Web
Dr. Festus Victor Bekun currently serves as an Associate professor at Istanbul Gelisim University Turkey Istanbul Turkey, and he is also a senior adjunct research fellow at Azerbaijan State University of Economics (UNEC) and VIZJA University Warsaw Poland. Dr. Bekun has over 347+ refereed scientific publications indexed in WOS and Scopus index top-tier outlet. Dr. Bekun Hi-index over span 77, 68 and 69 in Googlesholar Scopus and WOS index respectively. Dr. Bekun is also listed among global influential scientist as outlined by the Stanford university among global 2% influential scientists since 2021 till date edition available at August 2021 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" - Elsevier BV (digitalcommonsdata.com) and also more recently the 2022 just published list available at September 2022 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" - Elsevier BV (digitalcommonsdata.com). Dr is also recently listed as highly cited research (HCR) by WOS available at Highly Cited Researchers - Clarivate. Dr. Bekun research interest is in the areas of agricultural economics, energy economics, sustainability, and carbon reduction policies. Dr. works have appeared in top-tier journals including Science of The Total Environment, Energy & Environment, Journal of cleaner production, Energy & Environment, Sustainable development more recently Current Issues in Tourism, Heliyon and the prestigious renewable and sustainable energy review (RSER) Journal, among others. The author is currently serving as an associate editor to several WOS and SCOPUS index journals namely: Journal of Sustainable Finance and Investment, Editor-Open Agriculture, Editor- Journal of Risk and Financial Management, Guest Editor-Sustainability, Associate Editor- Journal of Public Affairs among others
Further insight on Dr. Festus Victor Bekun are available at
Festus Victor Bekun - Web of Science Core Collection
Only available to review articles in English
Doçent Dr Mehmet Oğuzhan Kılınçel 2004-2010 yılları arasında Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanını almış olup,2011 yılı Eylül ayında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.
Daha sonra 2015 yılında uzmanlık sınavını tamamlamış, Psikiyatri Uzmanı unvanını almıştır. Psikiyatri uzmanı olarak mecburi hizmetini tamamlamıştır. Asistanlık eğitimi sırasında, Cinsel Eğitim Tedavi Araştırmaları derneği tarafından verilen "Cinsel Terapi" eğitimini de tamamlamış olup,cinsel terapist sertifikası almıştır.
2016 yılı Ekim ayı - 2020 yılı Aralık arasında Kognitif Davranışçcı Terapiler Derneği tarafından verilen " Bilişsel ve Davranışçı Terapi" eğitimini de tamamlamış, Avrupa Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Derneği'nden (EABCT-European Association Behavioural and Cognitive Therapies) Bilişsel Davranışcı Terapist akreditasyon sertifikası almıştır. Aynı sürede 8 ay boyunca
Prof.Dr Emine Zinnur Kılıç’dan Aile Terapisi eğitimi ve Sistemik Aile Terapisi Enstitüsü tarafından da 120 saatlik Aile Danışmanlığı eğitimi almıştır. Ayrıca Alp Karaosmanoğlu tarafından verilen Şema Terapi eğitimini tamamlamıştır. Süpervizyona halen de devam etmektedir.
2017-2021 yılları arasında Yenikent Devlet Hastanesinde görev yapmıştır.
2021 yılı Şubat ayından beri İstanbul Gelişim Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamış olup, 2022 yılında doçent ünvanı almıştır
Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünde lisans eğitimi,
Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü lisans eğitimi
Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi ve Mali Analiz Anabilim dalında yüksek lisans eğitimi.
İstanbul Gelişim üniversitesinde işletme doktora
Web
Uluslararası ilişkiler alanında uzman bir akademisyen olan Dr. Niyazi İpek, 1986 yılında Kazakistan'da doğmuştur. 2007 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Karar Alma Mekanizmaları Açısından Rus Dış Politikası başlıklı tezi ile Lisans Üstü (2011) derecesi almıştır. 2019 yılında ise Bursa Uludalğ Üniveristesinden Rus Dış Politikasının Yeniden İnsaşı Asya Faktörü başlıklı tezi ile doktora derecesini almıştır.
Rus dış politikası ve uluslararası göç konularında çalışan Dr. Nİyazi İpek, 2011 yılından beri Ardahan Üniversitesinde görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan İpek Rusça ve İngiilzce bilmektedir.
Nurhan NAZ, Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İngilizce Psikoloji Bölümünde tamamlamıştır. Lisans öğreniminin 3. Yılını öğrenci değişim programında gösterdiği başarı sayesinde Almanya’nın Marburg kentinde, Marburg Philipps Üniversitesinde okumaya hak kazanmıştır. Lisans eğitiminin ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde Klinik Psikoloji (Tezli) yüksek lisans eğitimini tanımıştır. Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programında doktora eğitimini tamamlamıştır. Klinik Psikoloji yüksek lisans tezi “Otizmli Çocuğu Olan Anne-Babaların Evlilik Uyumu ile Duygu Düzenleme Güçlükleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” üzerinedir. Doktora tezi ise “Ebeveyn Tutumları, Çocukluk Çağı Travmaları, Tanrısal Otorite İlişkileri ve Ego Fonksiyonları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” üzerinedir.
Lisans eğitimi sürecinde Almanya’da sosyal çevre araştırmaları ve kültürel farklılar ile ilgili araştırma projelerinde bulunmuştur. Türkiye’ye döndüğünde ise kolej, danışmanlık merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde stajını tamamlamış, bağlanma-somatizasyon ilişkisi ve travma konulu projelerde asistanlık yapmış, World Human Relief ve Bilgi Açık Kapı topluluklarında görev almış ve gönüllü çalışmalarda bulunmuştur. Yüksek Lisans döneminde ise Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Psikoz Servisinde uzmanlık stajını tamamlamıştır.
Lisans ve Yüksek Lisans eğitimleri sürecinde, PADEM Psikoloji’den Çocuk Testleri Eğitimi ve Oyun Terapisi Eğitimi, PERA Eğitim Merkezi’nden Uygulamalı Davranış Analizine Dayalı Öğretim Teknikleri ve Özel Eğitimde Oyun Becerileri eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Çift ve Aile Terapileri Derneği ve US Psikiyatride Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç’tan Supervizyon eğitimi almıştır. APAMER Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi’nden Kriz, Travma, Ölüm ve Yas Danışmanlığı Eğitimi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi ve Attentior DEHB Dikkatimi Topluyorum Uygulayıcı Eğitimini tamamlamıştır. Psikoterapi Enstitüsü Derneği’nden Duygu Odaklı Terapide Öfke Kontrolü, Ayırıcı Özellikleri ile Uygulamada Şema Terapi, Psikanalitik Yaklaşımda OKB ve Psikoterapi Süreçleri eğitimini almıştır. Rorschach ve Projektif Testler Derneği’nden Rorschach Testi, T.A.T Testi ve Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirilmesi eğitimini almıştır. Barış Ekici’den Nöroplay ve Pekay Aydından Bütüncül Oyun Terapisi eğitimlerini almıştır.
Çocuk-ergen ruh sağlığı alanında hizmet vermektedir. Özellikle uzmanlık alanı özel gereksinimli çocuklar üzerinedir. Ergen danışanlarıyla; Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Analitik Kuram üzerinden bütüncül bir yaklaşımla seanslarını ele almaktadır. Özel eğitim alanında Uygulamalı Davranış Analizi ve Oyun Terapiyi etkin biçimde kullanmaktadır.
Eğiten Kitap Yayınevi tarafından yayınlanan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı kitabının editörlüğünü yapmış ve aynı kitapta “Oyun Terapisi” ve “Çocukta Fobi” bölümlerinin yazarlığını yapmıştır. Eğiten Kitap Yayınevi tarafından yayınlanan Duygu ve Davranış Bozuklukları kitabında “Özgül Öğrenme Bozuklukları”, Aile İçi Yaşam Döngüsü kitabında “Üvey Ebeveynlik ve İletişimi”, Ebeveynliğin Modern Çağda Dönüşümü ve Ebeveynlik Yaklaşımlarına Kuramsal Bir Bakış kitabında “Mahler’in Ayrılma-Bireyleşme Süreci ve Ebeveynlik Pratiklerine Yansımaları” bölümlerinin yazarlığını yapmıştır. Bunun yanı sıra Nobel Yayınevi tarafından yayınlanan Psikiyatrik/Psikolojik Bozuklukların Tanı ve Tedavi Yöntemleri kitabında “Stres” bölümünün yazarlığını yapmıştır. Hala devam etmekte olan kitap projeleri bulunmaktadır.
Dr. Genc worked in various countries like the USA, Canada, Germany and France. By doing so he became aware of “Thinking Globally and Acting Locally’’. After returning back to Turkey, he continued to his business & teaching & research venture and he has been serving as full-time Prof at four different universities.
During his academic life, he shared his experiences with students
and other academicians. He specialized in Management and Strategy with special application in logistics and Tourism Management. Between various courses he taught, Cross-Cultural Management, Business Negotiations and Dispute Solving Methods (DSM), Tourism Management, International Hotel and Restaurant Management were just a few to mention at this point which might be useful to understand his international ties. He is a full-time faculty member of Turkish-German University in Istanbul at the present time.
EDUCATION
Technical University of Istanbul, BS
University of Istanbul, MS
University of Istanbul, PhD
Management & Strategy, Assoc. Prof. Dr.
Prof. Dr.
LANGUAGES
Fluent in English, French & German and Turkish
Some Academic Works (MAINLY LAST 5 YEARS !!!)
I. BOOKS
1) Genc, R., “The Methods and Concepts of Logistics and Supply Chain Management,” Amazon, ISBN: 978-1463743925 (2015).
2) Genc, R., “International Hotel and Restaurant Management, Modern Approaches”, Amazon. ISBN: 978-1496061171 (2015).
3) Genc, R., “The Methods and Concepts of International Management”, Amazon. ISBN: 978-149-2827-63-4 (2014).
4) Genc, R., “Uluslararası Otel ve Restoran Yönetimi (İlkeler, Kavramlar, Uluslararası Kaide ve Kurallar)”, Detay Yayıncılık, Ankara, ISBN: 978-605-4940-26-4 (2014).
II. BOOK CHAPTERS IN INTERNATIONAL BOOKS
1) Genc, R., (2019) Production of Cultural Heritage in Smaller Communities: Slum Tourism in Creative Tourism and Sustainable Development in Smaller Communities, University of Calgary Press
2) Genc, R., The Impact of Augmented Reality Technology on Tourist Satisfaction, in Augmented Reality and Virtual Reality, 109-116 (2018) Springer, London
3) Genc, R., Gastronomy in a Co-creation Context, in Co-Creation in Tourist Experiences, (2017), Routledge, New York, London, ISBN: 978113818330-8
4) Genc, R., Value Creation Through Heritage and Identity, in Co-Creation in Tourist Experiences, 2017, Routledge, New York, London, ISBN: 978113818330-8
5) Genc, R., “Physical, Psychological, and Social Aspects of QOL Medical Tourism”, Handbook of Tourism and Quality-of-Life Research, Virginia Tech, Springer (2012).
6) Genc, R., “Tourist Consumption Behavior and Quality of Life”, Handbook of Tourism and Quality-of-Life Research, Virginia Tech, Springer (2012).
