International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences (JAEFS); bağımsız, tarafsız ve çift-kör hakem değerlendirme ilkelerine bağlı yayın yapan, açık erişimli bilimsel elektronik yayın organıdır. Dergi, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayları olmak üzere yılda 4 sayı yayınlamaktadır. Derginin yayın dili İngilizcedir.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisinin kapsamı; ziraat mühendisliği ve teknolojisi, çevre mühendisliği ve teknolojisi, gıda mühendisliği ve teknolojisi, tarım, çevre, gıda, tarım tarihi, ziraat ekonomisi, agronomi, hayvancılık, su ürünleri yetiştiriciliği, biyokimya, biyoteknoloji, biyoinformatik ve veri bilimi, tarla bitkileri, süt ürünleri bilimi, uzatma bilimi ve eğitimi, entomoloji, çevre bilimi, balık ve balıkçılık, gıda işleme, gıda kimyası, yemek kültürü, gıda sağlığı ve beslenme, yemek tarihi, gıda endüstrisi geliştirme, gıda pazarlama, gıda politikası ve uygulamaları, besin güvenliği, ormancılık, bahçe bitkileri, bilgi teknolojileri ve sistemleri, sulama, moleküler biyoloji, organik tarım, bitki fizyolojisi, bitki ıslahı, bitki koruma, bitki bilimleri, hassas tarım, kırsal kalkınma ve politika, sürdürülebilir tarım, toprak bilimi, bitki besleme, enerji bitkileri, veteriner, su kaynakları bilimleri vb. tarım, gıda ve çevre bilimleri ile ilgili tüm alanlardır.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences uluslararası hakemli bir dergi olup yılda 4 sayı olarak Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında çevrimiçi olarak yayınlanmaktadır. International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences, açık erişimli olarak yayın yapan bir e-dergidir. International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences, tarım, gıda ve çevre bilimleri ile ilgili veya ilişkili bilim insanları tarafından hazırlanan orijinal araştırma makalelerini ve derlemeleri İngilizce dilinde yayınlamaktadır. Dergiye sunulacak makaleler orijinal olmalı ve başka yerde yayınlanmamış (bilimsel toplantılarda sunulan ve yalnızca özeti basılan makaleler hariç) veya değerlendirme sürecinde olmamalıdır. Orijinal araştırma makaleleri yüksek lisans veya doktora tezlerinden üretilmiş ise yazarlar bunu makalenin teşekkür ve bilgilendirme kısmında belirtmelidirler. Dergide yayınlanacak makalelerin bilimsel içerik ile ilgili her türlü sorumluluğu yazara/yazarlara aittir.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences, dergisine yayınlanmak üzere değerlendirmeye gönderilen makaleler yayın ilkeleri doğrultusunda Baş Editörler tarafından ön incelemeye alınır. Baş Editörler dergide yayınlanabilecek nitelikte bulmadığı makaleleri hakemlere göndermeden yazara/yazarlara iade etme kararı verme hakkına sahiptir. Ayrıca yazım kurallarına uymayan veya anlatım dili yetersiz olan makaleler, düzeltilmek üzere yazara/yazarlara iade edilir. Yazar(lar)ın İngilizce makale göndermeden önce eseri dil yönünden bir dil bilimciye incelettirmesi tavsiye olunur. Belirlenen gereksinimleri karşılayan ve hakem değerlendirmesine uygun bulunan makaleler incelenmek üzere en az iki ya da daha fazla hakeme gönderilir. Yazar/yazarlar makale konusu ile ilişkili, konusunda uzman ve aynı kurumdan olmayan en fazla üç potansiyel hakem önerebilir.
