Hakkında
Hakkında
Trendler
DOI Hizmeti
Konular
Dergiler
Yayıncılar
Tümü
Üniversite
Kamu
EAH
Dernek
Vakıf
Meslek Odası
Firma
Şahıs
Sendika
Araştırmacılar
Dergi Sihirbazı
Yardım
Duyurular
Geliştirmeler
Yol Haritası
Türkçe
Turkish
English
Yönetici Paneli
Kullanıcı Paneli
Bilimsel Yayın Koordinatörü Paneli
Dergilerim
Araştırmalarım
Takiplerim
Profil
Çıkış
Giriş
Mustafa Yaman
Doç. Dr.
İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ
Yayın
13
Hakemlik
26
CrossRef Atıf
24
TR Dizin Atıf
11
13
Yayın
26
Hakemlik
24
CrossRef Atıf
11
TR Dizin Atıf
0000-0001-9692-0204
Takip Et
Takip Ediyorsunuz
Profilimi Düzenle
Takipçi
Takip Edilen
Hakkında
Yayınlar
Görevler
Atıf
Uzmanlık Alanları
Beslenme ve Diyetetik
Beslenme ve Diyetetik (Diğer)
Tıbbi ve Biyomoleküler Kimya
Kurum
İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ
Popüler Yayınları
AMPK'nin Biyokimyası: Etki Mekanizmaları ve Diyabetin Tedavisindeki Önemi
Yazarlar:
Cemalettin Kismiroğlu
,
Serdar Cengiz
,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.676335
ATIF
7
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
12608
7
ATIF
1
FAVORİ
12608
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Besin Alerjileri ve Mikrobiyota
Yazarlar:
Jale Çatak
, Ayşenur Demirci,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.932606
ATIF
2
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
7331
2
ATIF
1
FAVORİ
7331
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yayınlar
Effects of adding pomegranate (Punica granatum L.) juice to marinade on the formation of malondialdehyde, glyoxal, and methylglyoxal in red meat
Yazarlar:
Güleren Sabuncular
,
Buse Sarıkaya
,
Esra Güney
,
Yağmur Yeşil
,
Hatice Köstereli
,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2025 ,
Food and Health
DOI: 10.3153/FH25017
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
206
0
FAVORİ
206
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Ekmek Çeşitlerine Nar (Punica granatum L.) Kabuğu ve Suyu İlavesinin İn Vitro Tahmini Glisemik İndeks, Hidroliz İndeksi ve Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi
Yazarlar:
Zehra Margot Çelik
,
İrem Akkaş
,
Sema Ayar
,
Buse Sarıkaya
,
Şule Aktaç
,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2025 ,
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
DOI: 10.38079/igusabder.1530699
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
271
0
FAVORİ
271
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Detection of advanced glycation end product precursors in chocolates enriched with lyophilized cornelian cherry (Cornus mas L.)
Yazarlar:
Zehra Margot Çelik
,
Aybike Cebeci
,
Güleren Sabuncular
,
Elanur Karslıoğlu
,
Gülce Sarılgan
,
İrem Tahincioğlu
,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Frontiers in Life Sciences and Related Technologies
DOI: 10.51753/flsrt.1518271
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
338
0
FAVORİ
338
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Peynir Altı Suyu Protein Jeli ile Zenginleştirilmiş Yaban Mersinli Fonksiyonel Dondurmanın Biyoerişilebilirliğinin Araştırılması
Yazarlar:
Halime Pehlivanoğlu
,
Zeynep Sunal
,
Mustafa Yaman
,
Aslı Aksoy
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.33462/jotaf.1399931
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
621
0
FAVORİ
621
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Ette Lipit Oksidasyonu ve Etkileyen Faktörler
Yazarlar:
Güleren Sabuncular
,
Gamze Akbulut
,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.924905
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3770
0
FAVORİ
3770
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Besin Alerjileri ve Mikrobiyota
Yazarlar:
Jale Çatak
, Ayşenur Demirci,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.932606
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
7331
1
FAVORİ
7331
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İleri Glikasyon Son Ürünlerinin (AGEs) Öncüllerinin in Vitro Biyoerişilebilirliklerinin Bazı Gıdalarda Belirlenmesi
Yazarlar:
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.990119
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1627
0
FAVORİ
1627
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
AMPK’nın Doğal Aktivatörleri ve Hastalıklarla İlişkisi
Yazarlar: Sena Nur Tanyıldız, Hatice Yıldırım, Halime Uğur,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.762959
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
5023
0
FAVORİ
5023
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Aşırı beslenmeye bağlı oluşan insülin direncinin biyokimyasal gelişimi ve AMP-ile aktive edilmiş protein kinaz (AMPK)’ın fonksiyonu
Yazarlar:
Mustafa Yaman
,
Cemalettin Kismiroğlu
,
Halime Uğur
,
İsmail Belli
,
Bahtiyar Özgür
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.746132
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
5078
0
FAVORİ
5078
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Vitamin C ve Hastalıklar Üzerine Etkisi
