüsü’nde (Harpenden, Hertfordshire, İngiltere) 2 ay süreyle doktora sonrası çalışmalar yaptı. Ağırlıklı olarak gıda kimyası ve meyve-sebze işleme, özellikle son yıllarda gıda güvenliği konularında çalışmaktadır. SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 37 adet makalesi, yabancı kitapta yazılmış bir bölümü ve yayınlarına SCI kapsamında yapılan 4400’den fazla atıf bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kurum

ANKARA UNIVERSITY

Yayınlar

Suların Klorla Dezenfeksiyonunda Trihalometan Oluşumuna Hümik Asit ve Bromürün Etkisi
Yayın Bilgisi: 2023 , Akademik Gıda
DOI: 10.24323/akademik-gida.1422793
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 76

0

76

OZONLAMA VE FİLTRASYON İŞLEMİNİN SULARIN DEMİR VE MANGAN İÇERİĞİNE ETKİSİ
Yazarlar: Habibe Selçuk, Yakup Velioğlu , Zehra Baloğlu
Yayın Bilgisi: 2019 , Gıda
DOI: 10.15237/gida.GD19109
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 848

0

848

Baklagillerin Bileşimi
Yazarlar: Gül Sarıoğlu, Y. Sedat Velioğlu
Yayın Bilgisi: 2018 , Akademik Gıda
DOI: 10.24323/akademik-gida.505547
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 16106

0

16106

Effects of Ozone Treatment on the Degradation and Toxicity of Several Pesticides in Different Grou
Yazarlar: Yakup Sedat Velıoglu , Şeyda Fikirdeşici Ergen, Pelin Aksu, Ahmet Altındağ
Yayın Bilgisi: 2018 , Journal of Agricultural Sciences
DOI: 10.15832/ankutbd.446448
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 2461

0

2461

İnsan Mikrobiyomu: Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Yazarlar: Sena Çetinbaş, Fulya Kemeriz, Gizem Göker, İlknur Biçer, Yakup Sedat Velioğlu
Yayın Bilgisi: 2017 , Akademik Gıda
DOI: 10.24323/akademik-gida.370267
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 8919

0

8919

Makalelerin Yayımlandığı Dergiler

Yayınlar

OZONLAMA VE FİLTRASYON İŞLEMİNİN SULARIN DEMİR VE MANGAN İÇERİĞİNE ETKİSİ
Yazarlar: Habibe Selçuk, Yakup Velioğlu , Zehra Baloğlu
Yayın Bilgisi: 2019 , Gıda
DOI: 10.15237/gida.GD19109
ATIF 1 FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 848

1

0

848

Baklagillerin Bileşimi
Yazarlar: Gül Sarıoğlu, Y. Sedat Velioğlu
Yayın Bilgisi: 2018 , Akademik Gıda
DOI: 10.24323/akademik-gida.505547
ATIF 5 FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 16106

5

0

16106

Effects of Ozone Treatment on the Degradation and Toxicity of Several Pesticides in Different Grou
Yazarlar: Yakup Sedat Velıoglu , Şeyda Fikirdeşici Ergen, Pelin Aksu, Ahmet Altındağ
Yayın Bilgisi: 2018 , Journal of Agricultural Sciences
DOI: 10.15832/ankutbd.446448
ATIF 11 FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 2461

11

0

2461

İnsan Mikrobiyomu: Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Yazarlar: Sena Çetinbaş, Fulya Kemeriz, Gizem Göker, İlknur Biçer, Yakup Sedat Velioğlu
Yayın Bilgisi: 2017 , Akademik Gıda
DOI: 10.24323/akademik-gida.370267
ATIF 6 FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 8919

6

0

8919

İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.