Dergide yayınlanacak makalelerin bilimsel içerik ile ilgili bütün sorumlukları yazara/yazarlara aittir. "Telif Hakkı Sözleşmesi ve Yazarlık Katkı Formu" ile başvurusu sırasında istenen diğer formlar tüm yazarlar tarafından imzalanmalı ve sorumlu yazar tarafından makale ile birlikte ayrı bir ek dosya olarak derginin online başvuru sistemine yüklemelidir. Bütün yazarlar dergi makale yükleme ve değerlendirme sistemi olan DergiPark sistemine (https://dergipark.org.tr/en/pub/jaefs) kayıtlı olmalıdır. Makalenin sisteme yüklenmesi sırasında, üst veri/metadata bölümüne bütün yazarların isimleri, çalıştıkları kurumlara ait adres bilgileri, mail adresleri ve ORCID numaraları eksiksiz olarak girilmelidir. Yazarlardan herhangi birisi DergiPark sistemine kayıtlı değilse makale askıda beklemekte olup Editör ataması gerçekleşmemektedir. Ayrıca, üst veri/metadata bölümüne makalenin özeti (abstract) ve kaynaklar kısmı girilmelidir. Bahsedilen bilgilerden herhangi birinin eksik olması durumunda makale bilgilerin tamamlanması için sorumlu yazara geri iade edilecektir.
İnsan ve hayvan deneysel veya klinik çalışmalarda etik kurul onayı alınmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve makale gönderilirken etik komite raporu eklenmelidir. Makale etik kurul raporu gerektirmiyorsa bu durum makalenin sonunda yer alan etik kurallar kısmında belirtilmelidir. Makalenin kabulünden sonra yazar eklenemez ve yazarların sırası değiştirilemez.
Hakem değerlendirmesi sonrasında revizyona ihtiyaç duyulan makaleler DergiPark sistemi üzerinden yazar/lara elektronik olarak yönlendirilir. Yazar/lar hakem/lerin yorumlarını dikkate almalı, yorum ve eleştirileri tek tek açıklamalıdır. Bu açıklamalar Hakeme Cevap Dosyası olarak sisteme yüklenmelidir. Aynı zamanda hakemlerin eleştirilerine katılmadıkları durumda detaylı bir açıklama hazırlamalıdırlar. Hakem değerlendirilmelerinden geçen makalelere ait düzeltmeler, düzeltmeler listesi ile birlikte en geç 30 gün içerisinde sisteme yüklenerek makale revizyon süreci tamamlanmalıdır. Belirtilen süre yazarın ek süre talep etmesi veya Baş Editör kararı ile uzatılabilir. Aksi takdirde mevcut makale yeni sunulan bir makale olarak değerlendirilir. Baş Editör son karara varmadan önce yazar/lar tarafından yapılan revizyonları ve düzeltmeleri gözden geçirerek makalenin yayınlanıp yayınlamayacağına ait son kararı verir.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisinde etik beyanlar Uluslararası Yayın Etiği Komitesinin (COPE) ve Bilim Kurulu Editörlerinin (CSE) “Dergi Editörleri için Davranış Kuralları ve En İyi Uygulama Rehber İlkeleri” ve “Dergi Yayıncıları için Davranış Kuralları” beyanlarına dayanmaktadır. Uluslararası Yayın Etiği Komitesinin belgeleri ile ilgili bilgi almak için lütfen ilgili linki tıklayınız (https://publicationethics.org). Derginin Yayın Etiği, Hatalı Uygulama Bildirimi ve sorumlulukları hakkında bilgi almak için lütfen ilgili linki tıklayınız (https://dergipark.org.tr/en/pub/jaefs/policy). Yayınlama eylemine katılan tüm taraflar (yazar, dergi editörü, hakem vd.) için aynı etik davranış standartları geçerlidir. International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences, Yüksek Öğrenim Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergeleri kurallarına uymakta ve şüpheli araştırma ve yayın suistimali vakalarını takip etmektedir.
Makaleler sadece derginin online makale yükleme ve değerlendirme sistemi https://dergipark.org.tr/tr/journal/2032/submission/step/manuscript/new üzerinden gönderilebilir. Diğer mecralardan gönderilen makaleler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
Yazıların stili American Psychological Association (APA) Publication Manual of the American Psychological Association (APA), Yedinci Baskıya (dergi revizyonu) göre hazırlanmalıdır.
Gönderilen makalelerin dergi yazım kurallarına uygunluğu ilk olarak Editöryal Ofis tarafından kontrol edilecek, dergi yazım kurallarına uygun hazırlanmamış makaleler teknik düzeltme talepleri ile birlikte yazarlarına geri gönderilecektir.