Yazarlar:
Halime Uğur
, Sümeyye Eker,
Jale Çatak
,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
17001
0
FAVORİ
17001
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
AMPK'nin Biyokimyası: Etki Mekanizmaları ve Diyabetin Tedavisindeki Önemi
Yazarlar:
Cemalettin Kismiroğlu
,
Serdar Cengiz
,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.676335
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
12608
1
FAVORİ
12608
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Dünyanın En İyi Varış Noktası Türk Mutfağına Biyokimyasal Bakış: Bazı Geleneksel Yemekler ve B Vitamini Kompozisyonları
Yazarlar:
Büşra Yusufoğlu
, Kübra Özkan,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.596813
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2898
0
FAVORİ
2898
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Hayvansal kaynaklı gıdalardaki Vitamin B6’nın piridoksal, piridoksin ve piridoksamin formlarının belirlenmesi ve sağlıklı beslenmesi açısından değerlendirmesi
Yazarlar:
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.540894
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2460
0
FAVORİ
2460
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Food and Health
Frontiers in Life Sciences and Related Technologies
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Editörlük
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
Editör , Editör Yardımcısı
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Alan Editörü
Kurul Üyeliği
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
Hakemlik
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Experimed
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Gıda
Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi
Yayınlar
Peynir Altı Suyu Protein Jeli ile Zenginleştirilmiş Yaban Mersinli Fonksiyonel Dondurmanın Biyoerişilebilirliğinin Araştırılması
Yazarlar:
Halime Pehlivanoğlu
,
Zeynep Sunal
,
Mustafa Yaman
,
Aslı Aksoy
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.33462/jotaf.1399931
ATIF
2
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
621
2
ATIF
0
FAVORİ
621
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Ette Lipit Oksidasyonu ve Etkileyen Faktörler
Yazarlar:
Güleren Sabuncular
,
Gamze Akbulut
,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.924905
ATIF
2
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3770
2
ATIF
0
FAVORİ
3770
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Besin Alerjileri ve Mikrobiyota
Yazarlar:
Jale Çatak
, Ayşenur Demirci,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.932606
ATIF
2
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
7331
2
ATIF
1
FAVORİ
7331
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İleri Glikasyon Son Ürünlerinin (AGEs) Öncüllerinin in Vitro Biyoerişilebilirliklerinin Bazı Gıdalarda Belirlenmesi
Yazarlar:
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.990119
ATIF
4
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1627
4
ATIF
0
FAVORİ
1627
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
AMPK’nın Doğal Aktivatörleri ve Hastalıklarla İlişkisi
Yazarlar: Sena Nur Tanyıldız, Hatice Yıldırım, Halime Uğur,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.762959
ATIF
2
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
5023
2
ATIF
0
FAVORİ
5023
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Aşırı beslenmeye bağlı oluşan insülin direncinin biyokimyasal gelişimi ve AMP-ile aktive edilmiş protein kinaz (AMPK)’ın fonksiyonu
Yazarlar:
Mustafa Yaman
,
Cemalettin Kismiroğlu
,
Halime Uğur
,
İsmail Belli
,
Bahtiyar Özgür
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.746132
ATIF
1
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
5078
1
ATIF
0
FAVORİ
5078
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
AMPK'nin Biyokimyası: Etki Mekanizmaları ve Diyabetin Tedavisindeki Önemi
Yazarlar:
Cemalettin Kismiroğlu
,
Serdar Cengiz
,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.676335
ATIF
7
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
12608
7
ATIF
1
FAVORİ
12608
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Dünyanın En İyi Varış Noktası Türk Mutfağına Biyokimyasal Bakış: Bazı Geleneksel Yemekler ve B Vitamini Kompozisyonları
Yazarlar:
Büşra Yusufoğlu
, Kübra Özkan,
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.596813
ATIF
1
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2898
1
ATIF
0
FAVORİ
2898
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Hayvansal kaynaklı gıdalardaki Vitamin B6’nın piridoksal, piridoksin ve piridoksamin formlarının belirlenmesi ve sağlıklı beslenmesi açısından değerlendirmesi
Yazarlar:
Mustafa Yaman
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.540894
ATIF
3
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2460
3
ATIF
0
FAVORİ
2460
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.
Turu Başlat