Cilt: 12 Sayı: 1, 21.04.2025

Yıl: 2025

Makaleler

Kitap İncelemeleri

Kitap İncelemesi

27. Food: The History of Taste by Paul Freedman
Adalet Hazar
Prof. Dr. Adalet HAZAR Başkent Üniversitesi
Finans, Finansal Risk Yönetimi, Enflasyon, Bankacılık ve Sigortacılık, Risk Yönetimi ve Sigorta
Ali Çelik
Doç. Dr. Ali ÇELİK İstanbul Gelişim Üniversitesi
İktisat Tarihi, Ekonomi Politik Teorisi, Ekonometri, Makro İktisat
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Asil ŞENGÜN İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ, YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
Kuzey-Batı (Kıpçak) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Dil Çalışmaları
Default avatar
Doç. Dr. Aynur KARABACAK ÇELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ, EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ, REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI Web
Eğitim, Okul Psikolojik Danışmanlığı, Psikolojik Danışmanlık Eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Bülent TANSEL istanbul gelişim üniversitesi
Madde Bağımlılığı Danışmanlığı, Travma Psikolojisi, Eğitimin Psikolojik Temelleri , Psikolojik Danışmanlık Eğitimi
Default avatar
Doç. Dr. Canan ARSLAN DOGUS UNIVERSITY, FACULTY OF ARTS AND SCIENCES
İletişim Kuramları, Çağdaş Sanat, Görsel Sanatlar (Diğer), Dijital ve Elektronik Medya Sanatı, Yeni İletişim Teknolojileri, İletişim Çalışmaları, İletişim Teknolojisi ve Dijital Medya Çalışmaları
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Deniz AKÇAY İstanbul Gelişim Üniversitesi
Medya Teknolojileri
Dursun Boz
Doç. Dr. Dursun BOZ MUDANYA ÜNİVERSİTESİ Web
Dumlupınar Üniversitesi SBE. işletme alanında doktora yaptım.
Ölçek Geliştirme, Endüstriyel Organizasyon, Küçük İşletme Organizasyonu ve Yönetimi, Girişimcilik, Yönetim Psikolojisi
Ebru Okutan Akalın
Dr. Ebru OKUTAN AKALIN Harran Üniversitesi
Sinema, İletişim Çalışmaları, Radyo-Televizyon
İletişim Sosyolojisi, Fotoğraf, Film Eleştirisi, İletişim Psikolojisi, Görsel İletişim Tasarımı
Default avatar
Prof. Dr. Ebru ERDÖNMEZ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, MİMARLIK PR.
Mimari ve Tasarım
Ersin Eskiler
Doç. Dr. Ersin ESKİLER Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Spor ve Rekreasyon, Hizmet Pazarlaması
Fatma Turan
Dr. Öğr. Üyesi Fatma TURAN Üsküdar Üniversitesi
Topluluk Psikolojisi, Klinik Psikoloji
Fatma Sıla Ayan
Yrd. Doç. Fatma Sıla AYAN İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
Geriatri ve Gerontoloji
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Festus Victor BEKUN ISTANBUL GELISIM UNIVERSITY
İktisat Felsefesi
Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Kamu Yönetimi
Sağlık Psikolojisi, Uygulamalı ve Gelişimsel Psikoloji, Klinik Nöropsikoloji, Travma Psikolojisi
Default avatar
Prof. Dr. Hafiz KHAN University of West London
Geriatri ve Gerontoloji
Hakan Eryüzlü
Doç. Dr. Hakan ERYÜZLÜ İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Para-Bankacılık, Para Politikası, Konjonktür Dalgalanmaları, Kalkınma Ekonomisi - Makro, Enflasyon, Makro İktisat (Diğer), Sermaye Piyasaları
Hande Tasa
Dr. Öğr. Üyesi Hande TASA İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Endüstriyel ve Örgütsel Psikoloji (İnsan Faktörleri Dahil), Sosyal ve Kişilik Psikolojisi, Yönetim Psikolojisi, Sosyal Biliş, Çalışma Psikolojisi
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Hatice KARAMAN YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
İngiliz ve İrlanda Dili, Edebiyatı ve Kültürü, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Antropolojisi, Etik, Siyaset Felsefesi
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Kadir MERSİN ISTANBUL GELISIM UNIVERSITY
Deniz Ulaştırma Mühendisliği, Deniz İşletmeciliği, Gemilerde Enerji Verimliliği
Maria Dolores Alvarez
Prof. Dr. Maria Dolores ALVAREZ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Only available to review articles in English

Tüketici Davranışı, Sürdürülebilir Turizm
Mehmet Oğuzhan Kılınçel
Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan KILINÇEL Istanbul Gelisim University, Istanbul, Turkey Web

Doçent Dr Mehmet Oğuzhan Kılınçel 2004-2010 yılları arasında Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanını almış olup,2011 yılı Eylül ayında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.
Daha sonra 2015 yılında uzmanlık sınavını tamamlamış, Psikiyatri Uzmanı unvanını almıştır. Psikiyatri uzmanı olarak mecburi hizmetini tamamlamıştır. Asistanlık eğitimi sırasında, Cinsel Eğitim Tedavi Araştırmaları derneği tarafından verilen "Cinsel Terapi" eğitimini de tamamlamış olup,cinsel terapist sertifikası almıştır.
2016 yılı Ekim ayı - 2020 yılı Aralık arasında Kognitif Davranışçcı Terapiler Derneği tarafından verilen " Bilişsel ve Davranışçı Terapi" eğitimini de tamamlamış, Avrupa Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Derneği'nden (EABCT-European Association Behavioural and Cognitive Therapies) Bilişsel Davranışcı Terapist akreditasyon sertifikası almıştır. Aynı sürede 8 ay boyunca
Prof.Dr Emine Zinnur Kılıç’dan Aile Terapisi eğitimi ve Sistemik Aile Terapisi Enstitüsü tarafından da 120 saatlik Aile Danışmanlığı eğitimi almıştır. Ayrıca Alp Karaosmanoğlu tarafından verilen Şema Terapi eğitimini tamamlamıştır. Süpervizyona halen de devam etmektedir.
2017-2021 yılları arasında Yenikent Devlet Hastanesinde görev yapmıştır.
2021 yılı Şubat ayından beri İstanbul Gelişim Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamış olup, 2022 yılında doçent ünvanı almıştır

Psikiyatri
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Metin Enes DÖNMEZ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
İletişim Teknolojisi ve Dijital Medya Çalışmaları, Yeni İletişim Teknolojileri, Halkla İlişkiler Kampanya ve Uygulamaları, Halkla İlişkiler Yöntem ve Araçları, Halkla İlişkiler, Kurumsal İletişim, İletişim ve Medya Çalışmaları
Murat Topcu
Yrd. Doç. Dr. Murat TOPCU İstanbul Gelişim Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünde lisans eğitimi,

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü lisans eğitimi

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi ve Mali Analiz Anabilim dalında yüksek lisans eğitimi.