Makale şablonu (örneği) https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/28935 adresinden indirilerek makale dosyası hazırlanmalı ve Dergipark sistemine makale başvurusu sırasında yüklenmelidir.
2) Telif Hakkı Sözleşmesi ve Yazarlık Katkı Formu
Telif Hakkı Sözleşmesi ve Yazarlık Katkı Formu https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/28918 adresinden indirilmeli, çıktısı alınmalı, ıslak imza ile tüm yazarlar tarafından imzalanmalı ve tarandıktan sonra Dergipark sistemine makale başvurusu sırasında yüklenmelidir.
Yazarların farklı kurumlarda görevli olması durumunda her yazar formu ayrı ayrı imzalayabilir ve sisteme ayrı dosyalar şeklinde ek dosya olarak yüklenebilir.
3) Benzerlik Raporu
Yazarlar makale metinlerini iThenticate benzerlik tarama proğramında taratarak oluşturulan benzerlik raporunu sisteme yüklemelidir. Benzerlik İndeksi % 24'ün üzerinde olan makaleler değerlendirmeye alınmadan yazarlarına iade edilmektedir. Makale sisteme yüklenmeden benzerlik oranı %24'ün altına düşürülmelidir.
4) Etik Kurul Onay Belgesi
Etik Kurul Onay Belgesi https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/28948 adresinden indirilmeli, çıktısı alınmalı, ıslak imza ile tüm yazarlar tarafından imzalanmalı ve tarandıktan sonra Etik Kurul Onay Belgesi olarak yüklenmelidir.
Dergimize makalelerinizi yüklerken, makale dosyasıyla birlikte Etik Kurul İzin Raporunun, eğer çalışma etik kurul izni gerektiren çalışma grubunda yer almıyor ise bu durumu belirten beyan dosyasının sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
Etik Kurul İzni Gerektiren Çalışmalar aşağıda belirtilmiştir.
Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar,
İnsan ve hayvanların (materyal/veriler dahil) deneysel ya da diğer bilimsel amaçlarla kullanılması,
İnsanlar üzerinde yapılan klinik araştırmalar,
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar,
Kişisel verilerin korunması kanunu gereğince retrospektif çalışmalar
Ayrıca;
Olgu sunumlarında “Aydınlatılmış onam formu”nun alındığının belirtilmesi,
Başkalarına ait ölçek, anket, fotoğrafların kullanımı için sahiplerinden izin alınması ve belirtilmesi,
Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulduğunun belirtilmesi gerekmektedir.
Makale İçeriği
Makale aşağıdaki içerikler dikkate alınarak yazılmış olmalıdır.
Başlık
Yazar İsimleri
Yazar Adresleri
Sorumlu Yazar
Özet
Anahtar Kelimeler
Giriş
Materyal ve Metot
Araştırma Bulguları ve Tartışma
Sonuç ve Öneriler
Etik Standartlara Uyum Beyanları
Kaynaklar
Makale metni, Microsoft Word programında, Times New Roman yazı karakterinde, tek satır aralığında, 10 punto düz metin olarak yazılmalıdır. Sayfa kenarlarında 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır.
Makalede standart veya yaygın olmayan kısaltmaların kullanımından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Eğer kısaltma kullanılmaları zorunlu ise kısaltma ve semboller metin içinde ilk kez kullanıldığı yerde açıklanmalıdır. Uluslararası geçerliliği olan ve yerleşik kısaltmalar tercih edilmelidir. Özel sözcüklerin altı çizilmemeli, bunun yerine italik yazım stili kullanılmalı. Ölçüm birimleri Uluslararası Birimler Sistemi (SI: International System of Units)'e uygun biçimde (metrik; kg, g, m, cm vb.) verilmeli ve sıcaklıklar santigrat (⁰C) ölçeğinde ifade edilmelidir.
Yazarlar çıkar çatışması yaratabilecek herhangi bir finansal destek veya ilişkinin olup olmadığını beyan etmek zorundadır (Etik Standartlara Uyum Beyanları).
Aşağıda belirtilen bütün açıklamalar orijinal araştırma makaleleri ve derleme makaleleri için geçerlidir.
Makale başlığı Times New Roman yazı tipinde, 14 punto, küçük harflerle, koyu ve ortalı yazılmalıdır.
Yazar isimleri; Adı Soyadı kuralına göre, Times New Roman yazı tipinde, 10 punto, koyu ve ortalı yazılmalıdır.
Yazar isimlerinin sonuna adres için üst simge olarak rakam, sorumlu yazarı belirtmek için ise * simgesi eklenmelidir.
Yazar isimlerinden sonra bir boşluk bırakılarak Times New Roman yazı tipinde, 10 punto ve ortalı yazılmalıdır.
Times New Roman yazı karakterinde, 10 punto, tek satır aralığında, iki yana yaslı, parağraf başında girinti vermeden düz metin olarak yazılmalıdır.
Özet metini 300 kelimeyi geçmemeli ve tek parağraf olmalıdır.
Times New Roman yazı karakterinde, 10 punto, tek satır aralığında düz metin olarak yazılmalıdır.
En fazla 5 anahtar kelime yazılmalıdır.
Times New Roman yazı karakterinde, 10 punto, tek satır aralığında, iki yana yaslı düz metin olarak yazılmalıdır.
Çalışmanın amacı güncel literatürler ile giriş kısmında belirtilmelidir.
Times New Roman yazı karakterinde, 10 punto, tek satır aralığında, iki yana yaslı düz metin olarak yazılmalıdır.
Çalışmada kullanılan materyal ve yöntem bu bölümde ayrıntılı olarak açıklanmalıdır.
Times New Roman yazı karakterinde, 10 punto, tek satır aralığında, iki yana yaslı düz metin olarak yazılmalıdır.
Çalışma sonucunda elde edilen bulgular ve bu bulguların güncel literatürler ile tartışılması bu bölümde yapılmalıdır.
Times New Roman yazı karakterinde, 10 punto, tek satır aralığında, iki yana yaslı düz metin olarak yazılmalıdır.
Araştırmadan elde edilen sonuçlar bu bölümde verilmelidir.
Times New Roman yazı karakterinde, 10 punto, tek satır aralığında, iki yana yaslı düz metin olarak yazılmalıdır.
Makalenin Etik Kurallara uygun olarak hazırlandığı ile ilgili Telif Hakkı Beyanı, Yazarlık Katkısı, Destekleyen Kurum, Etik Kurul Onayı, Çıkar Çatışması Bildirimi, Veri Kullanımı, Teşekkür gibi beyanların bu bölümde belirtilmesi gerekmektedir. İlgili belgeler makale başvurusu sırasında DergiPark sistemine yüklenmelidir.
Times New Roman yazı karakterinde, 10 punto, tek satır aralığında yazılmalıdır. İkinci satır için 1 cm boşluk bırakılmalıdır.
Kaynaklar listesindeki Kaynaklar İngilizce olarak yazılmalıdır.
İngilizce başlık ve dergi ismi olamayan kaynakların sonunda (in Turkish) ifadesine yer verilmelidir.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences Dergisi Kaynaklar listesinin bildirişinde APA Formatını kullanmaktadır.
Makalelerde kaynak gösterimi aşağıdaki kurallar dikkate alınarak hazırlanmalıdır.
Orijinal Araştırma Makalesi
Surname, N.N., Surname, N.N. (Year). The full title of the article. Journal Name, volume, and issue, first and last page. Doi number web link or retrieved from journal web link.
