avatar
Selma Atabey Dr. Öğretim Görevlisi Muğla sıtkı koçman üniversitesi
Yayın 8 Hakemlik 3
8 Yayın
3 Hakemlik

Uzmanlık Alanları

Turizm Sürdürülebilir Turizm Turizmde Çevre Yönetimi Yöresel Mutfaklar Gastronomi Turizmi Antik Yemekler yöresel mutfaklar yemek sosyolojisi gastronomi

Biyografi

1972’de İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Beyoğlu’nda mahalle mektebinde, üniversiteyi Adnan
Menderes Üniversitesi Turizm ve Otel İşlemeciliği, Yiyecek İçecek ayrımıyla okudu. Milli eğitime bağlı
Eresin Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesinde mutfak, yiyecek içecek ve servis kapsamlı meslek
derslerini veren meslek dersi öğretmeni olarak 5 yıl çalıştı. 2004-2005 Akademik yılında Muğla Sıtkı
Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. Hala
Ortaca MYO’da Aşçılık programında mutfak derslerini vermektedir. Uzmanlık alanları yöresel mutfak,
yöresel yemekler, yerel ürünler ve hijyendir. Bu süre içerisinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre
Anabilim Dalında Yükseklisansını tamamlamış ve tezi beğeni kazanarak yurtdışında basılmıştır. Yazdığı
birçok kitap ve kitap bölümü içerisinde disiplinler arası özellik gösteren, Zeytincilik araştırma ve farklı
disiplinlerden uzmanlarla birlikte yazdığı Zeytin ve Zeytinyağı kitabı, alanında yılın basılı yayın ödülünü
almıştır. Hala Türk Aşçı Haber Güney Ege sorumlusu, Slowfood Ortaca Convivium Başkanı olması
vesilesiyle yerel ve yöresele hizmet vermeye çalışarak, TAFED kadın Kolları Başkanı ve Genel sekreter yardımcısı olarak aktif çalışmalarına devam etmektedir. Muğla Ticaret odası coğrafi işaret komisyonunda
görev yapmakta ve uzun süredir yaşadığı şehir olan Muğla’yı ilçe ilçe dolaşarak Muğla yemekleri, otları
ile ilgili BAP çalışmaları ve akademik yayınlar yapmıştır. Toplanan tarifleri bir araya getirebileceği Muğla
Büyük Şehir Belediyesi’nin talebi ile 400’ün üzerinde yemeğin yer aldığı kitabını hazırlamıştır ve kitap
basım aşamasındadır. Yöresel yemek, yerel ürünler ile ilgili araştırmaları ve köşe yazıları hala devam
etmektedir. Adnan Menderes Üniversitesinde doktora eğitimini Girit ve Göç mutfağı üzerine
tamamlamıştır. 

Kurum

Muğla sıtkı koçman üniversitesi

Yayınlar

Uluslararası Sistemlerde Kayıt Altına Alınarak Muğla Kültürel Gastronomi Mirasının Sürdürülebilirliği
Yayın Bilgisi: 2023 , Külliye
DOI: 10.48139/aybukulliye.1342468
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 270

0

270

ANTİK DÖNEMDE BAL: ANTİK MİRAS OLARAK GÜNÜMÜZE TAŞINMIŞ YÖRESEL TARİF “ÇİTİRMEK”
DOI: 10.54557/karataysad.1346616
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 266

0

266

0

3147

Crossref atıf bulunmamaktadır.
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.