İstanbul Gelişim üniversitesinde işletme doktora

Finansal Ekonomi, Finans ve Yatırım
Murat Başal
Dr. Öğr. Üyesi Murat BAŞAL ISTANBUL GELISIM UNIVERSITY, INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES, BUSINESS ADMINISTRATION (DR) Web
Pazarlama
Default avatar
Dr. Nilgün ONNAR İstanbul Arel Üniversitesi
Klinik Psikoloji

Uluslararası ilişkiler alanında uzman bir akademisyen olan Dr. Niyazi İpek, 1986 yılında Kazakistan'da doğmuştur. 2007 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Karar Alma Mekanizmaları Açısından Rus Dış Politikası başlıklı tezi ile Lisans Üstü (2011) derecesi almıştır. 2019 yılında ise Bursa Uludalğ Üniveristesinden Rus Dış Politikasının Yeniden İnsaşı Asya Faktörü başlıklı tezi ile doktora derecesini almıştır. 

Rus dış politikası ve uluslararası göç konularında çalışan Dr. Nİyazi İpek, 2011 yılından beri Ardahan Üniversitesinde görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan İpek Rusça ve İngiilzce bilmektedir. 

Uluslararası İlişkiler (Diğer), Uluslararası İlişkilerde Siyaset, Uluslararası Göç, Bölgesel Çalışmalar
Nurhan Naz
Dr. Öğr. Üyesi Nurhan NAZ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Web

Nurhan NAZ, Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İngilizce Psikoloji Bölümünde tamamlamıştır. Lisans öğreniminin 3. Yılını öğrenci değişim programında gösterdiği başarı sayesinde Almanya’nın Marburg kentinde, Marburg Philipps Üniversitesinde okumaya hak kazanmıştır. Lisans eğitiminin ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde Klinik Psikoloji (Tezli) yüksek lisans eğitimini tanımıştır. Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programında doktora eğitimini tamamlamıştır. Klinik Psikoloji yüksek lisans tezi “Otizmli Çocuğu Olan Anne-Babaların Evlilik Uyumu ile Duygu Düzenleme Güçlükleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” üzerinedir. Doktora tezi ise “Ebeveyn Tutumları, Çocukluk Çağı Travmaları, Tanrısal Otorite İlişkileri ve Ego Fonksiyonları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” üzerinedir.
Lisans eğitimi sürecinde Almanya’da sosyal çevre araştırmaları ve kültürel farklılar ile ilgili araştırma projelerinde bulunmuştur. Türkiye’ye döndüğünde ise kolej, danışmanlık merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde stajını tamamlamış, bağlanma-somatizasyon ilişkisi ve travma konulu projelerde asistanlık yapmış, World Human Relief ve Bilgi Açık Kapı topluluklarında görev almış ve gönüllü çalışmalarda bulunmuştur. Yüksek Lisans döneminde ise Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Psikoz Servisinde uzmanlık stajını tamamlamıştır.
Lisans ve Yüksek Lisans eğitimleri sürecinde, PADEM Psikoloji’den Çocuk Testleri Eğitimi ve Oyun Terapisi Eğitimi, PERA Eğitim Merkezi’nden Uygulamalı Davranış Analizine Dayalı Öğretim Teknikleri ve Özel Eğitimde Oyun Becerileri eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Çift ve Aile Terapileri Derneği ve US Psikiyatride Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç’tan Supervizyon eğitimi almıştır. APAMER Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi’nden Kriz, Travma, Ölüm ve Yas Danışmanlığı Eğitimi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi ve Attentior DEHB Dikkatimi Topluyorum Uygulayıcı Eğitimini tamamlamıştır. Psikoterapi Enstitüsü Derneği’nden Duygu Odaklı Terapide Öfke Kontrolü, Ayırıcı Özellikleri ile Uygulamada Şema Terapi, Psikanalitik Yaklaşımda OKB ve Psikoterapi Süreçleri eğitimini almıştır. Rorschach ve Projektif Testler Derneği’nden Rorschach Testi, T.A.T Testi ve Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirilmesi eğitimini almıştır. Barış Ekici’den Nöroplay ve Pekay Aydından Bütüncül Oyun Terapisi eğitimlerini almıştır.
Çocuk-ergen ruh sağlığı alanında hizmet vermektedir. Özellikle uzmanlık alanı özel gereksinimli çocuklar üzerinedir. Ergen danışanlarıyla; Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Analitik Kuram üzerinden bütüncül bir yaklaşımla seanslarını ele almaktadır. Özel eğitim alanında Uygulamalı Davranış Analizi ve Oyun Terapiyi etkin biçimde kullanmaktadır.
Eğiten Kitap Yayınevi tarafından yayınlanan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı kitabının editörlüğünü yapmış ve aynı kitapta “Oyun Terapisi” ve “Çocukta Fobi” bölümlerinin yazarlığını yapmıştır. Eğiten Kitap Yayınevi tarafından yayınlanan Duygu ve Davranış Bozuklukları kitabında “Özgül Öğrenme Bozuklukları”, Aile İçi Yaşam Döngüsü kitabında “Üvey Ebeveynlik ve İletişimi”, Ebeveynliğin Modern Çağda Dönüşümü ve Ebeveynlik Yaklaşımlarına Kuramsal Bir Bakış kitabında “Mahler’in Ayrılma-Bireyleşme Süreci ve Ebeveynlik Pratiklerine Yansımaları” bölümlerinin yazarlığını yapmıştır. Bunun yanı sıra Nobel Yayınevi tarafından yayınlanan Psikiyatrik/Psikolojik Bozuklukların Tanı ve Tedavi Yöntemleri kitabında “Stres” bölümünün yazarlığını yapmıştır. Hala devam etmekte olan kitap projeleri bulunmaktadır.

Gelişim Psikolojisi (Diğer), Psikopatoloji, Klinik Psikoloji, Psikolojik danışmanlık, Sağlık Psikolojisi, Stres, Psikolojide Davranış-Kişilik Değerlendirmesi, Çocuk ve Ergen Gelişimi, Uygulamalı ve Gelişimsel Psikoloji (Diğer), Gelişim Psikolojisi, Eğitim Psikolojisi, Kişilik ve Bireysel Farklılıklar, Psikoloji Eğitimi, Aile Psikolojisi
Beden Eğitimi ve Oyun, Spor ve Rekreasyon
Default avatar
Prof. Dr. Ruhet GENÇ TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ



Dr. Genc worked in various countries like the USA, Canada, Germany and France. By doing so he became aware of “Thinking Globally and Acting Locally’’. After returning back to Turkey, he continued to his business & teaching & research venture and he has been serving as full-time Prof at four different universities.
During his academic life, he shared his experiences with students
and other academicians. He specialized in Management and Strategy with special application in logistics and Tourism Management. Between various courses he taught, Cross-Cultural Management, Business Negotiations and Dispute Solving Methods (DSM), Tourism Management, International Hotel and Restaurant Management were just a few to mention at this point which might be useful to understand his international ties. He is a full-time faculty member of Turkish-German University in Istanbul at the present time.

EDUCATION
Technical University of Istanbul, BS

University of Istanbul, MS

University of Istanbul, PhD

Management & Strategy, Assoc. Prof. Dr.

Prof. Dr.



LANGUAGES
Fluent in English, French & German and Turkish











Some Academic Works (MAINLY LAST 5 YEARS !!!)