7) Genc, R., “Subjective Aspects of Tourists' Quality-of-Life (QOL)”, Handbook of
Tourism and Quality-of-Life Research, Virginia Tech, Springer (2012).
8) Genc, R., “Cultural Routes as a tool for sustainable tourism and Socio-Economic development”, In Advances in hospitality, tourism and the services industry (AHTSI) book series (pp. 17–31), IGI Global, (2022).
9) Genc, R., “Cultural Routes as a tool for sustainable tourism and Socio-Economic development”, In Advances in hospitality, tourism and the services industry (AHTSI) book series, Routledge (2022).
10) Genc, R., “Quality of Life: Demographic, Psychological, Social and Cultural Components”, In Handbook of Tourism and Quality-of-Life Research II, Springer (2023).
III. BOOK CHAPTERS IN NATIONAL BOOKS
1) Genc, R., “Taşımacılık Yönetimi Sorunları”, Lojistikte Güncel Konular-Kavramlar ve Uygulamalar, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Yayınları (2013)
2) Genc, R., “Organ Nakli ve Lojistiği”, Lojistikte Güncel Konular-Kavramlar ve
Uygulamalar, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Yayınları (2013)
IV. PAPERS IN INTERNATIONAL JOURNALS
1) Genc, R. (2020): A Study on Carpooling Applications: The Development of Sharing Economy in the Age of Internet, International Journal of Business and Globalisation
2) Genc, R. (2020): The Impact of Business Model Innovation on Sustainable Tourism, The Gaze Journal of Tourism and Hospitality, Vol.11 no:1.
3) Genc, R. (2019) The Perception of Hospitality for Gen X versus Gen Y in Caribbean Region, International Journal of Information Systems and Tourism.
4) Genc, R., (2019) The Sharing Economy and Management of a Sustainable Environment in the Tourism Sector on a Global Scale, Tourism, Vol.20 no:2.
5) Genc, R., (2019) Alternative Winter Tourism Activities: How Destinations Adapt to Other Activities Than Skiing, ACTA Economica Et Turistica, Vol. 5, no:1, pp. 1-84.
6) Genc, R. (2019) The Concept of Post-humanism and Its Reflections on Tourism Education, The Gaze Journal of Tourism and Hospitality, Vol. 10, no: 1, pp. 1-7.
7) Genc, R. (2018) Catastrophe of Environment: The Impact of Natural Disasters on Tourism Industry, Journal of Tourism & Adventure, Vol. 1, no:1, pp. 86-94.
8) Genc, R., (2018) The Future of EU-Turkish Torusim Relation Under the Shade of
BREXIT, ACTA Universitatis Danubius, Vol. 14, no:5, pp. 736-744
9) Genc, R., (2018) Transactional Development of Medical Value Torusim between East
& West in General German-Turkish in Specific, ACTA Universitatis Danubius, Vol:14, No:3
10) Genc, R., Genc, Eda Aylin, (2017) Market-oriented Innovations in Tourism, Research in Hospitality Management, 7 (1), 51-57
11) Genc, R.; Genc, Eda Aylin, Promotion of Social Inclusion through New Steps in
Tourism, Acta Universitatis Danubius, (2017) Vol.13, no.3, 194-201
12) Genc, R., The Importance of Communication in Sustainability & Sustainable
Strategies, Procedia Manufacturing 8 (2017) 511-516
13) Genc, R., Gastronomic Heritage in Tourism Management, Journal of Innovation in
Hospitality and Tourism APJIHT, Vol.6, 1 (2017), 1-14, ISSN2289-1471
14) Genc, R., "Sustainability in Cruise Ship Management." International Journal of Social Science Studies 4.6 (2016): 76-83.
15) Genc, R., "Interdisciplinary Approach and Target in the Valuȩ-added Wine Tourism." Asia-Pacific Journal of Innovation in Hospitality and Tourism APJIHT (2015): 269.
16) Genc, R., The Contribution of NGOs in General and Skal International Particularly, in
Tourism Development. Asia-Pacific Journal of Innovation in Hospitality and Tourism APJIHT. 4 (1), 2015, 111-123
17) Genc, R., "Enhancement Approach in Well&Illness Tourism. Acta Universitatis Danubius. Economica.2, 2015
18) Genc, R., Which comes first: “Tourism or Oenogastronomy?” Journal of Tourism and Hospitality Management. 2 (8), August 2014, 325-337
19) Genc, R., “Sustainable Strategies for Destination Management”, Acta Universitatis Danubius. Economica. 3, 2014, 91-101
20) Genc, R., “The sharing economy and management of a sustainable environment in the tourism sector on a global scale”, Turyzm/Tourism, Poland (2019).
21) Genc, R., “Alternative Winter Tourism Activities: How Destinations Adapt to Other Activities than Skiing”, Acta Economica Et Turistica, Romania (2019a).
22) Genc, R., “Glocalization Efforts in the Context of International Tourism”, Journal On Tourism & Sustainability, 10th International Conference On Sustainable Niche Tourism 3(1), 73, 26-28 June 2019, Da Nang, Vietnam.
V. PAPERS IN NATIONAL JOURNALS
1) Genc, R., An Inverstigation of Modernist Utopias on Tourism and Postmodern Critique of Modernist Tourism Practices, Journal of Tourism and Gastronmy Studies, 6(3), S. 396-403
2) Genc, R., Environmental Sustainability and Future of the Cruise Tourism: A Suggested Model, Cukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt: 22, Sayı:1, Juni 2018, S. 107-114
3) Genc, R., Future of the Hospitality Management: The Emergence of Network Hospitality, Trakya Üniversitesi İİBF Mecmuası, Cilt 7 Sayı 1, Juli 2018, S. 122-139
4) Genc, R., The Impact of Tourism in the Reduction of Gender Inequality, Trakya
Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt 7 - Sayı 1 - Juli 2018, S. 20-35
5) Genc. R., Innovative Approaches for Tourism: The Impact of Cittaslow, Kent Akademisi, Vol, 11 (33), Issue 2, (2018) S. 256-263
6) Genc, R., Business Models: A Motivational Approach for Consumers in Tourism (İs Modelleri: Turizm Hizmeti Tüketicileri icin Motivasyonel bir Yaklaşım), Cukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt:22, Sayı:1, Juni 2018, S. 1-9
7) Genc, R., Türkiye Turizminin Gelişiminde Avrupa Birliği’nin Rolü ve Önemi: Güncel bir Bakış (The Role and Importance of European-Union in Tourism: A Contemporary
Outlook), Cukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt:22, Sayı:1, Juni 2018, S .67-76.
VI. PAPERS IN NATIONAL SECTORAL MAGAZINES
1) Genc, R., Lojistürk, Lojistik Performansını İyileştirme, Akademi Beykoz, Sayı:37, Yıl:9, 2014, ISSN: 1309-4092
2) Genc, R., Jet Dönemi ve Doğurduğu Sadık Yolcu Programları, Akademi Beykoz, Yıl:2, Sayı:11, 2013, ISSN: 1309-4092
VII. PRESENTATIONS IN INTERNATIONAL CONFERENCES
1) Genc, R,, Keynote Speaker, 1st Tourism Research Conference on Bridging the Academic-Practitioner GAP: Towards research based solutions, 11 September 2019, Zimbabwe
2) Genc, R., Keynote Speaker, Reciprocal Relationship between Peace and Tourism, 2019 Multidisciplinary Conference of Association for Tourism Development in Nigeria, 10-13 November 2019, Nsukka, Nigeria.
3) Genc, R., Development of Hospitality Services with Generation Y: The case of Caribbean Millennials, Latin American Congress on Research in the Hospitality Industry 2019: Opportunities and Challenges, 18-19 September 2019, Bogota, Colombia.
4) Genc, R., 10th International Conference on Sustainable Niche Tourism, 26.06.2019, Da Nang, Vietnam.
5) Genc, R., Invited Speaker by Ministry of Tourism Bulgaria, How Sustainable Black Sea Neighboring Countries Should be and their Networking, Investing in Tourism Sustainability Conference, 30 May–1 June 2019, Sunny Beach, Bulgaria.
6) Genc, R., Keynote Speaker, The Impact of Peace in Tourism Management, 5th International Conference of the Faculty of Tourism Management, 09-11 April 2019, Irbid, Jordan.
7) Genc, R., The Impact of Business Model Innovation on Sustainable Tourism, Transformative Business Models, 18-19 March 2019, Dubai, UAE.
8) Genc, R., Session Chair, International Conference of the Faculty of Tourism Management, 18-19 March 2019, Dubai, UAE.
9) Genc, R., Luxury Shopping as a New Opportunity for Tourism Market Development, International Research Networking Conference for Hospitality and Tourism, 06-09 March 2019, Viseu, Portugal.
10) Genc, R., Keynote Speaker, International Seminar on Peace Communication and Urban Tourism, 12.01.2019, Tehran, Iran
11) Genc, R., Keynote Speaker, Third International Conference on Tourism and Spirituality, 10.01.2019, Tehran, Iran.
12) Genc, R., Establishments of a Sustainable Future: De-Growth Policies in Tourism 27th Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research, 24-26 September 2018, Book of Abstract S:14, Alta, Norway
13) Genc, R., Artificial Intelligence and the Development of Smart Tourism, International Tourism Studies Association (ITSA South Africa), 06-10 August 2018, Pretoria, South Africa
14) Genc, R., Session Chair, International Tourism Studies Association (ITSA South Africa), 06-10 August 2018, Pretoria, South Africa
15) Genc, R., Tourist Satisfaction in the Context of Religious Tourism, International Conference on Tourism 2018 (ICOT 2018), Book of Abstracts: S.30, Kavala, Greece, 27-30 June 2018
16) Genc, R., Session Chair, International Conference on Tourism 2018 (ICOT 2018), Kavala, Greece, 27-30 June 2018
17) Genc, R., Sustainable Tourism Futures and Importance of Creative Tourism, Emerging and -Future Trends in Tourism, Abstract Book: P.64, Braga, Portugal, 7-9
June 2018
18) Genc, R., The Concept of Post-humanism and Its Reflections on Tourism Education, Tourism Education Futures Initiative, Proceedings: P.86-88, Pyhatunturi, Finland, 3-6 Juni 2018
19) Genc, R., Catastrophe of Environment: The Impact of Natural Disasters on Tourism Industry, Tourism & Sustainable Development 2018, Book of Abstract: P.7, Kathmandu, Nepal, 16-18 Mai 2018
20) Genc, R., An Investigation of Modernist Utopias on Tourism and Postmodern Critique of Modernist Tourism Practices, 5th Corfu Symposium on Managing & Marketing Places, Proceedings: P.59/61, Corfu, Greece, 16-19 April 2018
21) Genc, R., The Impact of Tourism in the Reduction of Gender Inequality, The Tourism Intelligence Forum (T-Forum), 32nd in Abstract Book, Palma, Spain, 1114 March 2018.
