Cilt: 22 Sayı: 1, 23.03.2022

Yıl: 2022

Makaleler

Dergimiz, Türkiye ve dünyada eğitim alanına katkıda bulunmayı amaçlayan eğitim alanındaki özgün araştırmaların yayımlandığı bilimsel ve hakemli bir dergidir.

Dergimiz, yayın politikası gereğince, eğitim ve sosyal bilimler alanlarıyla ilgili nicel, nitel araştırma ve inceleme makalelerine yer vermektedir. Derleme makaleler kabul edilmemektedir.

Yazım kurallarımıza ve dergi şablonuna ulaşmak için tıklayınız. Lütfen şablonu indirdikten sonra şu kurallara dikkat ederek makalenizi düzenleyiniz:

1. Makaleniz çalışma sürecinde yer alan yazar isimlerini, yazarlara ilişkin genel ve iletişim bilgilerini ekleyerek, üst ve alt bilgileri şablonda belirtilen özelliklere uygun şekilde düzenleyiniz.

2. Makalenize öz ve abstract kısımlarını ekleyiniz. ÖZ ve ABSTRACT kısımları ilk sayfayı aşmayacak biçimde en fazla 250 kelime olmalıdır.

3. Dergimiz şablonuna ilişkin sayfa,tablo, yazı tipi-boyutu, kaynakça vb. noktalardaki düzenlemelerini gerçekleştiriniz. Lütfen yazı stillerinin şablondakilere uygun olmasına dikkat ediniz. 

4. Makalenizde gerek metin içindeki, gerek tablo içi, kelimeler arası, kelime ve parantezler arası eksik veya fazladan boşluk olup olmadığını kontrol ediniz. Lütfen hem metin hem tablolarda kendi koyduğunuz boşlukları kaldırınız. Boşluk olması gerekip de olmayan yerleri de gözden geçirerek gerekli boşlukları bırakınız. 

İstenilen tablo özellikleri:

- Tercih edilen genişlik: %100
- Hizalama: Ortaya
- Metin kaydırma: Yok
- Varsayılan hücre kenar boşlukları: 
- Üst/Alt/Sol/Sağ: 0 cm 
- Tablo satır yüksekliği: 0 cm

İlk 5 özelliği düzenlemek istediğiniz tabloyu seçtikten sonra sağ tıklayarak ortaya çıkan menüdeki tablo özellikleri ve tablo özellikleri penceresindeki seçenekler sekmesinden, 6. düzenlemeyi ise yine düzenlenmek istenen tabloyu seçtikten sonra Microsoft Word penceresinde en üstteki menüler arasında en sağda bulunan düzen sekmesinden gerçekleştirebilirsiniz. Tablo düzenlemenize yardımcı olacak dosyayı indirmek için tıklayınız.

Not: Tablolarınızı lütfen tablo ekle seçeneğinden oluşturunuz ve resim şeklinde düzenlememeye özen gösteriniz. Tablolarınızın büyük olması durumunda yazı puntosunu küçültebilirsiniz. Metinlerde ve diğer yerlerdeki yazı tiplerinin şablonda istenen yazı tipine göre düzenlendiğinden emin olunuz.

5. Kaynakçanızı APA 7 formatına uygun hale getirerek italik yazımlara dikkat ediniz (şablonumuzda örnekleri bulabilirsiniz).

6. Makalenizin dili Türkçe ise İngilizce geniş özet, İngilizce ise Türkçe geniş özet ekleyiniz. Özetiniz 1000-1500 kelime arası olmalıdır.

Belirtilen düzenlemelerin eksik olması durumunda Dergipark üzerinden sizinle iletişime geçilecektir.

Anlayışınız ve katkılarınız için teşekkür ederiz.





Dergimiz,  alan çalışmaların niteliğini artırmayı amaçlamaktadır.

Dergimiz, yılda dört sayı (Mart, Haziran, Eylül, Aralık) olarak yayınlanmaktadır.

Dergimizin hiçbir sürecinde ücret alınmamakta ve ücret verilmemektedir.