Hakkında
Hakkında
Trendler
DOI Hizmeti
Konular
Dergiler
Yayıncılar
Tümü
Üniversite
Kamu
Dernek
Vakıf
Meslek Odası
Şahıs
Sendika
Firma
Araştırmacılar
Dergi Sihirbazı
Yardım
Duyurular
Geliştirmeler
Yol Haritası
Türkçe
Türkçe
İngilizce
Yönetici Paneli
Kullanıcı Paneli
Bilimsel Yayın Koordinatörü Paneli
Dergilerim
Araştırmalarım
Takiplerim
Profil
Çıkış
Giriş
Osman Sağdıç
Prof. Dr.
Yildiz Technical University
Yayın
19
Hakemlik
3
CrossRef Atıf
28
TR Dizin Atıf
136
19
Yayın
3
Hakemlik
28
CrossRef Atıf
136
TR Dizin Atıf
0000-0002-2063-1462
Takip Et
Takip Ediyorsunuz
Profilimi Düzenle
Takipçi
Takip Edilen
Hakkında
Yayınlar
Görevler
Atıf
Uzmanlık Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Fonksiyonel gıdalar
Kurum
Yildiz Technical University
Popüler Yayınları
HELAL GIDA KAPSAMINDA GIDA AMBALAJ VE KAPLAMA MADDELERİNİN İNCELENMESİ
Yazarlar:
Şefik Tekle
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4501
0
ATIF
1
FAVORİ
4501
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Fermentasyonun Mantar Turşusunun Biyoaktivitesi ve Çeşitli Özelliklerine Etkisi
Yazarlar:
Bahar Gül
,
Osman Sağdıç
,
Kübra Özkan
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.860073
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1499
0
ATIF
1
FAVORİ
1499
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Optimization of Inulin Extraction from Chicory Roots and an Ultrafiltration Application to Obtain Purified Inulin and Hydrolyzed Fructooligosaccharides
Yazarlar: Nihan Sağcan, Hasan Sağcan,
Fatih Bozkurt
, Ayşe Nur Bulut Güneş,
Hüseyin Fakir
,
Enes Dertli
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Journal of Agricultural Sciences
DOI: 10.15832/ankutbd.1338572
ATIF
2
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3704
2
ATIF
1
FAVORİ
3704
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yayınlar
LLDPE/Kil Nanokompozit Filmler İçeren Biyoaktif Bileşiklerin Taze Kaşar Peynirinin Mikrobiyolojik Kalitesine Etkileri
Yazarlar:
Fatih Törnük
,
Gözde Kutlu
,
Osman Sağdıç
,
Mehmet Hançer
,
Hasan Yetim
Yayın Bilgisi: 2025 ,
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
DOI: 10.33462/jotaf.1521525
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
265
0
FAVORİ
265
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Domates atıklarının asitle pıhtılaştırılmış taze peynirin fonksiyonel, işlevsel ve duyusal özelliklerini geliştirmedeki rolü
Yazarlar:
Elif Çakır
,
Hatice Bekiroğlu
,
Muhammet Ali Çakır
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2025 ,
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
DOI: 10.29050/harranziraat.1652328
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
280
0
FAVORİ
280
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
FARKLI FORMLARDAKİ KUDRET NARI (Momordica charantia L.) MEYVELERİNİN ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİKLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Yazarlar:
Tuğba Dedebaş
,
Şeyda Merve Karataş
,
Lütfiye Ekici
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2025 ,
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
DOI: 10.17780/ksujes.1626087
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
159
0
FAVORİ
159
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Glutensiz Fonksiyonel Bisküvi Üretiminde Spirulina Platensis 'in Tekstürel, Duyusal ve Bazı Fizikokimyasal Özellikler Üzerine Etkisi
Yazarlar:
Elif Çakır
,
Hatice Bekiroğlu
,
Buse Göker
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1655
0
FAVORİ
1655
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Optimization of Inulin Extraction from Chicory Roots and an Ultrafiltration Application to Obtain Purified Inulin and Hydrolyzed Fructooligosaccharides
Yazarlar: Nihan Sağcan, Hasan Sağcan,
Fatih Bozkurt
, Ayşe Nur Bulut Güneş,
Hüseyin Fakir
,
Enes Dertli
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Journal of Agricultural Sciences
DOI: 10.15832/ankutbd.1338572
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3704
1
FAVORİ
3704
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Farklı Sürelerde Uygulanan Ultrases İşleminin S. boulardii’nin Probiyotik ve Antioksidan Özelliklerine Etkisi
Yazarlar:
Hamza Goktas
,
Demet Turali
,
Cansu Ağan
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.1321968
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
579
0
FAVORİ
579
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Çöven Estraktının Dondurma Miksinin Steady, Dinamik Reolojik Davranışları Ve Mikroyapısal Özelliklerine Etkisi
Yazarlar:
Halis Kablan
,
Nevzat Artık
,
Salih Karasu
,
Zeynep Hazal Tekin
,
Osman Sağdıç
,
Hasan Cankurt
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.1086551
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1273
0
FAVORİ
1273
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gıdalarda Katkı Maddesi ve Çözücü Olarak Kullanılan Propilen Glikol Üzerine Değerlendirmeler
Yazarlar:
Ayşe Karadağ
,
Osman Sağdıç
,
Salih Karasu
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.1067052
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
5885
0
FAVORİ
5885
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Effect of Addition of Fig Seed Cold Press Oil Byproduct on Physicochemical, Sensory, Textural and Bioactive Properties of Bread
Yazarlar:
Elif Çakır
,
Ruşen Metin Yıldırım
,
Görkem Özülkü
,
Fatih Törnük
,
Doç. Dr. Ömer Said Toker
,
Osman Sağdıç
,
Muhammet Arıcı
Yayın Bilgisi: 2021 ,
European Food Science and Engineering
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
524
0
FAVORİ
524
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Fermentasyonun Mantar Turşusunun Biyoaktivitesi ve Çeşitli Özelliklerine Etkisi
Yazarlar:
Bahar Gül
,
Osman Sağdıç
,
Kübra Özkan
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.860073