22) Genc, R., Innovative Approaches for Tourism: The Impact of Cittaslow, Sf.14, Culture Sustainability and Place CES, Abstract Book: P.64, 11-13 October 2017, Ponta Delgada, Portugal
23) Genc, R., The Development of Sharing Economy in the Age of Internet: A Study on Carpooling Applications, International Interdisciplinary Business-Economics
Advancement Conference 8th IIBA, Conference Proceedings: P. 25, ISSN: 2372-
5885, 18-23 November 2017, Miami, Florida, USA
24) Genc, R., Knowledge Co-creation through Ratings and Comments on the Internet, Conference Proceedings: Sf. 42-49, Tourism Education Futures Initiative TEFI, 20-22 August 2017, Copenhagen, Denmark ISBN:978-87-92305-31-2
25) Genc, R., Sharing Economy and Environmental Sustainability Management at Global Scale, Book of Abstract: Sf.36, International Conference on Tourism, ICOT2017, 28 June – 1 July 2017, Chiang Mai, Thailand
26) Genc, R., Session Chair, Tourism Education 1, Asia Pacific Tourism m Association, 18-21 June 2017, Busan, Korea
27) Genc, R., Alternative Winter Tourism Activities: How Destinations Adapt to Other Activities Than Skiing, Proceedings: P.19, Asia Pacific Tourism Association, 18-21 June 2017, Busan, Korea
28) Genc, R., Environmental Sustainability and the Future of the Cruise Tourism, CMT2017, International Congress on Costal and Marine Tourism, Proceedings: P.21, 13-16 June 2017, Gothenburg, Sweden
29) Genc, R., The Future of Hospitality Management: The Emergence of Network Hospitality, Council for Hospital Management Education, 18-19 May 2017, Proceedings, S.42/49 Aalborg, Denmark
30) Genc, R., Promotion of Social Inclusion Through New Steps in Tourism, Proceedings: P.45, The State of the Art in Creative Tourism: Leading, Research,
Advanced Practices, Future Trajectories, 1-2 June 2017, Curia, Portugal
31) Genc, R., Business Models: A Motivational Approach for Consumers in Tourism, Proceedings: P.94, International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, 9-14 April 2017, Miami, Florida, USA, ISSN:23725885
32) Genc, R., The Impact of Augmented Reality Technology Tourist Satisfaction, International AR and VR Conference, Proceedings: P.109-116, 2017, Manchester Metropolitan University, 23 February 2017, England
33) Genc, R., Warm Spots in Cold Climates, Book of Abstract: P.45, International Adventure Conference. 19-21 October, 2016, Tralee, Ireland.
34) Genc, R., The Positive Impact of Cruise Tourism, Proceedings: P.245, ITSA International Tourism Studies Association, 17-19 August, 2016, Greenwich,
England, The Impact of Cruise Tourism, Tourism in Contemporary Cities, Greenwich, Greenwich University Press (2017) 86/94, ISBN 978-0-900822-06-3
35) Genc, R., Market Oriented Innovations in Tourism. IRSSM 7th International Research Symposium in Service Management, Book of Abstract: P.245-246, 2-6
August 2016, Thailand
36) Genc, R., Value Creation Through Identity and Heritage. 12th International Conference on Responsible Tourism in Destinations, 9-10 June 2016. Jyvaskyla, Finland
37) Genc, R., The Importance of Gastronomy in Tourism Management. 6th IIBA International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, 09-13 Mai 2016. Florida, USA
38) Genc, R., Sustainability in Cruise Ship Management, Proceedings: P.65, 5th IIBA Conference, International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, 16-21 October, 2015, Ft. Lauderdale, Florida, USA, ISSN: 23725885
39) Genc, R., Which Comes First: “Tourism or Oenogastronomy?”, P.30, 21st Asia Pacific Tourism Association Annual Conference, APTA. Developments of the New Paradigm in the Asia Pacific Region. 14-17 Mai 2015, Kuala Lumpur, Malaysia.
40) Genc, R., The Contribution of NGOs in General and SKAL International Particularly, Sf.97, In Tourism Development. 3rd IIBA Conference, International Interdisciplinary
Business-Economic Advancement Conference, Western Caribbean Cruise Conference, 28 Mai - 2 April 2015, ISSN: 23725885
41) Genc, R., Interdisciplinary Approach and Target in the Wine Value Added Tourism, Sf.9, World Conference on Hospitality, Tourism and Event Research & International Convention and Expo Summit, WHTER&ICES. 20-22 Mai 2015, Seul, Korea
42) Genc, R., “Sustainable Strategies for Destination Management”, P.52, 20th APTA Annual Conference, Development of Regional Tourism by Collaboration Between Public Sector and Academics in the Asia Pacific Region, 2014, Vietnam.
43) Genc, R., Moderator for Tourism Development Session, 20th APTA Annual Conference, Development of Regional Tourism by Collaboration Between Public Sector and Academics in the Asia Pacific Region, 2014, Vietnam.
44) Genc, R., “Enhancement Approach in Well & Illness Tourism”, P.5, World Conference on Hospitality, Tourism and Event Research & the International Convention and Expo Summit, 25-28 Mai 2013, Thailand.
45) Genc, R., “War and Peace Dilemma & Quality of Life", Keynote speaker, "Consumer Behavior in Tourism Symposium (CBTS), 2012, Italy.
46) Genc, R., “The Impact of Business Model Innovation on Sustainable Tourism", Transformative Business Models Disruptive Innovation in Finance, Logistics and Tourism, 18-1 March 2019, Higher Colleges of Technology - Dubai Men’s, Dubai, UAE.
47) Genc, R., “Luxury Shopping as a new Opportunity for Tourism Market Development", International Research Networking Conference for Hospitality and Tourism, 6-9 March 2019, Viseu, Portugal.
48) Genc, R., Reciprocal relationship between peace and tourism, Keynote speaker, 4th Biennial Multidisciplinary Conference, 10-13 November 2019, University of Nigeria, Nsukka, Nigeria.
49) Genc, R., 4th International Conference on Management, Innovation, Economics, and Social Sciences, Keynote speaker, 1-2 Mai 2023, University of the Ryukyus, Okinawa, Japan.
50) Genc, R., International Conference of Research and Studies in Finance, Keynote speaker, 3-4 March 2020, Sidi Mohamed Ben Abdellah University, Fez, Morocco.
51) Genc, R., International Seminar on Peace Communication and Urban Tourism, 12th January 2019, University of Tehran, Iran.
52) Genc, R., 3rd International Conference on Tourism and Spirituality, 10th January 2019, University of Science and Culture, Iran.
53) Genc, R., “Development of Hospitality Services with Generation Y: The case of Caribbean Millennials", Latin American Congress on Research in the Hospitality Industry 2019: Opportunities and Challenges, 18-19 September 2019, Universidad Externado de Colombia, Bogota, D.C.
54) Genc, R., “Creation of Cultural Narratives: The Impact of Social Media", Atlas Africa Conference 2019 Tourism and Innovation, 12-14 June 2019, Kampala, Uganda.
55) Genc, R., “The reciprocal relationship between tourism and peace”, Keynote speaker, 5th International Conference of the Faculty Tourism & Hotels “Tourism and Peace Way of Life”, 9-11 April 2019, Yarmouk University, Irbid, Jordan.
VIII. PRESENTATIONS IN NATIONAL CONFERENCES
1)Genc, R., 1st International Lake Tourism and Current Trends in Tourism Congress, Keynote speaker, 5-7 October 2023, Beyşehir, Konya, Türkiye.
2)Genc, R., 9th International Vocational School Symposium, Keynote speaker, 18-20 November 2020, Istanbul, Türkiye.
IX. COURSES TAUGHT
Turkish-German University:
• BWL014 Konsumentenverhalten, TDU, BWL, SS 2016
• BWL102 Organisationslehre, TDU, BWL, SS 2015-2016-2017-2018
• BWL316 Internationale BWL, TDU, BWL, SS 2015-2018
• BWL005 Lieferkettenmanagement, TDU, BWL, WS 2015-2018
• Fachsprache, TDU, Zentrum für Fremdsprachen
Bilgi University:
• Management, WS 2012-2013-2014
• Logistics Management, SS 2012-2013-2014
• Food History, WS 2012-2013-2014
• Hotel Restaurant Management, SS 2012-2013-2014
X. ADMINISTRATIVE TASKS
- University Faculty Executive Board, Beykent University, Faculty of Economics and Administrative Sciences.
- Head of Department, Beykent University International Logistics and Transportation Department.
- Founding Director, Istanbul Bilgi University Laureate Universities, School of
Tourism and Hotel Management.2013/2015
- Vice Dean, Turkish-German University (TGU), Faculty of Economics and
Administrative Sciences, 2015 – 2016
XI. ADDITIONAL ACADEMIC DUTIES
- Membership in Academic Committee, GLOBE Conference
- Membership in Academic Committee, ICOT 2018
- Editor, Applied Economics and Finance Journal of Adventure Tourism
- Editor, IIB International Refereed Academic Social Sciences Journal
XII. ONGOING PROJECTS
International Hotel und Restaurant Management, will be published by Springer Verlag Deutschland.
XIII. COURSES TAUGHT IN OTHER COUNTRIES
- Lecture about managerial subjeckts in our sister institution Bielefeld through Erasmus between 22-26 May 2019.
- Lecture about tourism management conducted on 16.05.2018 in Nepal College of Travel & Tourism Management.
1999 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünün Reklamcılık alt alanından mezun oldu. Aynı üniversitede İletişim Bilimleri yüksek lisans ve Genel Gazetecilik üzerine doktora yaptı. Halkla İlişkilere İletişim mimarisi tasarımı ve yönetimi açısından bakmakta siyasal iletisim ve pazarlama iletişimi ağırlıklı olarak çalışmalar yapmaktadır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları alanında yüksek lisansını tamamlamış; 2018 yılında ise aynı üniversiteden Radyo, Televizyon ve Sinema programından İkinci Dünya Savaşı temalı filmlerde çocuk tanık figürlerin temsiline odaklandığı teziyle doktora derecesini almıştır. 2019-2021 yılları arasında Birkbeck, University of London Film, Medya ve Kültürel Çalışmalar Bölümü'nde TÜBİTAK desteğiyle “ziyaretçi araştırmacı” olarak bulunmuştur. Araştırma alanları, videografik film çalışmaları, film eleştirisi, film kuramları ve iletişim ve medya çalışmalarıdır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, multidisipliner bir dergi olarak, akademik alanda nitelikli ve yenilikçi araştırmaların yayımlanmasını hedeflemektedir. Dergi, idari bilimler, iktisat, siyasal bilimler, sosyoloji, işletme, lojistik, psikoloji, istatistik, iletişim bilimleri, felsefe ve halkla ilişkiler gibi geniş bir yelpazeye yayılan disiplinlerde, hem teorik hem de uygulamalı katkılar sunan özgün makalelere odaklanmaktadır. Derginin temel amacı, toplumsal, ekonomik ve yönetsel sorunlara farklı bakış açıları kazandıran ve bu sorunlara yönelik yenilikçi yaklaşımlar geliştiren araştırmaları yayımlamaktır.
Yayınlanan makalelerin, ele aldıkları konulara dair sağlam bir teorik çerçeveye dayalı olması ve özgün araştırma yöntemleri kullanarak somut katkılar sağlaması beklenmektedir. Ayrıca, disiplinler arası etkileşimi teşvik eden ve alanlar arasında yeni bağlantılar kurmayı amaçlayan çalışmalara özel bir ilgi gösterilmektedir. Güncel konulara derinlemesine yaklaşım sağlayan incelemeler, metodolojik yenilikler sunan araştırmalar ve belirli bir konuyu farklı açılardan tartışan makaleler dergide büyük önem taşımaktadır. Tüm çalışmalar, bilimsel etik ilkelerine sadık kalınarak ve yüksek akademik yazım standartlarına uygun biçimde hazırlanmalıdır.
İGÜSBD şu alanlarda makale kabul etmektedir: FELSEFE, HALKLA İLİŞKİLER, İDARİ BİLİMLER, İKTİSAT, İLETİŞİM BİLİMLERİ, İSTATİSTİK, İŞLETME, LOJİSTİK, PSİKOLOJİ, SİYASAL BİLİMLER ve SOSYOLOJİ
ARKEOLOJİ, BİLGİ TEKNOLOJİSİ, DİL BİLİM, EDEBİYAT, EĞİTİM, GÜZEL SANATLAR, HUKUK, MİMARLIK ve TARİH konu başlıklarına sahip bilimsel makaleler ise kabul edilmemektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Committee on Publication Ethics (COPE) etik politikaları uygulamaktadır. Buradan politikalara ulaşabilirsiniz.
| Kapsam | Makale Türleri |
- İdari̇ Bi̇li̇mler | -Araştırma -Derleme -Kitap İncelemesi -Kitap Tanıtımı |
Dergiye gönderilecek olan makaleler APA Journal Article Reporting Standards (JARS) kuralları çerçevesinde yazılmalı ve APA stil ve Gramer kılavuzuna uygun olarak biçimlendirilmelidir. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duymanız halinde lütfen bizimle iletişime geçin.
Makale word dosyası ile gönderilmeli ve Times New Roman yazı karakteri ve büyüklük olarak 11 punto seçilmelidir.
Makaleler dil, gramer ve terminoloji yönünden bilimsel standartlara uygun olarak hazırlanmalıdır.
Dil ve gramer kullanımlarına ilişkin kılavuzlar; APA Gramer, Apa Önyargısız Dil.
Önerilen Terminoloji kılavuzları:
Bu politika, dergimizde yayımlanacak makalelerde veri ve yöntem şeffaflığını desteklemeyi amaçlamaktadır. Yazarlarımızdan, araştırma bulgularının anlaşılabilirliğini ve yeniden üretilebilirliğini artırmak için verilerini ve yöntemlerini açık bir şekilde paylaşmaları beklenmektedir.
Nicel verilerde, istatistiksel analizlerin güvenli bir veri deposunda arşivlenmesi ve kodların açıklamalarla desteklenmesi gereklidir. Nitel araştırmalar için veri toplama ve analiz süreçleri belgelenerek bulguların dayandığı teorik çıkarımlar net bir şekilde sunulmalıdır.
| Makale Türü | Özet Yapılandırması | Öz / Abstract | Anahtar Kelime | Tam Metin | Tablo | Şekil | Kaynak | Klavuzlar |
| Araştırma | - Amaç - Yöntemler - Bulgular - Sonuç | 250 Kelime | 5-7 Adet | 7.000 kelime | 1-7 Adet | 1-7 Adet | 30 Adet | Şablon Word Kılavuz PDF |
| Derleme | Yapılandırma Yoktur. | 150 kelime | 5-7 Adet | 8.000 Kelime | 1-10 Adet | 1-10 Adet | 80 Adet | |
| Kitap İncelemesi | Yapılandırma Yoktur. | |||||||
| Kitap Tanıtımı | Yapılandırma Yoktur. |
*Editör Kurulu gerekli görürse kurallarda istisnalar yapmak mümkündür.
*Kelime limitlerinde Tablolar ve şekil açıklamaları dahil edilmez.
Makalenizi gönderime hazır olduğunda kontrol listesini inceleyiniz.
ETİK İLKELER VE YAYIN POLİTİKASI
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi (İGÜSBD) çok disiplinli ve alanında uzmanlaşmış uluslararası hakemli bir dergidir. Derginin amacı; İktisadi ve İdari Bilimler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler vb. beşeri ve sosyal bilimler disiplinlerinden ortak bir akademik platform oluşturup akademiye katkıda bulunmaktır. Akademik yayıncılıkta referans kaynağı olmak, ekolojik, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliği öncelemek derginin hedefleri arasında yer almaktadır. Derginin yayın kurulu, editör, editör yardımcıları, yazı kurulu ve danışma kurulu yayın hayatına başladığı günden bu yana İGÜSBD’nin hedeflerini koşulsuz bağlılık ile gerçekleşeceğine inanmaktadır. Dergide, makalelerin kabulünde özgünlüğü, güvenilirliği ve ilgili alana yaptığı akademik katkı dikkate alınmaktadır. Çevrimiçi intihal raporlamasında iThenticate, Turnitin ve intihal.net programları kullanılmaktadır. Uluslararası etik kurallara uyduğu tespit edilen makaleler kabul edilip kör akran hakemlik sürecine dahil edilmektedir.
Dergi, yılda iki kez (Nisan ve Ekim aylarında) yayımlanır. Ek sayı, Dergi Yayın Kurulu’nun takdiridir.
İGÜSBD belirtilen alanlarda makale kabul etmektedir: FELSEFE, HALKLA İLİŞKİLER, İDARİ BİLİMLER, İKTİSAT, İLETİŞİM BİLİMLERİ, İSTATİSTİK, İŞLETME, LOJİSTİK, PSİKOLOJİ, SİYASAL BİLİMLER ve SOSYOLOJİ
Aşağıda yer alan etik görev ve sorumluluklar, açık erişim olarak Committee on Publication Ethics (COPE) tarafından yayınlanan rehber ve politikalar dikkate alınarak hazırlanmıştır. (http://publicationethics.org/resources/guidelines.)
1. Yayın ve Yazarlık
1. Çift körleme yöntemi kullanılmaktadır.
2. Kabul edilen tüm makaleler alanında uzmanlaşmış en az iki uluslararası hakem tarafından sıkı bir kör hakemlik sürecine tabi tutulmaktadır.
3. Makaleler sadece alanına katkısı, önemi, ilgili oluşu, okunabilirliği ve dili uygun olduğu sürece dikkate alınıp kabul edilecektir.
4. Ret alan makalelerin tekrar hakemlik sürecine dahil edilmesi mümkün değildir.
5. Karar verme sürecinin sonucunda; makalenin kabulü, düzeltme verilmesi ya da retti ilan edilir.
6. Makalesi düzeltme alan yazarın düzeltilen metninin şartsız kabulü mümkün değildir. Tekrar değerlendirilecektir.
7. Makale kabul sürecinde, makalenin özlük hakkı ihlali veya intihal yapmadığını temin etmesi gerekmektedir.
8. Aynı makaleyi farklı dergilere değerlendirme için göndermek kabul edilmemektedir.
2. Yazarın Sorumlulukları
1. Makaleden sorumlu olan her yazar makaleye önemli ölçüde katkı sağlamış olmalıdır.
2. Yazarlar, çalışmalarının özgün olduğunu doğrulamakla yükümlüdürler. İntihal kabul edilmemektedir.
3. Yazarlar, makalenin daha önce herhangi bir dergide yayımlanmadığını tasdik etmelidir.
4. Yazarlar, basılan makalelerde tespit ettikleri basım hatalarını bildirmelidirler.
5. Yazarlar, makalenin daha önce herhangi bir kör akran hakemliği sürecine tabii tutulmadığını teyit etmelidirler.
6. Yazarlar, gerekli düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür.
7. Yazarlar, makalede bahsettikleri verilerin doğruluğu ve kaynakçanın doğruluğunu tasdik etmelidir.
8. Yazarlar, hakemler arasında oluşan çıkar çatışması varsa bildirmelidir.
9. Yazarlar, kör akran değerlendirme sürecine istenilen katkıyı sunmalıdır.
10. Yazarlar, makalede kullanılan tüm kaynakları kaynakçada belirtmelidir.
3. Hakemlerin Sorumlulukları
1. Hakemler, kaynakçada bulunan ve kullanılmayan ya da makalede bulunan ancak kaynakçada yer almayan kaynakları tespit etmelidir.
2. Hakemler, tüm makalelerin ve ilgili bilgilerinin gizli olduğunu bilmelidir.
3. Hakemler nesnel olmalıdır.
4. Hakemler, makalede yer alan benzerlik ve intihalleri editöre bildirmekle yükümlüdür.
5. Hakemler, düzeltme ve ret gerekçelerini nesnel olarak bildirmek zorundadır.
6. Hakemler, tüm yazarlara eşit mesafede durmalı, çıkar çatışması içinde bulunmaması ve kişisel görüşlerini hakemlik sürecine dahil etmemelidir.
4. Editörlerin Sorumlulukları
1. Editörler, makalelerin akademik katkılarını ve kalitelerini gözeterek süreçleri yönetmelidir.
2. Editörler, kararlarının arkasında durmalı ve ani karar değişikliklerine izin vermemelidirler.
3. Editörler, hakemlerin gizliliğini korumalıdırlar.
4. Editörler, kabul edilen makalelerin içerik ve kalitelerinden sorumludur.
5. Editörler, yazarların isteklerini göz ardı etmemelidir.
6. Editörler, yazım hatalarını düzeltebilir ve yayıma hazırlanması için çalışmada bulunabilir.
7. Editörler, derginin kaynakları ve mali ileri konusunda açık olmalıdır.
8. Editörler, özgünlüğü, açıklığı, uygunluğu ve dili temel alarak karar vermelidirler.
9. Editörler, yayımlanan makalelerin uluslararası standartları karşıladığından emin olmalıdır.
10. Editörler, makalelerin kabulü ya da retti konusunda sorumlu merciidir.
11. Editörler, dergideki makale hakemlik ve yayım sürecinde yanlış uygulama yapılması durumunda harekete geçmelidir.
12. Editörler, makale kabulü sürecinde şeffaf olmalı ve kararlarını nesnel olarak ortaya koymalıdırlar.
13. Editörler, çıkar çatışması olmaması konusunda gerekli adımları atmalıdır.
14. Editörler, makale kabulünde seçici olmalıdır; derginin amaç, kapsam ve akademiye olan katkısını göz önünde bulundurmalıdır.
Dergimizde Makale İşleme Ücreti (APC) veya makale gönderme ücreti uygulaması bulunmamaktadır.
Prof. Dr. Bahri Şahin, Lisans eğitimini 1977 yılında Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde,Yüksek Lisans eğitimini 1979 yılında Tübitak bursiyeri olarak Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Anabilim Dalı Enerji Programında, Doktora eğitimini ise 1985yılındaTübitak Şeref bursiyeri olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)Nükleer Enerji Enstitüsü Nükleer Teknoloji Programında tamamlamıştır. YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalında 1979-1983 yıları arasında Araştırma Görevlisi, 1983-1986 yıları arasında Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Prof. Dr. Bahri Şahin, 1986-1989yılları arasında YTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent, 1989-1995 yılları arasında Doçent olarak görev yapmış ve 1995 yılından beri Profesör olarak görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Bahri Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 1988-1999 yılları arasında Bölüm Başkan Yardımcılığı, 1992-2007 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı, 1999-2009 yılları arasında Bölüm Başkanlığı ve 2009-2016 yılları arasında YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca 2010 yılında Birleşmiş Miletler Sınai Kalkınma Örgütü(UNIDO),Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Merkezi (ICHET)Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek bu görevi 2013 yılına kadar sürdürmüştür. Termodinamik, Enerji Üretim Sistemleri, Enerji Teknolojileri, Termal Sistemlerin Dizaynı ve Optimizasyonu ve Enerji Ekonomisi alanlarında çok sayıda uluslararası çalışmaları bulunan Prof. Dr. Bahri Şahin, TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun 06.10.2012 tarih ve 212 sayılı toplantısında alınan karar ile Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyeliğine seçilmiş olup TÜBA-GEBİP Mühendislik Ödülleri Komitesi Başkanlığını yürütmüş ve komisyon üyesi olarak görevine devam etmektedir. Prof. Dr. Bahri Şahin 2016-2020yıları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü olarak görev yapmıştır. 2022 yılından itibaren İstanbul Gelişim Üniversitesi rektörü olarak görevini sürdürmektedir.
Prof. Dr. Tevfik ERDEM
Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Sosyoloji bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Yüksek Lisansını 1996 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi SBE’de “Sivil Toplum ve Türkiye Gerçeği” adlı teziyle aldı. Doktorasını Hacettepe Üniversitesi SBE’de “Yoksulluk üzerine sosyolojik bir çalışma: Ankara kent yoksulları” adlı teziyle 2003 yılında tamamladı. Ankara Hacı Bayram Veli (Gazi) Üniversitesi, İİBF, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Kara Harp Okulu (KHO), Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda (JSGA) Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Türk Siyasi Hayatı, Sosyal Bilimlerde Yöntem gibi dersleri verdi. Temel ilgi alanları milliyetçilik, Kürt milliyetçiliği, yoksulluk ve sivil toplumdur. Halen HBVÜ, AYÜ TURTEP SBKY ve Medipol Üniversitesi’nde Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Sosyoloji, Milliyetçilik, Türk Siyasi Hayatı gibi dersleri vermektedir. Bir kısmı yayımlanmış birçok saha araştırmasında araştırmacı ya da proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. Başlıca eserleri: Feodaliteden Küreselleşmeye (editör 5. Baskı), Milliyetçilik (editör, Otorite Yayınları) ve Sosyoloji Notları’dır (6. Baskı).
Daha önce SDE İç Politika ve Hukuk Koordinatörlüğü yapan Prof. Dr. Tevfik Erdem, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Stratejik Düşünme ve Araştırma Vakfı(SDAV) tarafından SDE Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.
24 Eylül 2018 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümüne Profesör olarak atandı. Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık gibi çeşitli idari görevlerde bulundu. Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu, Etik Kurul, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu, Enstitü Kurulu ve Enstitü Yönetim Kurulu, Üniversite Senatosu ve Üniversite Yönetim Kurulu gibi üniversitenin çeşitli komisyon ve kurullarında görev yaptı. Halen bu görevlerini sürdüren Kaya’nın yayımlanmış altı kitabı, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası toplantılarda sunulmuş ve yayımlanmış bildirileri bulunmaktadır.
Yayımlanan kitapları şunlardır:
24 Eylül 2018 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümüne Profesör olarak atandı. Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık gibi çeşitli idari görevlerde bulundu. Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu, Etik Kurul, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu, Enstitü Kurulu ve Enstitü Yönetim Kurulu, Üniversite Senatosu ve Üniversite Yönetim Kurulu gibi üniversitenin çeşitli komisyon ve kurullarında görev yaptı. Halen bu görevlerini sürdüren Kaya’nın yayımlanmış altı kitabı, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası toplantılarda sunulmuş ve yayımlanmış bildirileri bulunmaktadır.
Yayımlanan kitapları şunlardır:1956 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokulu Taşköprü’de, Liseyi Ankara’da bitirdi. 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1986 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Farabi’de Bilgi Problemi adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyolojik Açıdan Türkiye’de Din-Devlet İlişkileri ve Diyanet İşleri Başkanlığı adlı tezini tamamlayarak Doktor unvanını aldı. 1979-1995 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığının çeşitli kademelerinde görev yaptı. 1995 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atanarak üniversiteye intisap etti. 2006 yılında Doçent ve 2011 yılında da Profesör oldu. 30 Ağustos 2018 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesinden emekli oldu.
24 Eylül 2018 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümüne Profesör olarak atandı. Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık gibi çeşitli idari görevlerde bulundu. Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu, Etik Kurul, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu, Enstitü Kurulu ve Enstitü Yönetim Kurulu, Üniversite Senatosu ve Üniversite Yönetim Kurulu gibi üniversitenin çeşitli komisyon ve kurullarında görev yaptı. Halen bu görevlerini sürdüren Kaya’nın yayımlanmış altı kitabı, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası toplantılarda sunulmuş ve yayımlanmış bildirileri bulunmaktadır.
Yayımlanan kitapları şunlardır:
Sosyolojik Açıdan Türkiye’de Din-Devlet İlişkileri ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Birleşik Dağıtım, İstanbul, 1998.
Mikrososyoloji ve Sosyal Grup Tipleri, Fakülte Kitabevi, Isparta, 2002.
Türk Toplumunun Yaşama Tarzı, Fakülte Kitabevi, Isparta, 2003.
Yerel Seçimler -Seçmen Davranışını Etkileyen Faktörler-, Fakülte Kitabevi, Isparta, 2004.
Akademisyenlerin Gözüyle Türkiye’de Din-Siyaset İlişkisi, Fakülte Kitabevi, Isparta, 2011.
Küçük Gruplar Sosyolojisi, Fakülte Kitabevi, Beşinci Baskı, Isparta, 2019.
Küçük Gruplar Sosyolojisi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları, 6. bs. İstanbul, 2024.
Sociology of Small Groups, İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2025.
1970 İstanbul doğumlu olan Prof. Dr. B. Aykut ARIKAN, İstanbul Alman Lisesi’ni Alman Yükseköğretim Denkliği diplomasıyla (Hochschulreife Diplom) bitirdikten sonra (1990), İ.Ü. Dokümantasyon ve Enformasyon alanında lisans ve yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı Üniversite’de Bilgi ve Belge Yönetimi alanında, “Bilgi Erişimde Dil Sorunları” konusunda doktorasını 2005 yılında tamamlayan Arıkan, “Bilgisayar Destekli Türkçe Tabanlı Medya İçerik Çözümleme Sistemi” başlıklı projesi, 2007 yılında TÜBİTAK’ın 1001 kodlu Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme programınca desteklenmeye layık görülmüştür. Arıkan, 2011 yılında İletişim Bilimleri alanında Doçent unvanını kazanmıştır. Halen Türk-Alman Üniversitesi Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı fakültenin Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. B. Aykut ARIKAN, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.
Tuğçe Gür Türkdoğan, 2021 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde "Değişen Muhalefet Biçimleri" başlıklı teziyle Kamu Yönetimi alanında doktora derecesini tamamladı. 2018-2021 yılları arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde araştırma asistanı olarak görev yaptı. 2021 yılından bu yana Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi Kamuoyu ve Sosyal Araştırma Merkezi'nin direktörlüğünü yürütmektedir. Uzmanlık alanları arasında sosyal muhalefet, kamu yönetimindeki dönüşümler, dijitalleşme ve kamu yönetimi ile sosyal cinsiyet yer almaktadır.
Fikriye Gözde Mocan, Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden lisans (2010) ve yüksek lisans (2012) derecelerini almış, doktora eğitimini aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 2019 yılında tamamlamıştır. Doktora tezinde Agamben, Levinas ve Buber düşüncesi çerçevesinde ortaklıkta temellenmeyen bir-aradalık kavramını ele almıştır. Siyaset felsefesi, etik, öznellik, çağdaş kıta felsefesi ve toplumsal cinsiyet kuramları başlıca çalışma alanlarıdır. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde Aristoteles, Heidegger, Levinas, Agamben ve Irigaray üzerine yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunan Mocan’ın çeşitli bilimsel kitaplarda bölüm yazarlıkları mevcuttur. Lisans ve lisansüstü düzeylerde felsefe ve toplumsal cinsiyet alanlarında dersler vermekte, sosyoloji alanında yüksek lisans tezleri yönetmektedir. Hâlen Doktor Öğretim Üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
Elif Cemre Özaydın, Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 2016 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi programında yüksek lisansa başlamıştır ve 2019 yılında mezun olmuştur. 2020 yılında da İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Gastronomi Ana Bilim Dalı’nda doktoraya başlamıştır. Doktora derecesini 2024 yılında kazanmış, aynı yıl İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Elif Cemre Özaydın'ın gastronomi tarihi, Osmanlı mutfağı, mutfak kültür ve gelenekleri ve gastronomi turizmi gibi konularda yayınları bulunmaktadır.
Doçent Dr Mehmet Oğuzhan Kılınçel 2004-2010 yılları arasında Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanını almış olup,2011 yılı Eylül ayında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.
Daha sonra 2015 yılında uzmanlık sınavını tamamlamış, Psikiyatri Uzmanı unvanını almıştır. Psikiyatri uzmanı olarak mecburi hizmetini tamamlamıştır. Asistanlık eğitimi sırasında, Cinsel Eğitim Tedavi Araştırmaları derneği tarafından verilen "Cinsel Terapi" eğitimini de tamamlamış olup,cinsel terapist sertifikası almıştır.
2016 yılı Ekim ayı - 2020 yılı Aralık arasında Kognitif Davranışçcı Terapiler Derneği tarafından verilen " Bilişsel ve Davranışçı Terapi" eğitimini de tamamlamış, Avrupa Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Derneği'nden (EABCT-European Association Behavioural and Cognitive Therapies) Bilişsel Davranışcı Terapist akreditasyon sertifikası almıştır. Aynı sürede 8 ay boyunca
Prof.Dr Emine Zinnur Kılıç’dan Aile Terapisi eğitimi ve Sistemik Aile Terapisi Enstitüsü tarafından da 120 saatlik Aile Danışmanlığı eğitimi almıştır. Ayrıca Alp Karaosmanoğlu tarafından verilen Şema Terapi eğitimini tamamlamıştır. Süpervizyona halen de devam etmektedir.
2017-2021 yılları arasında Yenikent Devlet Hastanesinde görev yapmıştır.
2021 yılı Şubat ayından beri İstanbul Gelişim Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamış olup, 2022 yılında doçent ünvanı almıştır
Nuran AKDAĞ, Dumlupınar Üniversitesi Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden 2010 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat bölümünde yüksek lisansa başlamıştır ve 2013 yılında mezun olmuştur. 2018 yılında da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı’nda doktoraya başlamıştır. 2018 yılından bu yana İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Nuran Akdağ’ın kadın işgücü, teknolojik gelişmeler ve uluslararası iktisat ile ilgili konularda çeşitli yayınları bulunmaktadır.
Adana’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı. Lisans eğitimini (2010-2014) Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde tamamladı. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora Bursu (YLSY)’nu kazanan iki kişiden biri oldu. Aynı yıl Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı ve lisans derecesinde misafir öğretim elemanı olarak derslere girdi. 2015 yılında Öğretim Görevlisi olarak Gaziantep Üniversitesi’nde göreve başladı. 2017 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2019 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ABD’nda doktora eğitimine başladı. 2020 yılında Dünyanın ilk ve tek Gastronomi Bilimleri Üniversitesi olan İtalya’daki “University of Gastronomic Sciences”tan kabul alan ilk Türk araştırmacı oldu ve misafir araştırmacı olarak davet edildi. Pandemi nedeni ile bu araştırmasını yarıda bırakmak zorunda kaldı ve Türkiye’ye döndü. 2022 yılında doktor unvanını aldı.
Alanında yayınlanmış makaleleri, kitap bölümleri, bildirileri, seminerleri, sergileri bulunan Uçuk’un “Gastronomide Tabak Prezantasyonu: Nasıl Estetik Tabaklar Tasarlayabiliriz?” adlı bir kitabı ile ortak editörlüğünü üstlendiği “Uygulamalı Türk Mutfağı” kitabı bulunmaktadır.
Uçuk, doktora araştırma alanı olan deneysel Nörogastronomi araştırmasını Türkiye’de gerçekleştiren ilk akademisyendir.
Avrupa Birliği Projelerinde araştırmacı, danışman ve eğitmen olarak görevler aldı. Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği'nin Kurucu genel sekreterliğini üstlendi. Dünya Nörogastronomi Birliği Üyesi olan Uçuk ayrıca Afrika Şefler Federasyonu onursal üyesidir. Türkiye'de birçok üniversitede davet üzerine dersler veren Uçuk halen Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde görev yapmaktadır. Uçuk, evli ve bir kız babasıdır.
Onur Çelik, Türkiye’de İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ekonomi ve göç alanlarında çok sayıda yayını bulunmaktadır. Onur Çelik’in araştırmacı profiline https://avesis.gelisim.edu.tr/onucelik adresinden ulaşılabilir.
Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu: Doktora ve Yüksek Lisansını YTÜ (Yıldız Teknik Üniversitesi) Eğitim programları ve öğretim alanında tamamlamıştır. Eğitimde program geliştirme süreçlerinde uzman, kıdemli uzman ve yönetici olarak 10 yıllık tecrübeye sahiptir. 2018’de doktora mezuniyetini takiben akademik görevine İGÜ Bünyesinde başlamıştır. 2018-2024 yılları arasında İGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde Bölüm Başkanı ve Kalite Birim Temsilcisi olarak görev yapmıştır. Halen İGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde Dekan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Bununla birlikte üniversite bünyesinde ders vermektedir. Kamu kurumları ve özel kurumlardaki hizmet içi ve dış kaynaklı eğitim projelerinin yönetimi, bu kapsamda eğitimde ihtiyaç analizi, öğretim tasarımı, eğitsel uygulama ve değerlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi, ilgili eğitim ekiplerinin koordinasyonu, kamu kurumları ve özel kurumlarda eğitimci ve yönetici olarak çalışan personelin eğitsel yetkinliklerinin geliştirilmesine yönelik olarak eğiticinin eğitimi programlarının tasarlanması, uygulanması, değerlendirilmesi, çalışan sayısının üç bin ila on bin arasında değiştiği, çoklu lokasyonda çalışan kurumsal firmalarda uzaktan eğitim platformlarının yapılandırılması ve online eğitim sisteminin lokasyon bazlı yönetimi konularında kapsamlı deneyime sahiptir. Bu kapsamdaki çalışmaları için referans kurumlar aşağıdaki gibidir: MEB, ADALET BAKANLIĞI; İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ (AUZEF); GARANTİ BANKASI; TÜRK TELEKOM (Churn-Inbound/Outbound); TÜRK TELEKOM SYS; TÜRKSAT; DIGITURK; VODAFONE; TTNET; THY; AVEA; MHRS; MEDAŞ; KOÇFİNANS- MEDAŞ-AYGAZ-AVON, İGÜ, Çeşitli STK ve özel kuruluşlar.
Assist. Prof. Dr. Selda Tunç Subaşı graduated from the Department of Sociology at Mimar Sinan Fine Arts University in 2007. Received a master’s degree in 2011 from the Department of Communication Sciences at the Institute of Social Sciences, Marmara University. Completed a PhD in the Department of Radio, Television and Cinema at the Institute of Social Sciences, Ankara University in 2018.
Currently serves as a faculty member in the Department of Radio, Television and Cinema at the Faculty of Economics, Administrative and Social Sciences, Istanbul Gelişim University. Professional interests include communication sociology, communication research, qualitative research, and gender studies.
Aysun Korlu Topan is Assistant Professor at the Faculty of Applied Sciences at Istanbul Gelisim University. She completed her undergraduate and graduate studies at Istanbul University, Department of Sociology. She received her PhD from Istanbul University, Department of Radio, Television and Cinema with a thesis titled ‘Artificial Intelligence and Communication in Terms of Actor-Network Theory’. Her research interests include human-technology interaction, social effects of artificial intelligence, transformation of communication, actor-network theory, and biopolitics.
Melih Yıldız, 2020 yılından beri İstanbul Gelişim Üniversitesi İşletme Bölümü'nde Araştırma Asistanı olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi'nde, yüksek lisans eğitimini ise Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Üretim Yönetimi ve Pazarlama programında doktora eğitimine devam etmektedir. Araştırma alanları arasında sürdürülebilirlik, tüketici davranışı ve psikoloji bulunmaktadır.
Cansu Türker, İstanbul Gelişim Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır (2016-günümüz). Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, yüksek lisans eğitimini ise aynı kurumda Pazarlama alanında tamamlamıştır. Hâlen İstanbul Üniversitesi’nde Pazarlama alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Araştırma alanları arasında pazarlama araştırmaları, tüketici davranışı, insan–yapay zekâ etkileşimi, dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı pazarlama uygulamaları yer almaktadır.
Dr. Gonca Yılmaz, hâlihazırda İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde tamamlamıştır. Ardından aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Teknoloji ve Sanayi Ekonomisi alanında yüksek lisans derecesini, İktisat alanında ise doktora derecesini almıştır. “Döngüsel Ekonomiye Geçişte Kaynak Verimliliği ve Avrupa Birliği Örneği” başlıklı doktora tezi, döngüsel ekonomi çerçevesinde kaynak verimliliğine odaklanmakta ve özellikle Avrupa Birliği örneğini incelemektedir.
İktisat alanındaki akademik geçmişine ek olarak, Marka İletişimi ve İşletme alanlarında da diplomalara sahiptir. Akademik ilgi alanları arasında döngüsel ekonomi, sürdürülebilir kalkınma, enerji verimliliği, yeşil ekonomi ve çevresel iktisat politikaları yer almaktadır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları alanında yüksek lisansını tamamlamış; 2018 yılında ise aynı üniversiteden Radyo, Televizyon ve Sinema programından İkinci Dünya Savaşı temalı filmlerde çocuk tanık figürlerin temsiline odaklandığı teziyle doktora derecesini almıştır. 2019-2021 yılları arasında Birkbeck, University of London Film, Medya ve Kültürel Çalışmalar Bölümü'nde TÜBİTAK desteğiyle “ziyaretçi araştırmacı” olarak bulunmuştur. Araştırma alanları, videografik film çalışmaları, film eleştirisi, film kuramları ve iletişim ve medya çalışmalarıdır.
Web
Liseyi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde; lisans, yükseklisans ve doktora öğrenimini, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünde tamamlamıştır. 2013-2014 yılları arasında Ruhr Universitӓt Bochum Felsefe Bölümü’nde; 2017-2018 yıllarında Köln Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak akademik çalışmalarını sürdürmüş ve Köln Husserl Arşivi’nde Husserl’in el yazmaları üzerinde çalışmıştır. Genel olarak çağdaş felsefe uzmanıdır. Spesifik olarak ise fenomenoloji ve semantik çalışmaktadır. 2020-2022 yılları arasında Sosyal Hizmet bölümünde, 2022 yılından beri de İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyoloji bölümünde çalışmaktadır. Felsefe, sosyal hizmet ve sosyoloji alanlarındaki çalışma geçmişi nedeniyle sosyal bilimler alanındaki pek çok konuda interdisipliner bir arkaplânı vardır. 2023 yılından beri İstanbul Gelişim Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdür yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca Sürdürülebilir Eşitlik ve Sosyal Çalışmalar Derneği ile Türkiye Fenomenoloji Topluluğu’nun yönetim kurulu üyesidir. “Husserl ve Frege’de Anlam” ve “Fenomenolojinin Geleceği” adında Türkçe; “Schriften zur Phhänomenologie Edmund Husserls” adında Almanca bir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca pek çok dergide ve kitapta akademik makaleleri bulunmaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi İİSBF Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.
Web
Aydan Ünlükaya Çevirici served as a Research Assistant at Istanbul Gelisim University between 2019 and 2025 and has been working as an Assistant Professor in the Department of Advertising at the Faculty of Economics, Administrative and Social Sciences at Istanbul Gelisim University since 2025. She is also a board member of the Center for Gender Studies Application and Research at Istanbul Gelisim University.
She completed her undergraduate and master’s degrees at Marmara University and received her PhD from Marmara University, Institute of Social Sciences, Department of Advertising and Publicity, with a doctoral dissertation titled “The Role of Subaltern Representation in Subvertising on Purchase Intention.” Her research interests include advertising studies, digital culture, gender and media, digital labor, and consumer behavior.
İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı olarak çalışıyorum. Kütüphanenin tüm işleyişinden ve üniversite birimleri, kurumlar ve yayıncılarla ilişkilerden sorumluyum. İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları'nda da görev yapıyorum. Yayınevimizde her yıl çok sayıda akademik dergi ve kitap yayınlanmaktadır.
Akademik araştırma alanlarım arasında Bilgi ve Belge Yönetimi, Açık Erişim, Açık Bilim, Arşivcilik, Kütüphanelerde Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetimi yer almaktadır.
Ahmet Mecid Vergül, İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Araştırma alanları; inanç turizmi, kültürel miras, destinasyon pazarlaması, turizm teknolojileri, sanal gerçeklik (VR) ve turizmde sürükleyici dijital deneyimlerdir.
Halen Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği doktora programında öğrenimine devam etmektedir. Yüksek lisans eğitimini Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği programında, “Türkiye’de Hristiyan Kültür Mirasının Haritalandırılması” başlıklı teziyle (2024) tamamlamış; lisans derecesini ise Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm Rehberliği Bölümü’nden almıştır.
Scopus ve TR Dizin kapsamındaki dergilerde makaleleri ve uluslararası kitap bölümü çalışmaları bulunmaktadır. Akademik çalışmaları; turizm rehberliği, inanç temelli destinasyonlar, kültürel mirasın yorumlanması ve turizm deneyimlerinin dijital temsili gibi konulara odaklanmaktadır.
Akademik çalışmalarının yanı sıra, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nde Alan Editörü ve Yazım Editörü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca TURAK (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) Uluslararasılaşma Komitesi Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.
Ulusal ve uluslararası akademik etkinliklere aktif olarak katılmakta; Erasmus+ personel hareketliliği kapsamında yurt dışı akademik deneyim edinmiştir. Akademik kariyerinin yanı sıra, İstanbul Rehberler Odası’na bağlı, İngilizce dilinde hizmet veren lisanslı profesyonel ve ülkesel turist rehberidir.
