Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı
Yüksek Lisansını 2013 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında yapan araştırmacı, doktorasını 2018 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde ve aynı bilim dalında tamamladı. 2012-2021 yılları arasında Artvin Çoruh Üniversitesi'nde görev alan araştırmacı 2021'de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde göreve başladı. Çalışmalarına hala aynı üniversitede devam etmektedir. Araştırmacının uluslararası ve ulusal düzeyde çok sayıda bilimsel makalesi ve kitap bölümü bulunmaktadır. Aynı zamanda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür yardımcılığı ile KEFAD Baş Editörlüğü görevlerini yürütmektedir.
Ankara Üni. Eğitim Bilimleri Fak. Eğitimde Psikolojik Hizmetler bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Abd. de lisans, Gazi Üni. Sosyal Bilimler Enst. Eğitimde Psikolojik Hizmetler Abd. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim dalında Yüksek Lisans, Ankara Üni. Eğitim Bilimleri Enst. Eğitimde Psikolojik Hizmetler Abd. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim dalında Doktora tamamladı. "Eğitimde Psikolojik Hizmetler", "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık", "Bilişsel Davranışçı kuram ve Psikolojik Danışma", "Sosyal Bilişsel Kuram", "Kişilerarası iletişim, İletişim Çatışmaları, ve Aile İçi İletişim", "Bağımlılık ve Bağımlılıklarla Mücadele", "Alan, Meslek ve Kariyer Danışmanlığı ve Rehberliği", "Eğitim Psikolojisi", "Ruhsal Zeka" alanlarında uluslararası ve ulusal dergilerde makaleler, uluslararası ve ulusal yayınevleri tarafından yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlıkları ve kitap editörlüğünü bulunmaktadır.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde doçenttir. 2015 yılında Atatürk Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Danışmanlık psikolojisi ve pozitif psikoloji alanında uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir. Araştırma ilgi alanları arasında davranışsal bağımlılıklar, pozitif psikoloji, bağlanma stilleri, iyi oluşu etkileyen bilişsel yapılar ve meta biliş yer almaktadır.
Prof. Dr. Nuri Baloğlu lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Gazi Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Akademik yaşamına 1994 yılında Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır. Sonradan Ahi Evran Üniversitesi'ne dönüştürülen bu kurumda eğitim yönetimi alanında 1998 yılında Yardımcı Doçent 2013 yılında Doçent ve 2018 yılında Profesörlük kadrolarına atanmıştır.
Baloğlu'nun uluslararası ve ulusal düzeyde seçkin hakemli dergi ve yayınevlerinde yayımlanmış 200'e yakın bilimsel eseri bulunmaktadır. Çalışma ilgi alanları arasında Liderlik ve Örgüt Kültürü, Eğitim, Okul ve Sınıf Yönetimi gibi temalar yer almaktadır. Üniversite yönetiminde Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik gibi idari görevler yürütmüştür. Kendi üniversitesinin dışında Yeditepe Üniversitesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesinde lisansüstü dersler vermiş, İngiltere Liverpool Hope Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Nevşehir’de doğdu ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Nevşehir’de, lisans öğrenimini Niğde Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı’nda tamamladı. 2003-2011 yılları arasında Kırşehir’de çeşitli özel öğretim kurumlarında Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptı. 2015 yılında Ahi Evran Üniversitesi Türk Dili Bölümü’nde okutman olarak akademik hayatına başladı. 2023 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı’na Dr. Öğretim Üyesi olarak atandı. Aynı üniversitede görevine devam etmektedir. Üst kurmaca, kasaba romanları, romanda mekân, romanda yapı ve izlek, şiir poetikası, Feminist edebiyat kuramı ve ontolojik yaklaşım ile ilgili ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış makaleleri; ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2001 yılında İnönü Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği programından mezun olan Demirci Güler, 2001-2007 yılları arasında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Eğitimi Bilim Dalında yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamış, 2016 yılında doçentlik, 2021 yılında ise profesörlük unvanlarını almıştır. Fen eğitimi, çevre eğitimi ve sürdürülebilirlik üzerine yayın ve projeleri bulunan akademisyen, evli ve iki kız çocuğu annesidir.
Sosyobilimsel konular, argümantasyon, Risk psikolojisi, Karar verme, Erken çoculku döneminde fen eğitimi alanlarında çalışmalar yapmaktadır ve tez öğrencilerine danışmanlık yapmaktadır.
