Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi'nin amacı, mühendislik ve bilim konularına yönelik araştırma alanlarındaki öğrencilere, araştırmacılara, yazarlara ve diğer profesyonellere özgün ve güncel araştırma çalışmalarını geniş bir uluslararası izleyici kitlesine yayınlamaları için tanınmış bir platform sağlamaktır. Bu kapsamda;
• Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımına ilişkin yeni eğilimleri ve seçenekleri göstermek;
• Bilgisayar uygulamalarının geniş alanında farklı teknoloji alanlarını birbirine bağlamak veya entegre etmek;
• Başta mühendislik olmak üzere mimarlık, tarım, temel bilimler ve sosyal bilimlerin farklı alanlarında disiplinler arası çalışmalara yer verilmesi hedeflenmektedir.
Yazar Rehberi
Dergi kapsamında Fen ve Mühendislik Bilimlerinin tüm dallarında Türkçe ve İngilizce özgün araştırma makaleleri ve derlemeler yayımlanmaktadır. Makaleler Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi (European Journal of Science and Technology) çevrimiçi sisteminden editöre gönderilerek işleme alınmaktadır. Makalelerin kapsamından ve içeriğinden tamamen yazarlar sorumludur. Gönderilen makalenin daha önce başka bir yerde yayımlanmaması veya yayım aşamasında bulunmaması gerekmektedir. Sorumlu yazar makaleyi dergiye göndermekle, makalesinin daha önce başka bir yerde yayımlanmadığını kabul etmiş sayılır. Dergide yazılar İngilizce veya Türkçe olarak yayınlanır. Ancak, yazıda Türkçe veya İngilizce özet mutlaka olmalıdır. Özet kısmında kısaca giriş, materyal ve metot, sonuçlar ve tartışma başlıklarını içermelidir. Değerlendirilmek üzere dergiye gönderilen yazıların yazımında ulusal ve uluslararası geçerli etik kurallara Committee on Publication Ethics (COPE) uyularak araştırma ve yayın etiğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Dergimizde yayımlanması kabul edilen makalelerin Telif Hakları dergiye devredilmiş sayılır.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi’ne makale gönderen yazarlardan, Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Doçentlik Kriterleri Sıkça Sorulan Sorular 44. Madde ile uyumlu olarak makale gönderimi sonrasında ücret alınmaktadır. Dergiye gönderilen makalelerin değerlendirme sürecinin başlatılabilmesi için dijital baskı, dizgi işlemleri, dergi personeli ücreti ve doi numarasının satın alınmasına katkı olarak katılım bedeli talep edilecektir. Bu bedel makalenin kabul/red şartına bağlı olmaksızın talep edilecektir.
1. Başlık Sayfası
1.1 Başlık
Başlık, kalın harflerle ve Times New Roman 18 punto ile kelimelerin ilk harfleri büyük ve ortaya hizalı olarak yazılmalıdır. Başlık kısa ve bilgilendirici olmalı, ancak başlıktaki kelime sayısı makalenin önemli içeriğini vurgulayan kelimelerle sınırlı olmalıdır.
1.2 Yazar Bilgileri
Başlıktan sonra bir satır bırakılarak, yazar(lar)ın ad(lar)ı Times New Roman yazı tipi boyutu 12 olacak şekilde, kelimelerin ilk harfleri büyük olacak şekilde, üst simge rakamlar (örn. 1, 2, 3) her yazarın soyadının sonunda. Sorumlu yazar yıldız işareti ile belirtilmelidir.
1.3 Özel Not
Makale ile ilgili olarak ek bilgilerin (konferans bilgisi, tezden türetilmesi vb.) burada belirtilmesi beklenmektedir.
1.4 Destekleyen Kurum, Proje No ve Teşekkür
Kişilerin, bağışların, fonların vb. teşekkürleri yer almalıdır. Fon veren kuruluşların ve hibe veren kuruluşların adları tam olarak yazılmalıdır.
2. Ana Metin
Metnin ana bölümü “Giriş”, “Materyal ve Yöntemler”, “Sonuç ve Tartışma” ve “Sonuç” bölümlerinden oluşmalı ve makale boyunca Times New Roman 10 punto ve iki yana yaslı olarak tek satır aralıklı olarak hazırlanmalıdır. Her bölümden sonra bir satır bırakılmalı ve metin, bölüm başlıklarından sonra bir satır bırakılarak başlamalıdır.
Giriş: Araştırılmakta olan problemi içermeli, konuyla ilgili daha önceki çalışmaların bir özetini vermeli ve mevcut çalışmaların durumunu tanımlamalıdır. Lütfen ayrıca makalenin yazılma amacını kısaca ve açık bir şekilde belirtin.
Gereç ve Yöntem: Bu bölüm