Değerli araştırmacılar, dergimiz oldukça yoğundur, herhangi bir gerekçe ile süreçlerin hızlandırılması için lütfen ısrar etmeyiniz.
Dergimize gönderilen çalışmalar geliş sırasına ve konusuna göre öncelikle editör değerlendirmesinden geçmekte, editör görüşü doğrultusunda hakem değerlendirmesine karar verilmektedir.
Değerlendirme süreci tamamlanan çalışmalar da aynı şekilde değerlendirmenin tamamlanma tarihlerine, türlerine ve kapsamlarına göre yayıma kabul edilmektedir. Editör, benzer çalışmaların yoğunlaştığı dönemlerde, kabul edilen çalışmaların tarihini dikkate almaksızın başka bir sayıya atayabilir. Bu yüzden GTAD'a gönderilen çalışmaların herhangi bir sayı için yayıma kabul edileceğinin planlanarak önerilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.
Makale yayım önerileri ile ilgili süreçlerin sağlıklı bir biçimde yürütebilmesi için uygun zaman gerektiğinden bir sayıda en fazla 15 makale yayımlanabilmektedir. Bununla birlikte öncelikli olarak nitelendirdiğimiz turizm ile ilişkili "teknoloji, kadın-aile, engelli bireyler, sosyoloji ve toplumu yakından ilgilendiren güncel gelişmeler (salgın, afet, savaş vb.) " kapsamına giren çalışmaların imkanlar ölçüsünde 15 makalenin dışında tutularak yayımlanması kararlaştırılmıştır.
Sayın araştırmacılar,
Dergiye olan yoğun talepten dolayı yayın kurulu, 2021 dönemi güz sayısından itibaren her bir sayıda en fazla 15 makaleye yer verilmesine karar vermiştir.
Önemli duyuru:
TR Dizin kriterlerine göre yayınlanmak üzere önerilen makalelerin etik kurul onayı alması ve bunu belgelendirerek sunması gerekmektedir. Bu doğrultuda dergimize yayım için makale önerecek yazarların etik kurul kararı gerektiren çalışmalar için etik kurul onay formunu sunmaları gerekmektedir.
Editör: Dr. Yasin Keleş / Editör: Dr. Elbeyi Pelit
Derleme
DENTAL TURİZM KAPSAMINDA DİDİM’İ ZİYARET EDEN TURİSTLERE YÖNELİK BİR PAKET TUR ÖNERİSİAraştırma Makalesi
Mutfak Yöneticilerinin Yenilikçi Mutfak Akımlarına BakışıAraştırma Makalesi
Konaklama İşletmelerinde Sorumlu Turizm Kavramına İlişkin MetaforlarAraştırma Makalesi
Türk Mutfak Kültüründe Geleneksel Bir Lezzet: Kaman Bayram ÇöreğiAraştırma Makalesi
Gastronomi Turizmi Destinasyonu Tercih Etme Niyetinde Sosyal Medya Fenomenlerinin Etkisi: Parasosyal İlişkilerin Aracılık RolüGTAD Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Değerli Araştırmacılar,
Dergimize gönderilen çalışmalar geliş sırasına ve konusuna göre öncelikle editör değerlendirmesinden geçmekte, editör görüşü doğrultusunda hakem değerlendirmesine karar verilmektedir.
Değerlendirme süreci tamamlanan çalışmalar da aynı şekilde değerlendirmenin tamamlanma tarihlerine, türlerine ve kapsamlarına göre yayıma kabul edilmektedir. Editör, benzer çalışmaların yoğunlaştığı dönemlerde, kabul edilen çalışmaların tarihini dikkate almaksızın başka bir sayıya atayabilir.
Bu yüzden GTAD'a gönderilen çalışmaların herhangi bir sayı için yayıma kabul edileceğinin planlanarak önerilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz.