Cilt: 12 Sayı: 2, 15.07.2022

Yıl: 2022

ARKEOLOJİ

İŞLETME

EĞİTİM BİLİMLERİ

DİLBİLİM

TURİZM

KAMU YÖNETİMİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

TARİH

SANAT TARİHİ

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi’nin amacı, sosyal bilim alanlarında ve disiplinlerarası çalışmalarda yüksek akademik standartlarda bilime katkı sağlamak, global bir bakış açısıyla özgür bilimsel düşünce gücünü desteklemek, meslek kuruluşları ve bireylerin ulusal ve uluslararası gelişimlerine yardımcı olmak, alanındaki gelişmeleri takip etmek ve bu alanlarda Türkçe, İngilizce ve Almanca akademik kaynak oluşturmaktır.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi Almanca Dili Eğitimi, Antropoloji, Arkeoloji, Beden Eğitimi ve Spor, Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Coğrafya, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Dil, Edebiyat, Eğitim Bilimleri, Eğitim Programı ve Öğretimi, Eğitim Yönetimi, Ekonomi ve Finans, Felsefe, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Girişimcilik, Güzel Sanatlar, Hukuk, İşletme, İktisat, İlahiyat, İletişim, İngilizce Dili Eğitimi, Kamu Yönetimi, Kamu Politikası ve İşletmeciliği, Kültürel Miras ve Kültür Yönetimi, Okul Öncesi Eğitimi, Ölçme ve Değerlendirme, Özel Eğitim, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Yönetimi. Spor Yönetimi, Sınıf Eğitimi, Siyaset Bilimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Sosyoloji, Tarih, Temel Eğitim, Temel İslam Bilimleri, Turizm, Turizm İşletmeciliği ve Rehberliği, Türkçe Eğitimi, Türk Halk Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Yabancılara Türkçe Öğretimi, Yönetim ve Organizasyon gibi sosyal bilim alanlarındaki bilimsel çalışmaların yanı sıra disiplinlerarası çalışmalara da yer veren uluslararası hakemli bir dergidir. Derginin yayın dili Türkçe, İngilizce ve Almancadır.

1. Dergiye gönderilecek yazılar WINDOWS ortamında ve MS WORD’ün yeni sürümlerinde yazılmalıdır. Yazı içinde kullanılan grafikler WINDOWS ortamında açılabilecek bir grafik formatında, fotoğraflar da fotoğraf formatında gönderilmelidir. 

2. Yayınlanmak üzere gönderilen yazılar, özet, kaynakça ve extended summary dâhil 3500-9000 kelime arasında olmalıdır.


YAZIM KURALLARI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİYE AŞAĞIDAKİ DOSYALAR ARACILIĞI İLE ULAŞABİLİRSİNİZ.

1. MAKALE ŞABLONU İÇİN TIKLAYINIZ

2. YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI İÇİN TIKLAYINIZ

3. TELİF HAKKI DEVİR FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

4. YAZAR BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

5. ETİK KURUL İZNİNE GEREK OLMADIĞINA DAİR BEYAN FORMU

NOT: Yazar, söz konusu etik kurul iznine ihtiyaç olmadığı takdirde, Kurul İznine Gerek Olmadığına Dair Beyan Formunu makale gönderiminde istenen etik kurul izni kısmına yükleyebilir. 

1. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört kez yayımlanmaktadır.

2. Derginin yayın dili Türkçe, İngilizce ve Almancadır. 

3. Aday makale kabul sürecinde TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci takip edilmektedir.

4. Aday makaleler 3500-9000 arasında olmalıdır. Belirtilen aralıktan kısa ya da uzun yazılar değerlendirmeye alınmayacaktır.

5. Dergiye gönderilen aday makaleler özgün ve daha önce başka bir yerde yayımlanmamış veya yayın sürecinin devam etmiyor olması gerekmektedir.

6. Aday makaleler önce editörler tarafından yazım kurallarına uygunluk açısından incelendikten sonra en az iki hakeme yönlendirilmektedir. Her iki hakemin de olumlu raporladığı makaleler yayına hazır hale gelirken hakemlerden her ikisinin olumsuz raporlaması durumunda makale reddedilmektedir. Hakemlerden birinin olumlu diğerinin olumsuz vermesi durumunda ise makale üçüncü bir hakeme gönderilmektedir. Üçüncü hakemden gelen rapora göre makalenin yayımlanıp yayımlanmayacağına karar verilmektedir. 

7. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi'nde makalesi yayımlanan bir yazarın sonraki makalesinin yayımlanması için bir yıl süre gerekmektedir.

8- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi'nin herhangi bir sayısının içeriğinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde görev yapmakta olan yazarların makale sayısı %25'i geçemez.

Nevşehir SBE Dergisi'nde makale gönderim/süreç işletimi ücretsizdir.