İstanbul Üniversitesi'nden Bilgi ve Belge Yönetimi alanında lisans derecesi almış bir profesyonel olarak, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde kütüphaneci olarak görev yapmaktayım. Mesleki uzmanlık alanım açık erişim arşivleri ve kitap dışı materyallerdir; aynı zamanda Sosyal Bilimler Dergisi Kurul Üyeliği görevini sürdürmekteyim. Son okuma, yazım düzenleme, bilgi okur-yazarlığı ve kütüphanecilik gibi becerilerimle bilgi yönetimi süreçlerine değer katmakta ve akademik topluluk içinde bilgi erişimini kolaylaştırmak için çalışmaktayım.
Nuran AKDAĞ, Dumlupınar Üniversitesi Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden 2010 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat bölümünde yüksek lisansa başlamıştır ve 2013 yılında mezun olmuştur. 2018 yılında da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı’nda doktoraya başlamıştır. 2018 yılından bu yana İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Nuran Akdağ’ın kadın işgücü, teknolojik gelişmeler ve uluslararası iktisat ile ilgili konularda çeşitli yayınları bulunmaktadır.
Web
Gökhan Özbilge, 2022 yılından bu yana İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini Tarsus Üniversitesi, Finans ve Bankacılık Anabilim Dalında, “Tasarruf ve Borç Davranışlarına Dijital Bankacılığın Etkileri: Türkiye Örneği” başlıklı teziyle tamamlamıştır. Hâlen Tarsus Üniversitesi Finans ve Bankacılık Anabilim Dalında doktora eğitimine devam etmekte olup, TÜBİTAK 2211-A Yurtiçi Doktora Bursiyeridir. Çalışma alanları arasında hanehalkı finansmanı, bankacılık, finansal kurumlar ve dijitalleşme yer almaktadır.
Cem Keskin, 2017 yılında Gazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını 2022 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Doktorasına Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı’nda devam etmekte olup, 2023 yılından itibaren İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Cem Keskin’in araştırma alanları; gastronomi turizmi, mutfak kültürü ve gelenekleri, kırsal kalkınma, yiyecek-içecek sektöründeki değişim ve dönüşüm ile turizm alanındaki güncel yaklaşımları kapsamaktadır.
Şükran Dönmez, 2018 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden, 2022 yılında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Aydın Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programına başlamış olup, öğrenimine devam etmektedir.
2022 yılından bu yana İstanbul Gelişim Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nda Kütüphane Süreli Yayınlar Sorumlusu ve Kütüphane Teknik Hizmetler Sorumlu Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Daha önce çeşitli özel eğitim kurumlarında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği ve yabancılara Türkçe öğretimi alanlarında görev almış, ayrıca yayınevlerinde editörlük yapmıştır.
Pazarlama, perakende yönetimi ve tüketici davranışları alanlarında deneyimli bir eğitimci ve akademisyenim. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev aldım; gıda perakendesi başta olmak üzere farklı sektörlerde mağaza yöneticileri ve satış ekiplerine yönelik uygulamalı eğitim programları tasarladım.
Çalışmalarımda müşteri deneyimi, satışta iletişim, mağaza atmosferi, reklamcılık ve sürdürülebilirlik odaklı pazarlama konularına odaklanıyorum. Akademik bilgi ile saha deneyimini birleştiren bir yaklaşım benimsiyor; sürdürülebilirlik iletişimi ve tüketici davranışları üzerine, uluslararası düzeyde akademik yayın hedefiyle çalışmalarımı sürdürüyorum.
Web
Gökhan Özbilge, 2022 yılından bu yana İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini Tarsus Üniversitesi, Finans ve Bankacılık Anabilim Dalında, “Tasarruf ve Borç Davranışlarına Dijital Bankacılığın Etkileri: Türkiye Örneği” başlıklı teziyle tamamlamıştır. Hâlen Tarsus Üniversitesi Finans ve Bankacılık Anabilim Dalında doktora eğitimine devam etmekte olup, TÜBİTAK 2211-A Yurtiçi Doktora Bursiyeridir. Çalışma alanları arasında hanehalkı finansmanı, bankacılık, finansal kurumlar ve dijitalleşme yer almaktadır.
inglizce, farsca ana dili
Prof. Dr. Dilek Kurt, Berlin’de Rheinhardswald Grundschule ve Leibniz Gymnasium’da (Abitur) eğitimini tamamladıktan sonra, Berlin Teknik
Üniversitesi (TU Berlin) Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yükseköğrenim görmüştür. Mezuniyetinin ardından uzun yıllar boyunca MESS (1994 - 2011) ve Elginkan Holding (2012 - 2014) bünyesinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.
Özel sektörde edindiği kapsamlı deneyimini ve danışmanlık rolünü akademik kariyeriyle birleştiren Kurt, 2014 yılında İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü kurarak bölüm başkanlığı görevini üstlenmiş ve akademik hayata adım atmıştır. Türk Alman Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak Dijital Dönüşüm Yönetimi ve Dijital Dönüşüm Stratejileri derslerini vermiştir.
Prof. Dr. Dilek Kurt, 2022 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İşletme Yönetimi (Almanca) Bölümü’nde akademisyen olarak Dijital Dönüşüm
Stratejileri, Dijital Liderlik, Kültürlerarası Yönetim, İşletme Almancası ve Üretim Yönetimi derslerini vermekte ve bu alanlarda danışmanlık ve eğitmenlik
çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Dr. Dilek Kurt'un en son çıkardığı kitabı (Ocak 2026) "Sosyodijital Liderlik: Etkileşim Yetkinliği ile Sosyodijital Dönüşümde Başarı" üretim ve hizmet sektörü ile Üniversiteler tarafından ilgi görmektedir. Kurt, Almanya ve Türkiye arasında bilimsel ve uygulamalı çalışmalarına devam etmektedir.
Prof. Dr. Dilek Kurt; HKTM San. ve Tic. A.Ş.’nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, ENOSAD Akademik Kurul Üyesi, Yeditepe Üniversitesi İİBF Yönetim Kurulu Üyesi, GEDİK Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Danışma Kurulu Üyesi, DİSÜDER Kurucu Üyesi ve Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği (Türk ÜniD - Köln) Danışma Kurulu Üyesidir.
İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimimi tamamladım. Aynı üniversitede Avrasya Çalışmaları alanında yüksek lisans eğitimime devam ettim ve “İran’da Yaşayan Azerbaycan Türkleri ve Azerbaycan–İran İlişkilerine Etkileri” başlıklı tezimi yazdım.
Daha sonra Polonya’da bulunan University of Economics and Human Sciences in Warsaw ’da Uluslararası İktisat ve Küresel Ticaret alanında ikinci yüksek lisans derecemi aldım. Bu program kapsamında “Yetenek Yönetiminin Çalışan Verimliliği Üzerindeki Etkisi” başlıklı tezimi tamamladım.
Siyaset Bilimi alanında doktora derecemi St. Clements University’den, “Avrupa Birliği Entegrasyonu Bağlamında Polonya ve Türkiye’nin Ortak ve Ayrışan Siyasal Dinamikleri” başlıklı doktora tezimle aldım. Aynı üniversitede siyaset bilimi alanında doçent olarak görev yaptım. Hâlen Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında dersler vermekteyim.
Dört kitabın ve bir kitap bölümünün yazarıyım; ayrıca ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış çeşitli akademik makalelerim bulunmaktadır.
Hakan is an experienced and passionate lecturer in Business Management, teaching International Business, Innovation, Economics, and Organisational Behavior.
Hakan’s journey in academia began with a Bachelor's degree in Industrial Engineering from Yildiz University-Kocaeli City Campus, where he developed a strong foundation in problem-solving, critical thinking, and data analysis.
This laid the groundwork for his subsequent pursuits, leading him to a master’s degree in business management from Gebze Technology University.
During this time, he focused on exploring consumer decision-making in the paint industry through empirical studies and employed advanced statistical methods like Structural Equation Modelling.
Inspired to delve deeper into the realms of leadership and innovation, he embarked on a Doctorate Degree in Business and Management at Bath Spa University.
His research subject, "The Impact of Leadership, Knowledge Management, and Learning Culture on Innovation Capability," employs phenomenology to investigate the interplay of these factors within SMEs in the UK food industry.
His dedication to this subject extends beyond academic boundaries, as he also actively engages as a key speaker in international symposiums, exhibitions, and conferences, sharing his insights and exchanging ideas with fellow researchers.
Beyond academia, his professional sector experience has shaped him into a versatile individual with skills ranging from product and marketing expertise to human resources and supply chain management.
His leadership experience as a Deputy Branch Manager in the food supply chain and Product and Marketing Supervisor has honed his interpersonal and decision-making abilities, enabling him to lead diverse teams effectively.
Academic qualifications
2024 PhD in Business and Management - Bath Spa University
2023: AFHEA - Bath Spa University
2012: MA- Gebze Technology University
1996: BSc in Industrial Engineering, Yildiz University.
I'm a Researcher at the Swedish University of Agricultural Sciences (SLU), Department of People and Society.
Research areas:
agricultural economics, farmer cooperatives, sustainable agri-food value chains and behavioural economics, with a particular interest in social capital and organisational performance
Teaching:
- Environmental Economics and Management, Master’s degree level, Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) – Course leader
- Sustainable agri-food value chains & bioeconomy, Master’s degree level, Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) – Course leader
- Horticultural systems and future challenges, Master’s degree level, Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) - Teacher
- Cooperatives and Producer Organisations, Master’s degree level, Wageningen University – Guest Lecturer
Web
Dr. Öğr. Üyesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Eğitim Bilgileri
Eğitim Bilgileri
2012 - 2019Doktora
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bölge Çalışmaları (Dr), Türkiye
2009 - 2012Yüksek Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler (Yl) (Tezli), Türkiye
2004 - 2008Lisans
Tohoku Gakuin Üniversitesi, Hukuk Bölümü, Japonya
Yaptığı Tezler
2019Doktora
Living as ”North Caucasians” in Georgia: Identity and integration in Georgia among the Ossetian and the Chechen-Kist communities
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bölge Çalışmaları (Dr)
2012Yüksek Lisans
Türkiye’xxdeki Gürcü ve Çerkes Diasporasının gözüyle Abhazya meselesi ve kimlik sorunu
Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C1 İleriİngilizce
Dr. Festus Victor Bekun currently serves as an Associate professor at Istanbul Gelisim University Turkey Istanbul Turkey, and he is also a senior adjunct research fellow at Azerbaijan State University of Economics (UNEC) and VIZJA University Warsaw Poland. Dr. Bekun has over 347+ refereed scientific publications indexed in WOS and Scopus index top-tier outlet. Dr. Bekun Hi-index over span 77, 68 and 69 in Googlesholar Scopus and WOS index respectively. Dr. Bekun is also listed among global influential scientist as outlined by the Stanford university among global 2% influential scientists since 2021 till date edition available at August 2021 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" - Elsevier BV (digitalcommonsdata.com) and also more recently the 2022 just published list available at September 2022 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" - Elsevier BV (digitalcommonsdata.com). Dr is also recently listed as highly cited research (HCR) by WOS available at Highly Cited Researchers - Clarivate. Dr. Bekun research interest is in the areas of agricultural economics, energy economics, sustainability, and carbon reduction policies. Dr. works have appeared in top-tier journals including Science of The Total Environment, Energy & Environment, Journal of cleaner production, Energy & Environment, Sustainable development more recently Current Issues in Tourism, Heliyon and the prestigious renewable and sustainable energy review (RSER) Journal, among others. The author is currently serving as an associate editor to several WOS and SCOPUS index journals namely: Journal of Sustainable Finance and Investment, Editor-Open Agriculture, Editor- Journal of Risk and Financial Management, Guest Editor-Sustainability, Associate Editor- Journal of Public Affairs among others
Further insight on Dr. Festus Victor Bekun are available at
Festus Victor Bekun - Web of Science Core Collection
ANTON ABDULBASAH KAMIL is currently a Professor of Econometrics at Istanbul Gelisim University, Turkiye. He received his PhD in Econometrics and Operations Research from Prague University of Economics and Business, Czech Republic in 1998. His research interests cover a wide range of topics related to Optimization, Statistics, and Econometric modelling. He strives to promote mathematics and economics at all levels. He is on the Editorial Board of several international journals, beside that He has been appointed to hold committee positions in several international conferences and member of international professional associations related with his field. He also involved in consultations with, Fire Department Malaysia (2011), Ministry of Tourism Malaysia (2005-2006) and Japan International Cooperation Agency (for the project of Research and Development for Reducing Geo-Hazard Damage in Malaysia Caused by Landslide and Flood, 2011-2016). Since 2013, he is a Reviewer for Mathematical Reviews (MR) A division of the American Mathematical Society
Dr. Hina Zahoor is an interdisciplinary scholar in Organizational behaviour and Health Management, specializing in healthcare workforce dynamics, leadership and emotional intelligence, employee wellbeing, work environment stressors, organizational culture, diversity, and the human dimensions of health systems, with emerging research interests in technology and ethics within healthcare organizations.
