Uzmanlık Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi
Meyve-Sebze Teknolojisi
Gıda Kalite Kontrol,
Biyografi
Prof. Dr. Y. Sedat Velioğlu, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nü 1982 yılında bitirdi. Mezuniyetini takiben 3 yıl süreyle bir gıda fabrikasında çalıştı. Askerlik görevini takiben girdiği Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 1991’de doktor, 1994’te yardımcı doçent ve doçent, 2001’de profesör unvanlarını aldı. 1990 yılında Agriculture Canada Research Station’da (Morden, Manitoba, Kanada) 14 ay süreyle doktora tezi ile ilgili çalışmalar yaptı. 1996 yılında Agriculture and Agri-Food Canada Research Centre’da (Summerland, British Columbia, Kanada) 6 ay süreyle ve 1997 yılında Rothamsted Araştırma Enstitüsü’nde (Harpenden, Hertfordshire, İngiltere) 2 ay süreyle doktora sonrası çalışmalar yaptı. Ağırlıklı olarak gıda kimyası ve meyve-sebze işleme, özellikle son yıllarda gıda güvenliği konularında çalışmaktadır. SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 37 adet makalesi, yabancı kitapta yazılmış bir bölümü ve yayınlarına SCI kapsamında yapılan 4400’den fazla atıf bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.