Yüksek lisans ve doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı’nda yapmıştır. Doktora eğitimi sırasında Queensland Teknoloji Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak erken çocuklukta sürdürülebilirlik için eğitim üzerine çeşitli çalışmalar yürütmüş ve seminerler vermiştir. Halen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı’nda çalışmaktadır. 2020 yılından itibaren European Early Childhood Education Research Association’a bağlı Erken Çocukluk Eğitiminde Sürdürülebilirlik özel araştırma grubu yöneticilerinden biridir. Bu araştırma grubu bünyesinde sürdürülebilirlik ve hizmet öncesi ve hizmet içi öğretmen eğitimi konusunda uluslararası bir dergide editörlük, uluslararası bir kitapta editörlük, sempozyumlar ve çalıştaylar düzenleme ve yürütme görevlerinde bulunmaktadır. Başlıca araştırma alanları sürdürülebilirlik için eğitim, yaratıcı drama, sanat eğitimi, eleştirel medya okuryazarlığı, ilkokula hazırbulunuşluk ve hizmet öncesi ve hizmet içi öğretmen eğitimidir.
Gazi RPD doktora
Prof. Dr. Metin Pişkin lisans ve yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi’nde, doktora eğitimini ise University of Leicester Faculty of Education and Contiuning Studies’de tamamlamıştır.
Önemli bir bölümü okul psikolojik danışmanlığı ve kariyer danışmanlığı alanında olmak üzere, 70’i aşkın akademik yayın yapmıştır. 45’i uluslararası olmak üzere toplam 72 bilimsel kongrede bildiri sunmuştur. 13’ü doktora, 25’i yüksek lisans olmak üzere 38 lisansüstü tez danışmanlığı yapmıştır.
TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli pek çok projede yürütücü ve uzman olarak çalışmıştır. Akademik çalışmalarına ek olarak, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı başkanlığı, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği ve Ankara Üniversitesi Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.
Mehmet Fatih Taşar, Gazi Üniversitesi, Ankara, Türkiye'de Fizik Eğitimi Profesörüdür. Lisans ve yüksek lisans eğitimi fizik bölümünde tamamlamıştır (Lisans Boğaziçi Üniversitesi ve Yüksek Lisans Erciyes Üniversitesi) ve ABD'deki Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'nden Fen Eğitimi ağırlıklı Öğretim Programları ve Öğretim alanında doktora derecesini2001 yılında almıştır. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü'ne öğretim üyesi olarak katılmıştır. Araştırmaları öğrenmenin bilişsel yönlerine (mekanik) ve fen öğretiminde bilim tarihi ve felsefesine odaklanmaktadır. Son zamanlarda araştırma çabalarını öğretmenlerin mesleki gelişimi ile birlikte PAB ve TPAB üzerine yönlendirmiştir. ESERA ve GİREP'in aktif üyesidir. 2007-2015 yılları arasında 8 yıl üst üste ESERA Yönetim Kurulu'nda görev yapmış, 2009 konferans düzenleme komitesi ve 2014 ESERA doktora yaz okulunda başkanlık yapmış, 2008'den bu yana düzenli olarak ESERA yaz okullarına koç ve çalıştay sunucusu olarak katkıda bulunmuştur. Ayrıca 2012 yılında İstanbul'da düzenlenen ilk Dünya Fizik Eğitimi Konferansı'nın (WCPE) organizasyon komitesinin başkanlığını yapmıştır. 2023 yılında Kapadokya’da düzenlenmiş olan ESERA konferansının Uluslararası Bilim Komitesi başkanlığını yürütmüştür. Yine aynı yıl American Institute of Physics Publishing tarafından üç cilt halinde yayınlanmış olan The International Handbook of Physics Education Research adlı eserin editörlüğünü yapmıştır. Şu ana kadar tamamlanmış 16 doktora ve 12 yüksek lisans tez çalışmasını yönetmiştir. Hakemli ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde çok sayıda makale yayınlamış ve uluslararası kongre genel konuşmaları, davetli konuşmalar ve konferanslarda sözlü bildiri ve poster sunumlar yapmıştır. Ulusal (MEB, TÜBİTAK) ve uluslararası (AB, Avustralya) araştırma bursları almış ve bu tür araştırma projelerinde koordinatör ve ortak olarak çalışmıştır.