İlk ve Orta öğrenimini Kars’ta tamamlamıştır. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü’nden 1988 yılında mezun olmuştur. 2001 yılında
Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı’nda Yüksek lisansını, 2012 yılında Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlamıştır. 2013 yılında Yardımcı doçent, 2023 yılında Doçent olmuştur. Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde, Gıda Teknolojisi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2005 yılında “Yöresel Peynirlerimiz ve 2023 yılında "Dünden Bugüne Peynirlerimiz" kitabını yazmıştır. Halen Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.