Kaya, G. (2023). The sensitivity of radish cultivars to high temperatures during germination and seedling growth stages . International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences, 7 (2), 298-304. https://doi.org/10.31015/jaefs.2023.2.7
Kesim, H. & Yıldıztekin, M. (2023). The biological activity features and mineral element analyses of some Inula L. species exhibit natural spread in Mugla (Turkiye). International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences, 7 (2), 316-325 . https://doi.org/10.31015/jaefs.2023.2.9
Tokatlı Demirok, N., Alpaslan, M. & Yıkmış, S. (2023). Some lactobacillus, leuconostoc and acetobacter strains in traditional turkish yoghurt, cheese, kefir samples as a probiotic candidate. International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences, 7 (2), 326-334 . https://doi.org/10.31015/jaefs.2023.2.10
Karagözoğlu, Y., Alayunt, N. Ö. & Parlak, A. E. (2023a). Total secondary metabolites and heavy metal profile of some medicinal plants frequently consumed as winter tea. International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences, 7 (2), 335-344. https://doi.org/10.31015/jaefs.2023.2.11
Türkçe Araştırma Makalesi
Ozdemir, G., & Tangolar, S. (2023). Organik gübre uygulamalarının bazı üzüm çeşitlerinin verim ve kalitesi üzerine etkileri. International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences, 7 (2), 326-334 (in Turkish). https://doi.org/10.31015/jaefs.2028.1.1
Kitap
Surname, N., Surname, N. (Year). Title of the contribution. In: Title of the book or proceeding. Volume (Publisher, City, first and last page
Ozdemir, G. (2023). Organic viticulture. Dicle University Press.
Cebeci, Z., & Ozdemir, G. (2023). Organic agriculture. Turkiye Agricultural Association.
Turkish Agricultural Association. (2023). Approaches to the study of agricultural structure. Dicle Press.
Cebeci, Z. (Ed.). (2023). Non-Parametric Statistical Analysis with R. Abaküs Press.
Ozdemir, G., Cebeci, Z., & Kara, C. (2023). L'Hevsel à Amida- Diyarbakır: Études et réhabilitation de jardins mésopotamiens. In: Z. Manley, & A. Ozdemir (Eds.), Organic agriculture (pp. 1325-1428). Edit Publishing.
Bildiri Kitabı
Surname, N., Surname, N. (Year). Title of the contribution. In: Title of the book or proceeding. Volume, publisher, city, first and last page
Tangolar, S., Özdemir, G., Ekbiç, H.B., Tangolar, S.G., Dikkaya, Y.R. (2012). Research on adaptation of some American rootstocks grown under Northern Cyprus conditions. XXXV World Congress of Vine and Wine 10th General Assembly of The O.I.V. 18-22 June, İzmir, pp. 234-265.
Yüksek Lisans veya Doktora Tezi
Surname, N. (Year). Title of the thesis, University and Faculty, City. pages.
Ozdemir, G. (2005). Organic grape growing. Çukurova University, Graduate School of Natural and Applied Sciences, Department of Horticulture, PhD Thesis, Adana, Turkiye, 128 pp.
İnternet Kaynakları
FAO (2013). Classifications and standards. Retrieved in June, 19, 2023 from http://www.fao.org/economic/ess/ess-standards/en/
Kaynak gösterimi ile ilgili daha fazla örnek için; https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines/references/examples
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences (e-ISSN: 2618-5946) dergisinin yayınlanma modeli Budapeşte Açık Erişim Girişimi (BOAI) bildirgesine dayanan açık erişimli bilimsel bir dergidir. Derginin arşivine bütün editörler, yazarlar, okuyucular ve kütüphaneciler https://dergipark.org.tr/en/pub/jaefs/archive adresinden ücretsiz olarak erişilebilir.
The International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisi açık erişim modeli kapsamında yayımlanmaktadır. Ancak, açık erişim yayımcılığı maliyetsiz değildir. International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisinde çevrimiçi abonelik veya makalelere erişim ücretlendirilmediğinden bir makalenin editör süreci, hakem değerlendirme süreci, yayıma kabul, makaleyi bitmiş bir makaleye dönüştürme, yayımlanma, yayım sonrası depolama, dağıtma ve tanıtma süreçleri sırasında ihtiyaç duyulan giderlerin karşılanması için değerlendirmeye gönderilen her makaleden sayfa sayısına bakılmaksızın Makale İşlem Ücreti (Article Processing Charge; APC) talep edilmektedir. Bu ücret, Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Doçentlik Kriterlerine uygun olarak "Makale başvurusu sırasında -kabul/red şartına bağlı olmaksızın" talep edilmektedir. Ayrıca, DergiPark sistemine https://dergipark.org.tr/jaefs kayıtlı bütün editörler, yazarlar ve okuyucular International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisinde yayımlanan tüm sayılara ücretsiz olarak abone olup bütün makalelere erişebilmektedirler.