Books Authored
Emotional Intelligence, Strategic Emotional Intelligence and Leadership: A Guide Book (2022). ISBN: 978-605-4827-88-6Emotional AI in Healthcare: A Matter of Sustainability (2025). ISBN: 978-625-8202-39-7
Mehmet SARIIŞIK
PhD of Tourism Management /ADU (1998). Master in Tourism and Hotel Management/ AU
(1994). Degree in Tourism and Hotel Management/ CU (1992). Professor and full time
researcher at Sakarya University of Applied Sciences, professor in post-graduation in Tourism
Management and in Gastronomy and Culinary Arts, Editor of Tourism and Research Journal
(TURAR).
Bülent Eşiyok 2021 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nde doçent olarak başladığı görevine 2023 yılından itibaren profesör olarak devam etmektedir. Yüksek lisansını Uluslararası İşletme alanında İngiltere'de Oxford Brookes Üniversitesi'nde yapmıştır. Doktora Eğitimini İngiltere'de Greenwich Üniversitesi'nde Uluslararası İktisat alanında tamamlamıştır. Bülent Eşiyok'un doğrudan yabancı yatırımlar, uluslararası ticaret, sağlık turizmi alanında birçok yayınlanmış makalesi bulunmaktadır. İlgi alanları coğrafi olarak Afrika, Çin ve Vietnam'dır.
Lisans eğitimini Turizm İşletmeciliği bölümünde, yüksek lisans ve doktora eğitimini İşletme Anabilim Dalında tamamlamıştır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İİBF, İşletme bölümünde profesör olarak çalışmaktadır. Çalışma alanları, turizm işletmeciliği, insan kaynakları yönetimi ve stratejik yönetimdir. Özellikle nepotizm, duygusal emek, freelance çalışma, iş yaşamında kuşaklar gibi güncel konularda çalışmalar yapmaktadır.
Dr. Mehdi Safaei, Endüstri Mühendisliği alanında Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi uzmanlığına sahip bir öğretim üyesidir. Doktora derecesini Almanya’da Bremen Üniversitesi’nden almıştır. Avrupa ve Orta Doğu’da üniversite eğitimi, uygulamalı araştırmalar ve üniversite–sanayi iş birlikleri alanlarında on yılı aşkın deneyime sahiptir. Hâlen İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Akademik ve profesyonel uzmanlık alanları; tedarik ağı tasarımı ve optimizasyonu, tedarik zincirlerinde belirsizlik ve risk yönetimi, sürdürülebilir ve dayanıklı lojistik sistemleri, üretim ve operasyon planlaması ile makine öğrenmesi ve akıllı algoritmalara dayalı veri odaklı karar destek modellerinin geliştirilmesini kapsamaktadır. Araştırmaları, gerçek endüstriyel ortamlarda uygulanabilir analitik çözümler üretmeye odaklanmaktadır.
Dr. Safaei, uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış kırktan fazla bilimsel makalenin yazarıdır ve ulusal ile uluslararası araştırma projelerinde aktif olarak yer almıştır. Ayrıca lisans ve lisansüstü düzeylerde ders verme, tez danışmanlığı ve üniversite–sanayi projelerinin yürütülmesi konusunda kapsamlı deneyime sahiptir.
Dr. Rehab Ahmed Mohamed El Gamil is an Assistant Professor in the Department of Gastronomy and Culinary Arts, Faculty of Applied Sciences, at Istanbul Gelisim University, Istanbul, Turkey. She earned her Bachelor’s, Master’s, and Ph.D. degrees in Tourism and Hospitality Management from Alexandria University, Egypt.
Dr. El Gamil’s research interests encompass sustainability, economic and tourism development, service management, consumer behavior, food and culture, and emerging trends in gastronomy. She has extensive teaching experience across undergraduate and postgraduate programs and has contributed significantly to curriculum development and academic quality enhancement.
With over 23 years of international academic and research experience, Dr. El Gamil has been actively involved in scholarly activities and academic service. She serves as a volunteer reviewer for several well-regarded peer-reviewed journals, including the International Journal of Hospitality & Tourism Management, Journal of Hospitality and Tourism Education (JHTE), Sustainability, Tourism and Hospitality Research, Academia Turistica, and Place Branding.
In addition to her research and teaching roles, Dr. El Gamil possesses considerable expertise in education-related managerial responsibilities, as well as quality assurance and academic auditing processes.
Dr. Isik Akin, Finans alanında son derece deneyimli ve tutkulu bir öğretim görevlisi olup, Muhasebe Programı Lideri olarak görev yapmaktadır. Muhasebe ve finans disiplinlerinin geniş bir yelpazesinde uzmanlığa sahip olan Dr. Akin, lisans düzeyinde Finansal Muhasebe ve Yönetim Muhasebesi, lisansüstü düzeyde ise Finansal ve Yönetim Muhasebesi ile Kurumsal Finans Yönetimi modüllerinin liderliğini üstlenmektedir. Eğitim ve öğretime olan bağlılığı ve dinamik yaklaşımı, öğrencilerinin finans ve muhasebe prensiplerini derinlemesine anlamasına büyük katkı sağlamaktadır.
Dr. Akin'in profesyonel kariyeri, Finans alanındaki önemli araştırma katkılarıyla zenginleşmiştir. Şirket finansmanı, davranışsal finans ve finansal piyasalar gibi konularda birçok makale ve kitap yayını bulunan Dr. Akin, alanında bilgi birikimini sürekli olarak genişletmektedir. Araştırmaya olan bu bağlılık, akademik tartışmaları derinleştirmenin yanı sıra, eğitimini en güncel sektör içgörüleri ve trendleri ile uyumlu hale getirmektedir.
Akademinin ötesinde, Dr. Akin çeşitli idari ve liderlik rollerinde de önemli görevler üstlenmiştir. 2016-2017 yılları arasında Avrupa Birliği Proje Yöneticisi olarak görev yaparak organizasyon ve proje yönetimi becerilerini sergilemiştir. Aynı dönemde Sağlık Bilimleri Enstitüsü Başkan Yardımcılığı, Bologna Komitesi Başkanlığı ve Çin İşbirliği Yöneticiliği görevlerini de yürütmüştür. Bu görevler, onun farklı sorumluluklar altında sergilediği çok yönlülüğü ve yetkinliğini yansıtmaktadır.
Dr. Akin’in öğretim kariyeri, Worcester Üniversitesi ve Londra Sanat Üniversitesi de dahil olmak üzere çeşitli kurumları kapsamaktadır. Bu kurumlarda lisans ve lisansüstü öğrencilere Ekonomi ve Finans modülleri öğretmiştir. Matematik, İstatistik, Uluslararası Finans, Uluslararası Bankacılık ve Finans, Kurumsal Finans, Nicel Araştırma Yöntemleri, Ekonomi ve Küreselleşme ve Sigortacılık gibi konulardan oluşan geniş bir eğitim portföyüne sahiptir. Bu geniş deneyim, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla bağdaştırmasına olanak tanımış ve öğrencilerini finans dünyasının karmaşıklıklarına hazırlamıştır.
Dr. Akin’in akademik mükemmeliyete olan bağlılığı, uluslararası iş birliğini teşvik etmek ve eğitim girişimlerini geliştirmek adına dış finansman sağlama yeteneği ile de desteklenmektedir. 2021–2022 yıllarında Connect4Innovation: İngiltere-Türkiye Yükseköğretim Kurumları Ortaklık Fonu projesi için hibe sağlamayı başaran Dr. Akin, eğitim alanında uluslararası iş birliğini teşvik etme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur.
Akademik Nitelikler:
Muhasebe ve Finans Doktorası, Bath Spa Üniversitesi
Ekonomi ve Finans Doktorası, İstanbul Gelişim Üniversitesi
Finans Yüksek Lisansı, University of the West of England, Bristol
Matematik Lisans Derecesi, Trakya Üniversitesi
Profesyonel Nitelikler:
Yükseköğretim Akademisi Üyeliği (FHEA)
Tam Üyelik, Vergi Teknisyenleri Derneği (MATT)
Chartered Institute for Securities & Investment (CISI) Üyeliği
Dr. Akin’in hem eğitimci hem de araştırmacı olarak çok yönlü uzmanlığı, akademide önemli bir etki yaratmaya devam etmektedir. Öğrencilerini başarılı kariyerlere hazırlarken Finans alanına da değerli bilgiler kazandırmaktadır.
Şu anda UBI Business School’da Lisans Programları Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olup, 2024 yılından bu yana lisans ve yüksek lisans programlarında ders vermektedir. Strateji ve Yönetim alanında Profesör’dür ve Birleşik Krallık Yükseköğretim Akademisi’nin Kıdemli Üyesi (Senior Fellow – SFHEA) unvanına sahiptir.
Aralık 2012’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon alanında doktora derecesini tamamlamış, 2016 yılında Strateji ve Yönetim Bilimi alanında Doçent unvanını almıştır. 2013–2020 yılları arasında İGÜ ve Beykent Üniversitesi’nde Dekan Yardımcısı ve Ana Bilim -Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. Mart–Eylül 2020 tarihleri arasında TÜBİTAK 2219 programı kapsamında İngiltere Bath Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmalar yürütmüştür. 2021–2023 yılları arasında İstinye Üniversitesi’nde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı ve İşletme Bölümü Başkanı olarak görev yapmıştır.
Başlıca çalışma ve araştırma alanları arasında stratejik yönetim, liderlik, örgütsel davranış ve yükseköğretim yönetimi yer almaktadır.
![]() İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. |
|---|