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1499
1
FAVORİ
1499
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
SÜTLÜ ÇİKOLATA İÇİN KATI FAZ MİKROEKSTRAKSIYON YÖNTEMİNİN OPTİMİZASYONU
Yazarlar:
Şirin Oba
,
Ömer Said Toker
,
Haniyeh Rasouli Pirouzian
,
İbrahim Palabıyık
,
Nevzat Konar
,
Nevzat Artık
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Gıda
DOI: 10.15237/gida.GD20055
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1398
0
FAVORİ
1398
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Piyasada Satılan Ticari Propolis Örneklerinin Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Osman Sağdıç
,
Salih Karasu
, Hamza Goktas
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.734204
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2429
0
FAVORİ
2429
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gıda Güvenliği Açısından COVID-19 Etmeni SARS-CoV-2’nin Değerlendirilmesi ve Korunma Yöntemleri
Yazarlar:
Osman Sağdıç
, Selma Kayacan,
Enes Dertli
,
Muhammet Arıcı
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.715223
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
5734
0
FAVORİ
5734
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
HELAL GIDA KAPSAMINDA GIDA AMBALAJ VE KAPLAMA MADDELERİNİN İNCELENMESİ
Yazarlar:
Şefik Tekle
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4501
1
FAVORİ
4501
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Farklı Partikül Boyutlarındaki Enginar Lifi İlavesinin Köfte Kalitesi Üzerine Etkisi
Yazarlar:
Ayşe Karadağ
, Hülya Atasoy, Kübra Özkan,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.544132
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1800
0
FAVORİ
1800
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Üvez Meyvesinin Antioksidan Aktivitesi
Yazarlar:
Yüksel Bayram
, Yasemin Torlak,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.589736
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4162
0
FAVORİ
4162
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Fitaz Aktif Bazı Laktik Asit Bakteri ve Maya İzolatlarının Tam Buğday Ekmeğinde Hamur Reolojisi Üzerine Etkileri
Yazarlar:
Kevser Karaman
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.455587
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2422
0
FAVORİ
2422
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Prebiyotik Oligosakkaritlerin Kaynakları, Üretimleri ve Gıda Uygulamaları
Yazarlar:
Mehmet Demirci
,
Osman Sağdıç
,
Mustafa Çavuş
,
Halime Pehlivanoğlu
,
Mustafa Tahsin Yılmaz
,
Muhammed Çağlar
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
20361
0
FAVORİ
20361
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Ülkemizde ve Dünyada Helal Gıda Hususunda Karşılaşılan Problemler
Yazarlar:
Şefik Tekle
,
Osman Sağdıç
, Şahin Nursaçan,
Hasan Yetim
,
Mehmet Erdem
Yayın Bilgisi: 2013 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
6607
0
FAVORİ
6607
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
European Food Science and Engineering
Gıda
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
Journal of Agricultural Sciences
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Editörlük
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Teknik Editör , Editör
Kurul Üyeliği
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Türk Bilim ve Mühendislik Dergisi
Hakemlik
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
Osmanlı Medeniyeti Araştırmaları Dergisi
Yayınlar
Optimization of Inulin Extraction from Chicory Roots and an Ultrafiltration Application to Obtain Purified Inulin and Hydrolyzed Fructooligosaccharides
Yazarlar: Nihan Sağcan, Hasan Sağcan,
Fatih Bozkurt
, Ayşe Nur Bulut Güneş,
Hüseyin Fakir
,
Enes Dertli
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Journal of Agricultural Sciences
DOI: 10.15832/ankutbd.1338572
ATIF
2
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3704
2
ATIF
1
FAVORİ
3704
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
SÜTLÜ ÇİKOLATA İÇİN KATI FAZ MİKROEKSTRAKSIYON YÖNTEMİNİN OPTİMİZASYONU
Yazarlar:
Şirin Oba
,
Ömer Said Toker
,
Haniyeh Rasouli Pirouzian
,
İbrahim Palabıyık
,
Nevzat Konar
,
Nevzat Artık
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Gıda
DOI: 10.15237/gida.GD20055
ATIF
1
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1398
1
ATIF
0
FAVORİ
1398
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Piyasada Satılan Ticari Propolis Örneklerinin Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi
Yazarlar:
Osman Sağdıç
,
Salih Karasu
, Hamza Goktas
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.734204
ATIF
4
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2429
4
ATIF
0
FAVORİ
2429
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gıda Güvenliği Açısından COVID-19 Etmeni SARS-CoV-2’nin Değerlendirilmesi ve Korunma Yöntemleri
Yazarlar:
Osman Sağdıç
, Selma Kayacan,
Enes Dertli
,
Muhammet Arıcı
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.715223
ATIF
12
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
5734
12
ATIF
0
FAVORİ
5734
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Üvez Meyvesinin Antioksidan Aktivitesi
Yazarlar:
Yüksel Bayram
, Yasemin Torlak,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.589736
ATIF
7
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4162
7
ATIF
0
FAVORİ
4162
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Fitaz Aktif Bazı Laktik Asit Bakteri ve Maya İzolatlarının Tam Buğday Ekmeğinde Hamur Reolojisi Üzerine Etkileri
Yazarlar:
Kevser Karaman
,
Osman Sağdıç
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
DOI: 10.31590/ejosat.455587
ATIF
2
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2422
2
ATIF
0
FAVORİ
2422
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.
Turu Başlat