avatar
Abdullah Badem Dr. Öğr. Üyesi KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Yayın 6 Hakemlik 5 TR Dizin Atıf 3
6 Yayın
5 Hakemlik
3 TR Dizin Atıf

Uzmanlık Alanları

Gıda Mühendisliği Turizm Gastronomi

Biyografi

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu (2003). Yüksek lisans derecesini Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği ana bilim dalından (2006), doktora derecesini ise Selçuk Üniversitesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi ana bilim dalından aldı (2015). Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde çalışmaya başladı (2020). Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda, Türkiye’de ilk açılan Pastacılık ve Ekmekçilik programına 2020 yılında ataması yapıldığından bu yana bölüm başkanlığı görevini yerine getirmekte, öğrencilerine ön lisans ve yüksek lisans eğitimi vermeye ve akademik çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir. Çalışmaları ile gastronomi ve gıda mühendisliği biliminden, pasta, ekmek, ekşi maya, yiyecek kültürü, yiyecek araştırmaları, yiyeceklerin besin, renk ve tat içerikleri gibi konuları araştırmaktadır. Gıda ve kültüre dair ne varsa ilgi duymaktadır.

Kurum

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ

Popüler Yayınları

Zonguldak’ın Meşhur Bir Unlu Mamulü: Ereğli Pidesi
Yayın Bilgisi: 2021 , Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.38155/ksbd.988765
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1085

0

1

1085

Yayınlar

0

107

0

747

0

493

Zonguldak’ın Meşhur Bir Unlu Mamulü: Ereğli Pidesi
Yayın Bilgisi: 2021 , Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.38155/ksbd.988765
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1085

1

1085

TRABZON’UN YÖRESEL BİR LEZZETİ: SİMİRA
Yayın Bilgisi: 2021 , Abant Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.11616/asbi.959482
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1774

0

1774

Kıtlık Zamanı Ortaya Çıkan Tatlı Bir Türk Ekmeği: Armut Ekmeği
DOI: 10.53568/yyusbed.1002658
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 574

0

574

Crossref atıf bulunmamaktadır.
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.