Makale İşlem Ücreti Süreç Açıklaması
Dergi olarak yayımlama maliyetlerini olabildiğince açık hale getirmeye çalışıyoruz. International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisine bir makale gönderildiğinde, makalenin kalite kontrolleri, editör süreci, hakem değerlendirmesi, mizanpaj ve tanıtımının zamanında ve yüksek standartta yapılmasını sağlamak için makaleler dergideki birçok farklı süreçten geçmekte ve yazarlardan alınan makale işlem ücreti bu süreçlerde kullanılmaktadır.
Makale İşlem Süreçleri
Editoryal Tarama: İlk teknik ve etik kontroller,
Editoryal İşlemler: Derginin editörlerinin inceleme sürecini yönetilmesi,
Makale Mizanpajı: Makaleyi profesyonel bir dizgi makalesine dönüştürme,
Makale Düzeltme: Yazarları ve Editörleri destekleyen düzeltme sürecinin koordinasyonu,
Editoryal Kalite Güvencesi: Makalenin ve inceleme sürecinin derginin yönergelerine ve politikalarına uygun olduğundan emin olmak için yapılan son kontrol,
Dergi Geliştirme: Yazarları, Editörleri ve Hakemleri destekleyen, derginin mümkün olduğunca geniş bir şekilde indekslenmesini ve yayımlanan makalelerin hak ettikleri ilgiyi görmesinin sağlanma çalışmaları,
Teknoloji Ekipleri: Derginin kullanımı kolay, kullanıcı dostu, son teknolojiye sahip sistemlerini oluşturur ve dergi bilgilerinin güncellenmesi, sınıflandırılması ve depolanması ile ilgili teknolojik süreçleri gerçekleştirmek.
Tam (%100) feragat için uygun Ülkeler
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisine gönderilen makalelerde sorumlu yazarın aşağıda belirtilen ülkelerden herhangi birinde görev yapıyor olması halinde, Makale İşlem Ücreti ödemesinden otomatik olarak %100 feragat edilir.
Ülkeler; Afganistan, Angola, Arnavutluk, Cezayir, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Kamerun, Çad, Etiyopya, Gambiya, Gana, Haiti Kenya, Kazakistan, Kiribati, Kırgızistan, Kosova, Libya, Lübnan, Mali, Mozambik, Fas, Myanmar, Nepal, Nijer, Nijerya, Pakistan, Filistin, Senegal, Somali, Sudan, Togo, Tataristan, Tacikistan, Tunus, Türkistan, Uganda, Ukrayna, Özbekistan, Venezuela, Yakutya, Yemen, Zambiya, Zimbabve.
Makale İşlem Ücreti: 550 TRY
Makale İşlem Ücreti Ödemesi
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisine bir makale gönderildikten sonra, makalenin değerlendirme sürecinin başlayabilmesi için Makale İşlem Ücreti ödemesinin yapılması gerektiği sorumlu yazara eposta yoluyla bildirilmektedir. Makale işlem Ücreti ödemesi gönderilen bilgilere göre yapıldıktan ve dekont Editoryal Ofis eposta adresine iletildikten sonra makale değerlendirme süreci başlatılacaktır.
Makale İşlem Ücreti ödemesinin yapılması makalenin dergide yayına kabul edileceği anlamına gelmemekte ve her ne sebeple olursa olsun yapılan ödeme iade edilmemektedir.
Editöryal Ofis İletişim
E-posta: editor@jaefs.com
E-posta: jaefseditor@gmail.com
WhatsApp: +90 850 309 59 27
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisinin içeriği, Creative Commons Alıntı-GayriTicari (CC BY-NC) 4.0 Uluslararası Lisansı ile yayınlanmaktadır. Söz konusu telif, üçüncü tarafların içeriği uygun şekilde atıf vermek koşuluyla, ticari olmayan amaçlarla paylaşımına ve uyarlamasına izin vermektedir. Yazarlar, International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences dergisinde yayınlanmış çalışmalarının telif hakkını elinde tutar.
Web: dergipark.org.tr/jaefs E-mail: editor@jaefs.com WhatsApp: +90 850 309 59 27