I. BOOKS
1) Genc, R., “The Methods and Concepts of Logistics and Supply Chain Management,” Amazon, ISBN: 978-1463743925 (2015).
2) Genc, R., “International Hotel and Restaurant Management, Modern Approaches”, Amazon. ISBN: 978-1496061171 (2015).
3) Genc, R., “The Methods and Concepts of International Management”, Amazon. ISBN: 978-149-2827-63-4 (2014).
4) Genc, R., “Uluslararası Otel ve Restoran Yönetimi (İlkeler, Kavramlar, Uluslararası Kaide ve Kurallar)”, Detay Yayıncılık, Ankara, ISBN: 978-605-4940-26-4 (2014).


II. BOOK CHAPTERS IN INTERNATIONAL BOOKS
1) Genc, R., (2019) Production of Cultural Heritage in Smaller Communities: Slum Tourism in Creative Tourism and Sustainable Development in Smaller Communities, University of Calgary Press
2) Genc, R., The Impact of Augmented Reality Technology on Tourist Satisfaction, in Augmented Reality and Virtual Reality, 109-116 (2018) Springer, London
3) Genc, R., Gastronomy in a Co-creation Context, in Co-Creation in Tourist Experiences, (2017), Routledge, New York, London, ISBN: 978113818330-8
4) Genc, R., Value Creation Through Heritage and Identity, in Co-Creation in Tourist Experiences, 2017, Routledge, New York, London, ISBN: 978113818330-8
5) Genc, R., “Physical, Psychological, and Social Aspects of QOL Medical Tourism”, Handbook of Tourism and Quality-of-Life Research, Virginia Tech, Springer (2012).
6) Genc, R., “Tourist Consumption Behavior and Quality of Life”, Handbook of Tourism and Quality-of-Life Research, Virginia Tech, Springer (2012).
7) Genc, R., “Subjective Aspects of Tourists' Quality-of-Life (QOL)”, Handbook of
Tourism and Quality-of-Life Research, Virginia Tech, Springer (2012).
8) Genc, R., “Cultural Routes as a tool for sustainable tourism and Socio-Economic development”, In Advances in hospitality, tourism and the services industry (AHTSI) book series (pp. 17–31), IGI Global, (2022).
9) Genc, R., “Cultural Routes as a tool for sustainable tourism and Socio-Economic development”, In Advances in hospitality, tourism and the services industry (AHTSI) book series, Routledge (2022).
10) Genc, R., “Quality of Life: Demographic, Psychological, Social and Cultural Components”, In Handbook of Tourism and Quality-of-Life Research II, Springer (2023).
III. BOOK CHAPTERS IN NATIONAL BOOKS
1) Genc, R., “Taşımacılık Yönetimi Sorunları”, Lojistikte Güncel Konular-Kavramlar ve Uygulamalar, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Yayınları (2013)
2) Genc, R., “Organ Nakli ve Lojistiği”, Lojistikte Güncel Konular-Kavramlar ve
Uygulamalar, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Yayınları (2013)


IV. PAPERS IN INTERNATIONAL JOURNALS
1) Genc, R. (2020): A Study on Carpooling Applications: The Development of Sharing Economy in the Age of Internet, International Journal of Business and Globalisation
2) Genc, R. (2020): The Impact of Business Model Innovation on Sustainable Tourism, The Gaze Journal of Tourism and Hospitality, Vol.11 no:1.
3) Genc, R. (2019) The Perception of Hospitality for Gen X versus Gen Y in Caribbean Region, International Journal of Information Systems and Tourism.
4) Genc, R., (2019) The Sharing Economy and Management of a Sustainable Environment in the Tourism Sector on a Global Scale, Tourism, Vol.20 no:2.
5) Genc, R., (2019) Alternative Winter Tourism Activities: How Destinations Adapt to Other Activities Than Skiing, ACTA Economica Et Turistica, Vol. 5, no:1, pp. 1-84.
6) Genc, R. (2019) The Concept of Post-humanism and Its Reflections on Tourism Education, The Gaze Journal of Tourism and Hospitality, Vol. 10, no: 1, pp. 1-7.
7) Genc, R. (2018) Catastrophe of Environment: The Impact of Natural Disasters on Tourism Industry, Journal of Tourism & Adventure, Vol. 1, no:1, pp. 86-94.
8) Genc, R., (2018) The Future of EU-Turkish Torusim Relation Under the Shade of
BREXIT, ACTA Universitatis Danubius, Vol. 14, no:5, pp. 736-744
9) Genc, R., (2018) Transactional Development of Medical Value Torusim between East
& West in General German-Turkish in Specific, ACTA Universitatis Danubius, Vol:14, No:3
10) Genc, R., Genc, Eda Aylin, (2017) Market-oriented Innovations in Tourism, Research in Hospitality Management, 7 (1), 51-57
11) Genc, R.; Genc, Eda Aylin, Promotion of Social Inclusion through New Steps in
Tourism, Acta Universitatis Danubius, (2017) Vol.13, no.3, 194-201
12) Genc, R., The Importance of Communication in Sustainability & Sustainable
Strategies, Procedia Manufacturing 8 (2017) 511-516
13) Genc, R., Gastronomic Heritage in Tourism Management, Journal of Innovation in
Hospitality and Tourism APJIHT, Vol.6, 1 (2017), 1-14, ISSN2289-1471
14) Genc, R., "Sustainability in Cruise Ship Management." International Journal of Social Science Studies 4.6 (2016): 76-83.
15) Genc, R., "Interdisciplinary Approach and Target in the Valuȩ​-added Wine Tourism." Asia-Pacific Journal of Innovation in Hospitality and Tourism APJIHT (2015): 269.
16) Genc, R., The Contribution of NGOs in General and Skal International Particularly, in
Tourism Development. Asia-Pacific Journal of Innovation in Hospitality and Tourism APJIHT. 4 (1), 2015, 111-123
17) Genc, R., "Enhancement Approach in Well&Illness Tourism. Acta Universitatis Danubius. Economica.2, 2015
18) Genc, R., Which comes first: “Tourism or Oenogastronomy?” Journal of Tourism and Hospitality Management. 2 (8), August 2014, 325-337
19) Genc, R., “Sustainable Strategies for Destination Management”, Acta Universitatis Danubius. Economica. 3, 2014, 91-101
20) Genc, R., “The sharing economy and management of a sustainable environment in the tourism sector on a global scale”, Turyzm/Tourism, Poland (2019).
21) Genc, R., “Alternative Winter Tourism Activities: How Destinations Adapt to Other Activities than Skiing”, Acta Economica Et Turistica, Romania (2019a).
22) Genc, R., “Glocalization Efforts in the Context of International Tourism”, Journal On Tourism & Sustainability, 10th International Conference On Sustainable Niche Tourism 3(1), 73, 26-28 June 2019, Da Nang, Vietnam.


