Hakkında
Hakkında
Trendler
DOI Hizmeti
Konular
Dergiler
Yayıncılar
Tümü
Üniversite
Kamu
Dernek
Vakıf
Meslek Odası
Şahıs
Sendika
Firma
Araştırmacılar
Dergi Sihirbazı
Yardım
Duyurular
Geliştirmeler
Yol Haritası
Türkçe
Türkçe
İngilizce
Yönetici Paneli
Kullanıcı Paneli
Bilimsel Yayın Koordinatörü Paneli
Dergilerim
Araştırmalarım
Takiplerim
Profil
Çıkış
Giriş
Rezzan Kasım
Prof. Dr.
Kocaeli University
Yayın
20
Hakemlik
16
CrossRef Atıf
10
TR Dizin Atıf
16
20
Yayın
16
Hakemlik
10
CrossRef Atıf
16
TR Dizin Atıf
0000-0002-2279-4767
Takip Et
Takip Ediyorsunuz
Profilimi Düzenle
Takipçi
Takip Edilen
Hakkında
Yayınlar
Görevler
Atıf
Uzmanlık Alanları
Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil)
Sebze Yetiştirme ve Islahı
Kurum
Kocaeli University
Popüler Yayınları
Çilekte (Fragaria x ananassa Duch.) Hasat Sonrası Enfeksiyon ve Kalite Üzerine Bazı Uçucu Yağların Etkisi
Yazarlar:
Mehmet Ufuk Kasım
,
Feridun Yılmaz
,
Semra Koşumcu
,
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1166
0
ATIF
1
FAVORİ
1166
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Süs Bitkilerinde Arbüskülar Mikoriza Kullanımı
Yazarlar:
Yağmur Olgaç
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.20479/bursauludagziraat.1036947
ATIF
1
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1406
1
ATIF
1
FAVORİ
1406
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Hasat Öncesi ve Sonrası Borik Asit Uygulanmış ‘Pink Pearl’ ‘Aiolos’ ve ‘Blue Jacket’ Sümbül (Hyacinthus orientalis L.) Çeşitlerinin Kesme Çiçek Olarak Kullanılabilirliği
Yazarlar:
Yağmur Olgaç
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.33462/jotaf.1260695
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
363
0
ATIF
1
FAVORİ
363
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yayınlar
Balın Listeria monocytogenes Suşları Üzerindeki Antimikrobiyal Etkisinin Değerlendirilmesi
Yazarlar:
Burcu Çoban
,
Pınar Şanlıbaba
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2025 ,
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
DOI: 10.18016/ksutarimdoga.vi.1635629
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
515
0
FAVORİ
515
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Farklı Yetiştirme Ortamları ve Besin Çözeltilerinin Geofitlerde Kalite Üzerine Etkileri
Yazarlar:
Yağmur Olgaç
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2025 ,
Bahçe
DOI: 10.53471/bahce.1540122
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
249
0
FAVORİ
249
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Zambaklara Hasat Öncesi Arbüsküler Mikoriza Fungusu Uygulamaları Kesme Çiçek Kalitesini Artırır
Yazarlar:
Yağmur Olgaç
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2025 ,
Bahçe
DOI: 10.53471/bahce.1549922
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
116
0
FAVORİ
116
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Hasat Öncesi ve Sonrası Borik Asit Uygulanmış ‘Pink Pearl’ ‘Aiolos’ ve ‘Blue Jacket’ Sümbül (Hyacinthus orientalis L.) Çeşitlerinin Kesme Çiçek Olarak Kullanılabilirliği
Yazarlar:
Yağmur Olgaç
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.33462/jotaf.1260695
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
363
1
FAVORİ
363
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Salisilik Asit Uygulamalarının Kesme Çiçeklerde Kaliteyi Arttırma ve Vazo Ömrünü Uzatmadaki Etkinliği
Yazarlar:
Melek Demirel
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
DOI: 10.58816/duzceod.1552873
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
304
0
FAVORİ
304
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Hasat Sonrası Sistein, Arjinin ve Salisilik Asit Uygulamalarının Glayölün Vazo Ömrüne Etkileri
Yazarlar:
Melek Demirel
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
DOI: 10.58816/duzceod.1549519
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
200
0
FAVORİ
200
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Red LED light affects the physicochemical responses of strawberries during storage
Yazarlar:
Onur Yavuz
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences
DOI: 10.53663/turjfas.1446192
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
441
0
FAVORİ
441
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Arginine: a useful treatment to delay enzymatic browning of fresh-cut pear and apple
Yazarlar:
Yağmur Olgaç
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2023 ,
International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences
DOI: 10.31015/jaefs.2023.4.10
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
620
0
FAVORİ
620
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kocaeli Tarımı, Türkiye’deki Yeri ve Geliştirilmesine Yönelik Öneriler
Yazarlar:
Mehmet Ufuk Kasım
,
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Şura Akademi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1621
0
FAVORİ
1621
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Süs Bitkilerinde Arbüskülar Mikoriza Kullanımı
Yazarlar:
Yağmur Olgaç
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.20479/bursauludagziraat.1036947
