Dergi Kurulları

Baş Editör

Default avatar
Prof. Dr. Esra ÇAPANOĞLU ISTANBUL TECHNICAL UNIVERSITY, FACULTY OF CHEMICAL METALLURGICAL ENGINEERING, DEPARTMENT OF FOOD ENGINEERING Web
Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Teknolojileri, Meyve-Sebze Teknolojisi, Gıda Bilimleri (Diğer)

Editör Yardımcıları

Aslı Can Karaça
Doç. Dr. Aslı CAN KARAÇA İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri
Default avatar
Prof. Dr. Funda KARBANCIOĞLU GÜLER ISTANBUL TECHNICAL UNIVERSITY
Fermantasyon Teknolojisi, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Biyoteknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi
Gülay Özkan
Doç. Gülay ÖZKAN İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Tarımsal Biyoteknolojik Tanılama

Yayın Kurulu

Default avatar
Prof. Dr. Beraat ÖZÇELİK İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Web
Gıda Bilimleri
Filiz Altay
Prof. Dr. Filiz ALTAY İstanbul Teknik Üniversitesi Web
Gıda Mühendisliği, Nanoüretim, Gıda Bilimleri
Default avatar
Prof. Dr. Gürbüz GÜNEŞ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Gıda Mühendisliği, Hasat Sonrası Bahçecilik Teknolojileri (Taşımacılık ve Depolama dahil), Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Meyve-Sebze Teknolojisi
Default avatar
Prof. Dr. Meral KILIÇ AKYILMAZ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojileri, Süt Teknolojisi, Gıda Bilimleri (Diğer)
Default avatar
Prof. Dr. Neşe ŞAHİN YEŞİLÇUBUK İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Gıda Bilimleri
Default avatar
Doç. Dr. Derya KAHVECİ KARINCAOĞLU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri
Default avatar
Doç. Dr. Ebru FIRATLIGİL İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Gıda Mühendisliği, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Teknolojileri, Meyve-Sebze Teknolojisi, Temel Gıda İşlemleri
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Celale KIRKIN GÖZÜKIRMIZI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojileri
Serkan Selli
Prof. Dr. Serkan SELLİ Çukurova University
Gıda Biyoteknolojisi
Çetin Kadakal
Prof. Dr. Çetin KADAKAL Pamukkale Üniversitesi
Gıda Teknolojileri, Meyve-Sebze Teknolojisi
Hasim Kelebek
Prof. Dr. Hasim KELEBEK Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Web
Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Fermantasyon Teknolojisi, Gıda Teknolojileri
Chao Zhao
Prof. Dr. Chao ZHAO Fujian Agriculture and Forestry University

Prof. Zhao engages in molecular nutrition and pharmacology research on functional components, especially in the nutritional evaluation and application of phytochemicals from marine plants. The research is focusing on aging and related complex diseases (diabetes, obesity, liver injury, gout, tumors, neurodegenerative diseases, etc.) and carrying out the molecular mechanisms using non-coding RNA and multiple omics technology.
He has served as the principal investigator for more than 30 projects which are supported by several foundations such as the National Natural Science Foundation of China. He has published more than 250 peer-reviewed papers including 140+ Science Citation Index ones as the first or corresponding author. He also has published 7 academic books and has made more than 20 invited talks at international conferences. He has authorized 45 patents (13 Transferred) and other 20 are in application. His contribution has been honored by more than 20 awards including the first batch of young top-notch talents in the "Young Eagle Program" of Fujian Province and the Science Fund for Distinguished Young Scholars of Fujian Province and was featured among the cover stories of 2018 in the “Chemistry and Engineering News”. And he has been included in the years 2021-2024 list of the World’s Top 2% of Scientists, Wiley Outstanding Open Science Author of the Year 2022 and 2024. The total cited times of these papers are 9300+ with h index=54 (Google), and 7200+ with h index=51 (Scopus).

Gıda Bilimleri (Diğer), Tarımsal Deniz Biyoteknolojisi
Default avatar
Prof. Dr. Tuba ESATBEYOGLU LEIBNIZ UNIVERSITY HANNOVER, FACULTY OF NATURAL SCIENCES, INSTITUTE OF FOOD SCIENCE AND HUMAN NUTRITION Web
Gıda Özellikleri, Gıda ve Beslenme Dengesi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Sürdürülebilirliği, Gıda Teknolojileri, Tarımsal Biyoteknolojik Tanılama
Bitki Biyokimyası, Enzimler

Danışma Kurulu

Osman Sağdıç
Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Süt Teknolojisi
Default avatar
Prof. Dr. Ömer Utku ÇOPUR Bursa Uludağ Üniversitesi
Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojileri, Kurutma Teknolojileri, Meyve-Sebze Teknolojisi
Çetin Kadakal
Prof. Dr. Çetin KADAKAL Pamukkale Üniversitesi
Gıda Teknolojileri, Meyve-Sebze Teknolojisi
Default avatar
Prof. Dr. Filiz İÇİER Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Enerji Üretimi, Dönüşüm ve Depolama (Kimyasal ve Elektiksel hariç), Gıda Bilimleri, Et Teknolojisi, Gıda Teknolojileri, Meyve-Sebze Teknolojisi, Temel Gıda İşlemleri
Default avatar
Prof. Dr. İbrahim PALABIYIK NAMIK KEMAL UNIVERSITY
Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri

Sekreterya

Dilara Devecioğlu
Arş. Gör. Dilara DEVECİOĞLU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ Web

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Biyoteknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Sürdürülebilirliği
Nisa Akkuzu
Arş. Gör. Nisa AKKUZU ISTANBUL TECHNICAL UNIVERSITY Web

Food Technology

Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojileri
Son Güncelleme Zamanı: 30.11.2025