V. PAPERS IN NATIONAL JOURNALS
1) Genc, R., An Inverstigation of Modernist Utopias on Tourism and Postmodern Critique of Modernist Tourism Practices, Journal of Tourism and Gastronmy Studies, 6(3), S. 396-403
2) Genc, R., Environmental Sustainability and Future of the Cruise Tourism: A Suggested Model, Cukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt: 22, Sayı:1, Juni 2018, S. 107-114
3) Genc, R., Future of the Hospitality Management: The Emergence of Network Hospitality, Trakya Üniversitesi İİBF Mecmuası, Cilt 7 Sayı 1, Juli 2018, S. 122-139
4) Genc, R., The Impact of Tourism in the Reduction of Gender Inequality, Trakya
Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt 7 - Sayı 1 - Juli 2018, S. 20-35
5) Genc. R., Innovative Approaches for Tourism: The Impact of Cittaslow, Kent Akademisi, Vol, 11 (33), Issue 2, (2018) S. 256-263
6) Genc, R., Business Models: A Motivational Approach for Consumers in Tourism (İs Modelleri: Turizm Hizmeti Tüketicileri icin Motivasyonel bir Yaklaşım), Cukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt:22, Sayı:1, Juni 2018, S. 1-9
7) Genc, R., Türkiye Turizminin Gelişiminde Avrupa Birliği’nin Rolü ve Önemi: Güncel bir Bakış (The Role and Importance of European-Union in Tourism: A Contemporary
Outlook), Cukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt:22, Sayı:1, Juni 2018, S .67-76.
VI. PAPERS IN NATIONAL SECTORAL MAGAZINES
1) Genc, R., Lojistürk, Lojistik Performansını İyileştirme, Akademi Beykoz, Sayı:37, Yıl:9, 2014, ISSN: 1309-4092
2) Genc, R., Jet Dönemi ve Doğurduğu Sadık Yolcu Programları, Akademi Beykoz, Yıl:2, Sayı:11, 2013, ISSN: 1309-4092


VII. PRESENTATIONS IN INTERNATIONAL CONFERENCES
1) Genc, R,, Keynote Speaker, 1st Tourism Research Conference on Bridging the Academic-Practitioner GAP: Towards research based solutions, 11 September 2019, Zimbabwe
2) Genc, R., Keynote Speaker, Reciprocal Relationship between Peace and Tourism, 2019 Multidisciplinary Conference of Association for Tourism Development in Nigeria, 10-13 November 2019, Nsukka, Nigeria.
3) Genc, R., Development of Hospitality Services with Generation Y: The case of Caribbean Millennials, Latin American Congress on Research in the Hospitality Industry 2019: Opportunities and Challenges, 18-19 September 2019, Bogota, Colombia.
4) Genc, R., 10th International Conference on Sustainable Niche Tourism, 26.06.2019, Da Nang, Vietnam.
5) Genc, R., Invited Speaker by Ministry of Tourism Bulgaria, How Sustainable Black Sea Neighboring Countries Should be and their Networking, Investing in Tourism Sustainability Conference, 30 May–1 June 2019, Sunny Beach, Bulgaria.
6) Genc, R., Keynote Speaker, The Impact of Peace in Tourism Management, 5th International Conference of the Faculty of Tourism Management, 09-11 April 2019, Irbid, Jordan.
7) Genc, R., The Impact of Business Model Innovation on Sustainable Tourism, Transformative Business Models, 18-19 March 2019, Dubai, UAE.
8) Genc, R., Session Chair, International Conference of the Faculty of Tourism Management, 18-19 March 2019, Dubai, UAE.
9) Genc, R., Luxury Shopping as a New Opportunity for Tourism Market Development, International Research Networking Conference for Hospitality and Tourism, 06-09 March 2019, Viseu, Portugal.
10) Genc, R., Keynote Speaker, International Seminar on Peace Communication and Urban Tourism, 12.01.2019, Tehran, Iran
11) Genc, R., Keynote Speaker, Third International Conference on Tourism and Spirituality, 10.01.2019, Tehran, Iran.
12) Genc, R., Establishments of a Sustainable Future: De-Growth Policies in Tourism 27th Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research, 24-26 September 2018, Book of Abstract S:14, Alta, Norway
13) Genc, R., Artificial Intelligence and the Development of Smart Tourism, International Tourism Studies Association (ITSA South Africa), 06-10 August 2018, Pretoria, South Africa
14) Genc, R., Session Chair, International Tourism Studies Association (ITSA South Africa), 06-10 August 2018, Pretoria, South Africa
15) Genc, R., Tourist Satisfaction in the Context of Religious Tourism, International Conference on Tourism 2018 (ICOT 2018), Book of Abstracts: S.30, Kavala, Greece, 27-30 June 2018
16) Genc, R., Session Chair, International Conference on Tourism 2018 (ICOT 2018), Kavala, Greece, 27-30 June 2018
17) Genc, R., Sustainable Tourism Futures and Importance of Creative Tourism, Emerging and -Future Trends in Tourism, Abstract Book: P.64, Braga, Portugal, 7-9
June 2018
18) Genc, R., The Concept of Post-humanism and Its Reflections on Tourism Education, Tourism Education Futures Initiative, Proceedings: P.86-88, Pyhatunturi, Finland, 3-6 Juni 2018
19) Genc, R., Catastrophe of Environment: The Impact of Natural Disasters on Tourism Industry, Tourism & Sustainable Development 2018, Book of Abstract: P.7, Kathmandu, Nepal, 16-18 Mai 2018
20) Genc, R., An Investigation of Modernist Utopias on Tourism and Postmodern Critique of Modernist Tourism Practices, 5th Corfu Symposium on Managing & Marketing Places, Proceedings: P.59/61, Corfu, Greece, 16-19 April 2018
21) Genc, R., The Impact of Tourism in the Reduction of Gender Inequality, The Tourism Intelligence Forum (T-Forum), 32nd in Abstract Book, Palma, Spain, 1114 March 2018.
22) Genc, R., Innovative Approaches for Tourism: The Impact of Cittaslow, Sf.14, Culture Sustainability and Place CES, Abstract Book: P.64, 11-13 October 2017, Ponta Delgada, Portugal
23) Genc, R., The Development of Sharing Economy in the Age of Internet: A Study on Carpooling Applications, International Interdisciplinary Business-Economics
Advancement Conference 8th IIBA, Conference Proceedings: P. 25, ISSN: 2372-
5885, 18-23 November 2017, Miami, Florida, USA
24) Genc, R., Knowledge Co-creation through Ratings and Comments on the Internet, Conference Proceedings: Sf. 42-49, Tourism Education Futures Initiative TEFI, 20-22 August 2017, Copenhagen, Denmark ISBN:978-87-92305-31-2
25) Genc, R., Sharing Economy and Environmental Sustainability Management at Global Scale, Book of Abstract: Sf.36, International Conference on Tourism, ICOT2017, 28 June – 1 July 2017, Chiang Mai, Thailand
26) Genc, R., Session Chair, Tourism Education 1, Asia Pacific Tourism m Association, 18-21 June 2017, Busan, Korea
27) Genc, R., Alternative Winter Tourism Activities: How Destinations Adapt to Other Activities Than Skiing, Proceedings: P.19, Asia Pacific Tourism Association, 18-21 June 2017, Busan, Korea
28) Genc, R., Environmental Sustainability and the Future of the Cruise Tourism, CMT2017, International Congress on Costal and Marine Tourism, Proceedings: P.21, 13-16 June 2017, Gothenburg, Sweden
29) Genc, R., The Future of Hospitality Management: The Emergence of Network Hospitality, Council for Hospital Management Education, 18-19 May 2017, Proceedings, S.42/49 Aalborg, Denmark
30) Genc, R., Promotion of Social Inclusion Through New Steps in Tourism, Proceedings: P.45, The State of the Art in Creative Tourism: Leading, Research,
Advanced Practices, Future Trajectories, 1-2 June 2017, Curia, Portugal
31) Genc, R., Business Models: A Motivational Approach for Consumers in Tourism, Proceedings: P.94, International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, 9-14 April 2017, Miami, Florida, USA, ISSN:23725885
32) Genc, R., The Impact of Augmented Reality Technology Tourist Satisfaction, International AR and VR Conference, Proceedings: P.109-116, 2017, Manchester Metropolitan University, 23 February 2017, England
33) Genc, R., Warm Spots in Cold Climates, Book of Abstract: P.45, International Adventure Conference. 19-21 October, 2016, Tralee, Ireland.
34) Genc, R., The Positive Impact of Cruise Tourism, Proceedings: P.245, ITSA International Tourism Studies Association, 17-19 August, 2016, Greenwich,
England, The Impact of Cruise Tourism, Tourism in Contemporary Cities, Greenwich, Greenwich University Press (2017) 86/94, ISBN 978-0-900822-06-3
35) Genc, R., Market Oriented Innovations in Tourism. IRSSM 7th International Research Symposium in Service Management, Book of Abstract: P.245-246, 2-6
August 2016, Thailand
36) Genc, R., Value Creation Through Identity and Heritage. 12th International Conference on Responsible Tourism in Destinations, 9-10 June 2016. Jyvaskyla, Finland
37) Genc, R., The Importance of Gastronomy in Tourism Management. 6th IIBA International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, 09-13 Mai 2016. Florida, USA
38) Genc, R., Sustainability in Cruise Ship Management, Proceedings: P.65, 5th IIBA Conference, International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, 16-21 October, 2015, Ft. Lauderdale, Florida, USA, ISSN: 23725885
39) Genc, R., Which Comes First: “Tourism or Oenogastronomy?”, P.30, 21st Asia Pacific Tourism Association Annual Conference, APTA. Developments of the New Paradigm in the Asia Pacific Region. 14-17 Mai 2015, Kuala Lumpur, Malaysia.
40) Genc, R., The Contribution of NGOs in General and SKAL International Particularly, Sf.97, In Tourism Development. 3rd IIBA Conference, International Interdisciplinary
Business-Economic Advancement Conference, Western Caribbean Cruise Conference, 28 Mai - 2 April 2015, ISSN: 23725885
41) Genc, R., Interdisciplinary Approach and Target in the Wine Value Added Tourism, Sf.9, World Conference on Hospitality, Tourism and Event Research & International Convention and Expo Summit, WHTER&ICES. 20-22 Mai 2015, Seul, Korea
42) Genc, R., “Sustainable Strategies for Destination Management”, P.52, 20th APTA Annual Conference, Development of Regional Tourism by Collaboration Between Public Sector and Academics in the Asia Pacific Region, 2014, Vietnam.
43) Genc, R., Moderator for Tourism Development Session, 20th APTA Annual Conference, Development of Regional Tourism by Collaboration Between Public Sector and Academics in the Asia Pacific Region, 2014, Vietnam.
44) Genc, R., “Enhancement Approach in Well & Illness Tourism”, P.5, World Conference on Hospitality, Tourism and Event Research & the International Convention and Expo Summit, 25-28 Mai 2013, Thailand.
45) Genc, R., “War and Peace Dilemma & Quality of Life", Keynote speaker, "Consumer Behavior in Tourism Symposium (CBTS), 2012, Italy.
46) Genc, R., “The Impact of Business Model Innovation on Sustainable Tourism", Transformative Business Models Disruptive Innovation in Finance, Logistics and Tourism, 18-1 March 2019, Higher Colleges of Technology - Dubai Men’s, Dubai, UAE.
47) Genc, R., “Luxury Shopping as a new Opportunity for Tourism Market Development", International Research Networking Conference for Hospitality and Tourism, 6-9 March 2019, Viseu, Portugal.
48) Genc, R., Reciprocal relationship between peace and tourism, Keynote speaker, 4th Biennial Multidisciplinary Conference, 10-13 November 2019, University of Nigeria, Nsukka, Nigeria.
49) Genc, R., 4th International Conference on Management, Innovation, Economics, and Social Sciences, Keynote speaker, 1-2 Mai 2023, University of the Ryukyus, Okinawa, Japan.
50) Genc, R., International Conference of Research and Studies in Finance, Keynote speaker, 3-4 March 2020, Sidi Mohamed Ben Abdellah University, Fez, Morocco.
51) Genc, R., International Seminar on Peace Communication and Urban Tourism, 12th January 2019, University of Tehran, Iran.
52) Genc, R., 3rd International Conference on Tourism and Spirituality, 10th January 2019, University of Science and Culture, Iran.
53) Genc, R., “Development of Hospitality Services with Generation Y: The case of Caribbean Millennials", Latin American Congress on Research in the Hospitality Industry 2019: Opportunities and Challenges, 18-19 September 2019, Universidad Externado de Colombia, Bogota, D.C.
54) Genc, R., “Creation of Cultural Narratives: The Impact of Social Media", Atlas Africa Conference 2019 Tourism and Innovation, 12-14 June 2019, Kampala, Uganda.
55) Genc, R., “The reciprocal relationship between tourism and peace”, Keynote speaker, 5th International Conference of the Faculty Tourism & Hotels “Tourism and Peace Way of Life”, 9-11 April 2019, Yarmouk University, Irbid, Jordan.



VIII. PRESENTATIONS IN NATIONAL CONFERENCES
1)​Genc, R., 1st International Lake Tourism and Current Trends in Tourism Congress, Keynote speaker, 5-7 October 2023, Beyşehir, Konya, Türkiye.
2)​Genc, R., 9th International Vocational School Symposium, Keynote speaker, 18-20 November 2020, Istanbul, Türkiye.

IX. COURSES TAUGHT

Turkish-German University:
• BWL014 Konsumentenverhalten, TDU, BWL, SS 2016
• BWL102 Organisationslehre, TDU, BWL, SS 2015-2016-2017-2018
• BWL316 Internationale BWL, TDU, BWL, SS 2015-2018
• BWL005 Lieferkettenmanagement, TDU, BWL, WS 2015-2018
• Fachsprache, TDU, Zentrum für Fremdsprachen

Bilgi University:
• Management, WS 2012-2013-2014
• Logistics Management, SS 2012-2013-2014
• Food History, WS 2012-2013-2014
• Hotel Restaurant Management, SS 2012-2013-2014
X. ADMINISTRATIVE TASKS
- University Faculty Executive Board, Beykent University, Faculty of Economics and Administrative Sciences.
- Head of Department, Beykent University International Logistics and Transportation Department.
- Founding Director, Istanbul Bilgi University Laureate Universities, School of
Tourism and Hotel Management.2013/2015

- Vice Dean, Turkish-German University (TGU), Faculty of Economics and
Administrative Sciences, 2015 – 2016

XI. ADDITIONAL ACADEMIC DUTIES
- Membership in Academic Committee, GLOBE Conference
- Membership in Academic Committee, ICOT 2018
- Editor, Applied Economics and Finance Journal of Adventure Tourism
- Editor, IIB International Refereed Academic Social Sciences Journal


XII. ONGOING PROJECTS
International Hotel und Restaurant Management, will be published by Springer Verlag Deutschland.



XIII. COURSES TAUGHT IN OTHER COUNTRIES
- Lecture about managerial subjeckts in our sister institution Bielefeld through Erasmus between 22-26 May 2019.

- Lecture about tourism management conducted on 16.05.2018 in Nepal College of Travel & Tourism Management.

İşletme
Default avatar
Dr. Saltanat KYDYRALİEVA ISTANBUL UNIVERSITY
Orta Asya Tarihi, Avrupa ve Bölge Çalışmaları, Ortaçağ Avrupa Tarihi, Karşılaştırmalı Siyasi Hareketler, Karşılaştırmalı Siyasi Kurumlar, Siyasi Tarih, Avrupa ve Bölge Çalışmaları, Uluslararası Kurumlar
Default avatar
Doç. Dr. Sarp BAĞCAN İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ

1999 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünün Reklamcılık alt alanından mezun oldu. Aynı üniversitede İletişim Bilimleri yüksek lisans ve Genel Gazetecilik üzerine doktora yaptı. Halkla İlişkilere İletişim mimarisi tasarımı ve yönetimi açısından bakmakta siyasal iletisim ve pazarlama iletişimi ağırlıklı olarak çalışmalar yapmaktadır.

Kitle İletişimi, Siyasal İletişim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Halkla İlişkiler Kampanya ve Uygulamaları, Halkla İlişkiler, Kriz İletişimi
Üretim ve Hizmet Sistemleri, İmalat Yönetimi, İmalat Süreçleri ve Teknolojileri, Endüstri Mühendisliği
Default avatar
Prof. Dr. Serdar BOZKURT YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Liderlik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Strateji, Yönetim ve Örgütsel Davranış
Sevinç Koçak
Doç. Dr. Sevinç KOÇAK NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
İtibar Yönetimi, Halkla İlişkiler, Ürün ve Marka Yönetimi, Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Kriz İletişimi, Kurumsal İletişim, İletişim ve Medya Çalışmaları, Reklam
Default avatar
Doç. Dr. Sinem CANKARDAŞ NALBANTÇILAR University of Central Lancashire
Klinik Psikoloji
Tedarik Zinciri Yönetimi, Lojistik, Deniz ve Liman İşletmeciliği uzmanı
Deniz İşletmeciliği, Uluslararası Lojistik
Default avatar
Prof. Dr. Süleyman BARUTÇU PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ Web
Dijital Pazarlama, Tüketici Davranışı
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Talat SARIKAVAK ISTANBUL ATLAS UNIVERSITY, SCHOOL OF MEDICINE
Psikiyatri
Default avatar
Prof. Dr. Tarık ÇAKAR ISTANBUL GELISIM UNIVERSITY
Endüstri Mühendisliği, Üretim ve Endüstri Mühendisliği (Diğer), Üretimde Optimizasyon, Üretim ve Hizmet Sistemleri, Çok Ölçütlü Karar Verme, Esnek İmalat Sistemleri, Ergonomi ve İnsan Faktörleri Yönetimi, Modelleme ve Simülasyon
Tayfun Timuray
Dr. Öğr. Üyesi Tayfun TİMURAY İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Bankacılıkta Risk Yönetimi, Finans ve Yatırım, Banka Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, Ticari Bankacılık, Finansal Risk Yönetimi, Katılım Bankacılığı
Finansal Ekonomi
Uğur Baloğlu
Doç. Uğur BALOĞLU İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Siyasal İletişim, İletişim Sosyolojisi, Basın Çalışmaları, İletişim ve Medya Çalışmaları, Kitle İletişimi, Radyo-Televizyon
Viktoriia Demydova
Dr. Öğr. Üyesi Viktoriia DEMYDOVA Bir kuruma bağlı değildir
Avrupa ve Bölge Çalışmaları
Default avatar
Dr. Zeynep Büşra COŞAR YILMAZ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Klinik Psikoloji
Default avatar
Prof. Dr. İbrahim BALCIOĞLU İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Psikiyatri
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi İpek GÜRKAN İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Film Eleştirisi, Sinema Kuramları
Default avatar
Prof. Dr. İsmet Galip YOLCUOĞLU İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal hizmet Bölümüm
Aile Danışmanlığı, Klinik Sosyal Hizmet Uygulaması, Sosyal Psikoloji, Sosyal Hizmetler (Diğer)
Default avatar
Doç. Dr. Şebnem GÜRSOY ULUSOY İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Eğitim, Kütüphane ve Bilgi Çalışmaları, İletişim ve Medya Çalışmaları
Default avatar
Doktora Şeyma Esin ERBEN Bir kuruma bağlı değildir
Yeni İletişim Teknolojileri, Medya Endüstrisi Çalışmaları, İnternet, İletişim Teknolojisi ve Dijital Medya Çalışmaları, Yeni Medya, Sosyal Hareketler, Sosyal Medya Çalışmaları, Sosyal Medya Uygulamaları ve Analizi, İletişim ve Medya Politikası, İletişim Sosyolojisi, Sosyal Değişim

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, multidisipliner bir dergi olarak, akademik alanda nitelikli ve yenilikçi araştırmaların yayımlanmasını hedeflemektedir. Dergi, idari bilimler, iktisat, siyasal bilimler, sosyoloji, işletme, lojistik, psikoloji, istatistik, iletişim bilimleri, felsefe ve halkla ilişkiler gibi geniş bir yelpazeye yayılan disiplinlerde, hem teorik hem de uygulamalı katkılar sunan özgün makalelere odaklanmaktadır. Derginin temel amacı, toplumsal, ekonomik ve yönetsel sorunlara farklı bakış açıları kazandıran ve bu sorunlara yönelik yenilikçi yaklaşımlar geliştiren araştırmaları yayımlamaktır.

Yayınlanan makalelerin, ele aldıkları konulara dair sağlam bir teorik çerçeveye dayalı olması ve özgün araştırma yöntemleri kullanarak somut katkılar sağlaması beklenmektedir. Ayrıca, disiplinler arası etkileşimi teşvik eden ve alanlar arasında yeni bağlantılar kurmayı amaçlayan çalışmalara özel bir ilgi gösterilmektedir. Güncel konulara derinlemesine yaklaşım sağlayan incelemeler, metodolojik yenilikler sunan araştırmalar ve belirli bir konuyu farklı açılardan tartışan makaleler dergide büyük önem taşımaktadır. Tüm çalışmalar, bilimsel etik ilkelerine sadık kalınarak ve yüksek akademik yazım standartlarına uygun biçimde hazırlanmalıdır.

İGÜSBD şu alanlarda makale kabul etmektedir: FELSEFE, HALKLA İLİŞKİLER, İDARİ BİLİMLER, İKTİSAT, İLETİŞİM BİLİMLERİ, İSTATİSTİK, İŞLETME, LOJİSTİK, PSİKOLOJİ, SİYASAL BİLİMLER ve SOSYOLOJİ

ARKEOLOJİ, BİLGİ TEKNOLOJİSİ, DİL BİLİM, EDEBİYAT, EĞİTİM, GÜZEL SANATLAR, HUKUK, MİMARLIK ve TARİH konu başlıklarına sahip bilimsel makaleler ise kabul edilmemektedir.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Nisan ve Ekim aylarında yılda iki kez, Türkçe ve İngilizce bilimsel makaleler yayınlayan bir akademik dergidir. Makaleler, çift kör hakemlik süreciyle tarafsız ve titizlikle değerlendirilir.

Etik Kurallar

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Committee on Publication Ethics (COPE) etik politikaları uygulamaktadır. Buradan politikalara ulaşabilirsiniz.

İlk Gönderim

  • İlk gönderimde “İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi” yazım kurallarına uymanız gerekmemektedir. APA, Chicago veya MLA gibi başka bir tanınmış stili kullanmayı tercih edebilirsiniz. Tablo, Şekil ve Grafik, telif hakkı devri formunu aynı dökümanda veya ayrı ayrı gönderebilirsiniz. İlk gönderim için kelime veya sayfa sınırlaması yoktur. Ön kontrol aşamasını geçen makalelerde yazım kurallarımıza uygunluk aranacaktır.
  • Makale göndermek için bu bağlantıyı tıklayın.
  • “İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi”ne sunulacak kapsam ve makale türleri aşağıda yer almaktadır.
KapsamMakale Türleri                                                                 

- İdari̇ Bi̇li̇mler
- İkti̇sat
- Si̇yasal Bi̇li̇mler
- Sosyoloji̇
- İşletme
- Loji̇sti̇k
- Psi̇koloji̇
- İstati̇sti̇k
- İleti̇şi̇m Bi̇li̇mleri̇
- Felsefe
- Halkla İli̇şki̇ler

-Araştırma
-Derleme
-Kitap İncelemesi
-Kitap Tanıtımı


Ön Değerlendirme Sonrası Makalelere Davet

  • Yazarlar ön değerlendirme sonrası e-posta ile ret veya değerlendirmeye devam edilmesine yönelik bildirim yapılmaktadır.
  • Değerlendirme sürecine alınan makaleler dergi makale gönderim politikalarına uygun olarak makaleyi sunması gerekmektedir.

Dergiye gönderilecek olan makaleler APA Journal Article Reporting Standards (JARS) kuralları çerçevesinde yazılmalı ve APA stil ve Gramer kılavuzuna uygun olarak biçimlendirilmelidir. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duymanız halinde lütfen bizimle iletişime geçin.

Biçimlendirme

Makale word dosyası ile gönderilmeli ve Times New Roman yazı karakteri ve büyüklük olarak 11 punto seçilmelidir. 

Dil, Gramer ve Terminoloji

Makaleler dil, gramer ve terminoloji yönünden bilimsel standartlara uygun olarak hazırlanmalıdır.
Dil ve gramer kullanımlarına ilişkin kılavuzlar; APA Gramer, Apa Önyargısız Dil.

Önerilen Terminoloji kılavuzları:

Veri ve Yöntem Şeffaflığı

Bu politika, dergimizde yayımlanacak makalelerde veri ve yöntem şeffaflığını desteklemeyi amaçlamaktadır. Yazarlarımızdan, araştırma bulgularının anlaşılabilirliğini ve yeniden üretilebilirliğini artırmak için verilerini ve yöntemlerini açık bir şekilde paylaşmaları beklenmektedir.
Nicel verilerde, istatistiksel analizlerin güvenli bir veri deposunda arşivlenmesi ve kodların açıklamalarla desteklenmesi gereklidir. Nitel araştırmalar için veri toplama ve analiz süreçleri belgelenerek bulguların dayandığı teorik çıkarımlar net bir şekilde sunulmalıdır.

Makale Türleri

Makale Türü
Özet
Yapılandırması 
Öz / Abstract Anahtar
Kelime 
Tam Metin TabloŞekilKaynakKlavuzlar
Araştırma- Amaç
- Yöntemler
- Bulgular
- Sonuç
250 Kelime 5-7 Adet 7.000 kelime 1-7 Adet 1-7 Adet 30 AdetŞablon Word

Kılavuz PDF
DerlemeYapılandırma Yoktur. 150 kelime 5-7 Adet 8.000 Kelime 1-10 Adet 1-10 Adet  80 Adet 
Kitap İncelemesiYapılandırma Yoktur. 






Kitap TanıtımıYapılandırma Yoktur. 






*Editör Kurulu gerekli görürse kurallarda istisnalar yapmak mümkündür.
*Kelime limitlerinde Tablolar ve şekil açıklamaları dahil edilmez.

Araştırma
Özet; “Amaç, Yöntemler, Bulgular, Sonuç” alt başlıklardan oluşmalıdır.
Ana metin; “Giriş, Yöntemler, Sonuçlar, Tartışma, Teşekkürler, Dipnotlar (Etik kurul onayı, yazarlık Katkıları, Çıkar Çatışması Beyanı), Kaynaklar, Tablolar ve Şekil Açıklamaları” oluşmalıdır ve belirtilen kelime sayısını geçmemelidir.
*Araştırma makaleleri yapılandırma taslağını buradan indirebilirsiniz.

Derleme
Özet; derlemenin ana noktalarını ve bulgularını kısa ve öz bir şekilde sunmalıdır. Çalışmanın amacı, temel bulgular ve sonuçlar yer almalıdır. Özetin, çalışmanın tamamını kapsayan ve okuyucuya hızlı bir şekilde bilgi veren bir nitelikte olması önemlidir.
*Derleme makaleleri yapılandırma taslağını ve tavsiyeleri buradan indirebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler
Anahtar kelimeler açıklayıcı olmalı ve makalenin en önemli yönlerini kapsamalıdır. Anahtar kelimeler veritabanlarında arama terimi olarak kullanılmaktadır. Makalenizi en iyi tanımlayan 5 - 7 adet anahtar kelime kullanılması gerekmektedir.
Anahtar kelime kullanımına ilişkin tavsiyeleri buradan inceleyebilirsiniz.

Tablolar, Şekiller, Ekler
Tablolar mümkün olduğunca basit oluşturulmalıdır. Tablo ve Şekiller/Grafikler, Ekler özgün başlı k oluşturulmalıdır. Metin içerisinde yer alan atıf sırasına göre numaralandırılmalıdır.
Tablo ve Şekil kullanımına ilişkin tavsiyeleri buradan inceleyebilirsiniz.

Beyanlar
Etik kurul beyanı
Yazarlık katkıları
Çıkar çatışması beyanı
Finansal Destek

Kaynaklar
APA 7 alıntı ve kaynak biçimlendirme stilleri EndNote, Mendeley, Zotero uygulamalarında kullanabilirsiniz.
Ayrıca biçimlendirme örnekleri hakkında daha fazla bilgi almak için burayı tıklayın.

Makale Gönderi Dosyaları

Makalenizi gönderime hazır olduğunda kontrol listesini inceleyiniz.

