International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences
Kapak Resmi
Makale Gönder Hakemlik İsteği Gönder Amaç ve Kapsam Yazım Kuralları Etik İlkeler ve Yayın Politikası Son Sayı Editör Kurulu İletişim Arşiv
...
Giriş
e-ISSN 2618-5946 | Yayın Aralığı Yılda 4 Sayı | Başlangıç: 2017 | Yayıncı Gültekin ÖZDEMİR | https://www.jaefs.com


"International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences" (JAEFS) Dergisi, Tarım, Gıda ve Çevre konularında orijinal araştırma makalelerini yayınlayan Uluslararası Hakemli bir dergidir. 2018 yılından beri Dergide yayınlanan tüm makaleler TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin kapsamında indekslenmektedir. Dergide yayınlanan Makaleler Doçentlik başvurularında ve Akademik Teşvik kapsamında kullanılabilmektedir. 

JAEFS, bağımsız, tarafsız ve çift kör hakemlik ilkelerine uygun olarak yayınlanan uluslararası, bilimsel, açık erişimli periyodik bir dergidir.

Dergi, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayları olmak üzere yılda 4 sayı yayınlamaktadır.

Derginin yayın dili İngilizcedir. Türkçe makaleler yayınlanmamaktadır.

Dergide yayınlanan her makale için "A Digital Object Identifier (DOI)" numarası verilmektedir.

Dergide makale yayınlamak ücretisizdir. Yazarlardan herhangi bir başvuru veya yayın ücreti talep edilmemektedir. Tüm işlemler ücretsizdir. 

Makale Başvuru, Hakem Değerlendirme ve Makale Yayınlama işlemlerinin tümü TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirilmektedir.  Makale Gönder 


International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences

e-ISSN 2618-5946 | Yayın Aralığı Yılda 4 Sayı | Başlangıç: 2017 | Yayıncı Gültekin ÖZDEMİR | https://www.jaefs.com
Kapak Resmi


"International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences" (JAEFS) Dergisi, Tarım, Gıda ve Çevre konularında orijinal araştırma makalelerini yayınlayan Uluslararası Hakemli bir dergidir. 2018 yılından beri Dergide yayınlanan tüm makaleler TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin kapsamında indekslenmektedir. Dergide yayınlanan Makaleler Doçentlik başvurularında ve Akademik Teşvik kapsamında kullanılabilmektedir. 

JAEFS, bağımsız, tarafsız ve çift kör hakemlik ilkelerine uygun olarak yayınlanan uluslararası, bilimsel, açık erişimli periyodik bir dergidir.

Dergi, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayları olmak üzere yılda 4 sayı yayınlamaktadır.

Derginin yayın dili İngilizcedir. Türkçe makaleler yayınlanmamaktadır.

Dergide yayınlanan her makale için "A Digital Object Identifier (DOI)" numarası verilmektedir.

Dergide makale yayınlamak ücretisizdir. Yazarlardan herhangi bir başvuru veya yayın ücreti talep edilmemektedir. Tüm işlemler ücretsizdir. 

Makale Başvuru, Hakem Değerlendirme ve Makale Yayınlama işlemlerinin tümü TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirilmektedir.  Makale Gönder 


Cilt 5 - Sayı 2 - 28 Haz 2021
  1. Antioxidant and antibacterial activities of essential oils and aromatic waters of some plants grown in the highlands
    Sayfalar 133 - 139
    Sümeyye ŞAHİN, Özlem KILIÇ
  2. Feed-value of post-harvest quinoa plant sections grown by different cultural applications
    Sayfalar 140 - 145
    Gülay ZULKADİR, Leyla İDİKUT
  3. Evaluation of University Students’ Knowledge of and Practices for Sustainable Nutrition
    Sayfalar 146 - 156
    Aysun YÜKSEL, Hülya YILMAZ ÖNAL
  4. Factors affecting home-made food product marketing willingness of women: a case of Gokceada district
    Sayfalar 157 - 165
    Damla ÖZSAYIN, Müesser KORKMAZ
  5. Determination of the preferred two different coccinellid species on different aphid species feeding on broad bean plants
    Sayfalar 166 - 172
    Betül KAYAHAN, Ali KAYAHAN, İsmail KARACA
  6. Total Phenolic Content and Antioxidant Activities of Invasive Erigeron annuus Pers. (Asteraceae) from Different Localities
    Sayfalar 173 - 178
    Emel YUSUF
  7. Current perspectives on the Nutrient composition and health benefits of yams (Discorea species)
    Sayfalar 179 - 190
    Phılıppa OJIMELUKWE, Chijioke MUOASİNAM, Rachael OMODAMİRO
  8. Effects of Biotin and Ascorbic Acid Applications on Haploid Embryo Induction in Semisolid and Double Layer Nutrient Media in Pepper (Capsicum annuum L.) Anther Culture
    Sayfalar 191 - 196
    Burcu DEMİRKAYA, Nuray ÇÖMLEKÇİOĞLU
  9. Natural parasitism of maize stemborers, Sesamia spp. (Lepidoptera: Noctuidae) eggs by Trichogramma evanescens (Hymenoptera: Trichogrammatidae) in Southeastern Turkey
    Sayfalar 197 - 202
    Adil TONĞA, Ahmet BAYRAM
  10. Effects of grafting on growth, root morphology and leaf physiology of pepino (Solanum muricatum Ait.) as affected by salt stress under hydroponic conditions
    Sayfalar 203 - 212
    Firdes ULAS
  11. Influence of Different Priming Materials on Germination and Alpha-Amylase Enzyme of Hybrids Sorghum (Sorghum bicolor L. Moench. x Sorghum sudanense Staph.) Seeds
    Sayfalar 213 - 220
    Negar EBRAHIM POUR MOKHTARI, Ferhat KIZILGEÇİ
  12. Effect of Different Silicone Sources and Concentrations on in vitro Micro Propagation of 140 Ru Grape Rootstock
    Sayfalar 221 - 228
    Sawsan Qasim LATEEF, Serpil TANGOLAR
  13. Determination of Erodiblity (USLE-K) Status of Suruc Plain Soils Before Transition to Irrigated Agriculture within the Scope of Southeastern Anatolia Project
    Sayfalar 229 - 235
    Ali Rıza ÖZTÜRKMEN, Emrah RAMAZANOĞLU, Sümeyye TOKMAKÇI
  14. Antimicrobial activity of olive leaf extract on selected foodborne pathogens and its effect on thermal resistance of Listeria monocytogenes in sous vide ground beef
    Sayfalar 236 - 242
    Serap COŞANSU AKDEMİR, Özlem KIYMETLİ
  15. Effects of capsanthin on surface hydrophobicity and auto-aggregation properties of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus rhamnosus
    Sayfalar 243 - 249
    Esra ÇELİK, Hasan Ufuk CELEBİOGLU
Dizinler