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1406
1
FAVORİ
1406
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Mavi LED ile aydınlatma domates meyvelerinin (Solanum lycopersicum L. cv. Zahide) hasat sonrası kalitesini arttırır
Yazarlar: Türkay Arslan,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.20289/zfdergi.893641
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1808
0
FAVORİ
1808
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kapalı Bitkisel Üretim Sistemleri
Yazarlar:
Şafak Karadağ
,
Mehmet Ufuk Kasım
,
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3616
0
FAVORİ
3616
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kivi (Actinidia deliciosa L.)’de Ozon Gazı Uygulamasının Hasat Sonrası Kalite Üzerine Etkileri
Yazarlar: Kübra Yaşar,
Mehmet Kasım
,
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
DOI: 10.18016/ksutarimdoga.vi.681591
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2549
0
FAVORİ
2549
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Soğanlı Süs Bitkilerinden Glayör, Frezya ve Zambakta Dinlenme ve Çiçeklenme
Yazarlar: Serdar Tantan,
Rezzan Kasım
, Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2039
0
FAVORİ
2039
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Çilekte (Fragaria x ananassa Duch.) Hasat Sonrası Enfeksiyon ve Kalite Üzerine Bazı Uçucu Yağların Etkisi
Yazarlar:
Mehmet Ufuk Kasım
,
Feridun Yılmaz
,
Semra Koşumcu
,
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1166
1
FAVORİ
1166
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Işık Yayan Diyot (LED) Teknolojisinin Meyve ve Sebzelerin Hasat Sonrası Dönemindeki Uygulamaları
Yazarlar:
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Meyve Bilimi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1435
0
FAVORİ
1435
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Ultraviyole Işık ve Çevresel Stres Şartlarında Meyve ve Sebzelerde Antosiyaninlerin Oluşumu ve Değişimi
Yazarlar:
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Meyve Bilimi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2181
0
FAVORİ
2181
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Modifiye mısır nişastası ve sığır jeatini içerikli yüzey kaplama materyalinin minimal işlenmiş Kıvırcıkta (Lactuca sativa L. var.crispa) muhafazaya etkisi
Yazarlar:
Mehmet Ufuk Kasım
,
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Meyve Bilimi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
657
0
FAVORİ
657
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Taze Kesilmiş Baklada Yüksek Dozda Sitrik Asit Uygulamalarının Polifenol Enzim Aktivitesi ve Kalite Üzerine Etkisi
Yazarlar:
Mehmet Ufuk Kasım
,
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2016 ,
KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2342
0
FAVORİ
2342
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Taze Kesilmiş Ispanaklarda Farklı Dalga Boyundaki Ultraviyole Işınlarının Hasat Sonrası Kaliteye Etkisi
Yazarlar:
Mehmet Ufuk Kasım
,
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2016 ,
Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2141
0
FAVORİ
2141
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Bahçe
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi
Meyve Bilimi
Şura Akademi
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences
Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi
Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences
Editörlük
Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Alan Editörü
Hakemlik
Akademik Ziraat Dergisi
Bahçe
Gıda
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences
Türk Doğa ve Fen Dergisi
Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences
Yayınlar
Red LED light affects the physicochemical responses of strawberries during storage
Yazarlar:
Onur Yavuz
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences
DOI: 10.53663/turjfas.1446192
ATIF
3
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
441
3
ATIF
0
FAVORİ
441
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Süs Bitkilerinde Arbüskülar Mikoriza Kullanımı
Yazarlar:
Yağmur Olgaç
,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.20479/bursauludagziraat.1036947
ATIF
1
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1406
1
ATIF
1
FAVORİ
1406
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Mavi LED ile aydınlatma domates meyvelerinin (Solanum lycopersicum L. cv. Zahide) hasat sonrası kalitesini arttırır
Yazarlar: Türkay Arslan,
Rezzan Kasım
,
Mehmet Ufuk Kasım
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.20289/zfdergi.893641
ATIF
3
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1808
3
ATIF
0
FAVORİ
1808
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kivi (Actinidia deliciosa L.)’de Ozon Gazı Uygulamasının Hasat Sonrası Kalite Üzerine Etkileri
Yazarlar: Kübra Yaşar,
Mehmet Kasım
,
Rezzan Kasım
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
DOI: 10.18016/ksutarimdoga.vi.681591
ATIF
3
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2549
3
ATIF
0
FAVORİ
2549
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.
Turu Başlat