  • Makale Dosyası (Makale Şablonu - Word)
  • Makale başlığı, kısa başlık, yazarlar, ORCID numaraları, kurumlar, sorumlu yazar bilgileri, özet, anahtar kelimeler, beyanlar, Özet, tam metin, tablolar, Şekil / Grafik, Kaynaklar, Ekler makale daha önce bir kongrede sunulmuş ise kongre ismi ve tarihini belirtiniz.
  • Telif hakkı devir formu [Formu İndir]
  • İntihal Tarama Dosyası
  • Etik Kurul Onay Belgesi

ETİK İLKELER VE YAYIN POLİTİKASI

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi (İGÜSBD) çok disiplinli ve alanında uzmanlaşmış uluslararası hakemli bir dergidir. Derginin amacı; İktisadi ve İdari Bilimler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler vb. beşeri ve sosyal bilimler disiplinlerinden ortak bir akademik platform oluşturup akademiye katkıda bulunmaktır. Akademik yayıncılıkta referans kaynağı olmak, ekolojik, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliği öncelemek derginin hedefleri arasında yer almaktadır. Derginin yayın kurulu, editör, editör yardımcıları, yazı kurulu ve danışma kurulu yayın hayatına başladığı günden bu yana İGÜSBD’nin hedeflerini koşulsuz bağlılık ile gerçekleşeceğine inanmaktadır. Dergide, makalelerin kabulünde özgünlüğü, güvenilirliği ve ilgili alana yaptığı akademik katkı dikkate alınmaktadır. Çevrimiçi intihal raporlamasında iThenticate, Turnitin ve intihal.net programları kullanılmaktadır. Uluslararası etik kurallara uyduğu tespit edilen makaleler kabul edilip kör akran hakemlik sürecine dahil edilmektedir.

Dergi, yılda iki kez (Nisan ve Ekim aylarında) yayımlanır. Ek sayı, Dergi Yayın Kurulu’nun takdiridir.

İGÜSBD belirtilen alanlarda makale kabul etmektedir: FELSEFE, HALKLA İLİŞKİLER, İDARİ BİLİMLER, İKTİSAT, İLETİŞİM BİLİMLERİ, İSTATİSTİK, İŞLETME, LOJİSTİK, PSİKOLOJİ, SİYASAL BİLİMLER ve SOSYOLOJİ

Aşağıda yer alan etik görev ve sorumluluklar, açık erişim olarak Committee on Publication Ethics (COPE) tarafından yayınlanan rehber ve politikalar dikkate alınarak hazırlanmıştır. (http://publicationethics.org/resources/guidelines.) 

1. Yayın ve Yazarlık
1. Çift körleme yöntemi kullanılmaktadır.
2. Kabul edilen tüm makaleler alanında uzmanlaşmış en az iki uluslararası hakem tarafından sıkı bir kör hakemlik sürecine tabi tutulmaktadır.
3. Makaleler sadece alanına katkısı, önemi, ilgili oluşu, okunabilirliği ve dili uygun olduğu sürece dikkate alınıp kabul edilecektir.
4. Ret alan makalelerin tekrar hakemlik sürecine dahil edilmesi mümkün değildir.
5. Karar verme sürecinin sonucunda; makalenin kabulü, düzeltme verilmesi ya da retti ilan edilir.
6. Makalesi düzeltme alan yazarın düzeltilen metninin şartsız kabulü mümkün değildir. Tekrar değerlendirilecektir.
7. Makale kabul sürecinde, makalenin özlük hakkı ihlali veya intihal yapmadığını temin etmesi gerekmektedir.
8. Aynı makaleyi farklı dergilere değerlendirme için göndermek kabul edilmemektedir.

2. Yazarın Sorumlulukları
1. Makaleden sorumlu olan her yazar makaleye önemli ölçüde katkı sağlamış olmalıdır.
2. Yazarlar, çalışmalarının özgün olduğunu doğrulamakla yükümlüdürler. İntihal kabul edilmemektedir.
3. Yazarlar, makalenin daha önce herhangi bir dergide yayımlanmadığını tasdik etmelidir.
4. Yazarlar, basılan makalelerde tespit ettikleri basım hatalarını bildirmelidirler.
5. Yazarlar, makalenin daha önce herhangi bir kör akran hakemliği sürecine tabii tutulmadığını teyit etmelidirler.
6. Yazarlar, gerekli düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür.
7. Yazarlar, makalede bahsettikleri verilerin doğruluğu ve kaynakçanın doğruluğunu tasdik etmelidir.
8. Yazarlar, hakemler arasında oluşan çıkar çatışması varsa bildirmelidir.
9. Yazarlar, kör akran değerlendirme sürecine istenilen katkıyı sunmalıdır.
10. Yazarlar, makalede kullanılan tüm kaynakları kaynakçada belirtmelidir.

3. Hakemlerin Sorumlulukları
1. Hakemler, kaynakçada bulunan ve kullanılmayan ya da makalede bulunan ancak kaynakçada yer almayan kaynakları tespit etmelidir.
2. Hakemler, tüm makalelerin ve ilgili bilgilerinin gizli olduğunu bilmelidir.
3. Hakemler nesnel olmalıdır.
4. Hakemler, makalede yer alan benzerlik ve intihalleri editöre bildirmekle yükümlüdür.
5. Hakemler, düzeltme ve ret gerekçelerini nesnel olarak bildirmek zorundadır.
6. Hakemler, tüm yazarlara eşit mesafede durmalı, çıkar çatışması içinde bulunmaması ve kişisel görüşlerini hakemlik sürecine dahil etmemelidir.

4. Editörlerin Sorumlulukları
1. Editörler, makalelerin akademik katkılarını ve kalitelerini gözeterek süreçleri yönetmelidir.
2. Editörler, kararlarının arkasında durmalı ve ani karar değişikliklerine izin vermemelidirler.
3. Editörler, hakemlerin gizliliğini korumalıdırlar.
4. Editörler, kabul edilen makalelerin içerik ve kalitelerinden sorumludur.
5. Editörler, yazarların isteklerini göz ardı etmemelidir.
6. Editörler, yazım hatalarını düzeltebilir ve yayıma hazırlanması için çalışmada bulunabilir.
7. Editörler, derginin kaynakları ve mali ileri konusunda açık olmalıdır.
8. Editörler, özgünlüğü, açıklığı, uygunluğu ve dili temel alarak karar vermelidirler.
9. Editörler, yayımlanan makalelerin uluslararası standartları karşıladığından emin olmalıdır.
10. Editörler, makalelerin kabulü ya da retti konusunda sorumlu merciidir.
11. Editörler, dergideki makale hakemlik ve yayım sürecinde yanlış uygulama yapılması durumunda harekete geçmelidir.
12. Editörler, makale kabulü sürecinde şeffaf olmalı ve kararlarını nesnel olarak ortaya koymalıdırlar.
13. Editörler, çıkar çatışması olmaması konusunda gerekli adımları atmalıdır.
14. Editörler, makale kabulünde seçici olmalıdır; derginin amaç, kapsam ve akademiye olan katkısını göz önünde bulundurmalıdır.

Dergimizde Makale İşleme Ücreti (APC) veya makale gönderme ücreti uygulaması bulunmamaktadır.


Creative Commons Lisansı
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.