Hakkında
Hakkında
Yol Haritası
Trendler
DOI Hizmeti
Konular
Dergiler
Yayıncılar
Tümü
Üniversite
Kamu
EAH
Dernek
Vakıf
Meslek Odası
Firma
Şahıs
Sendika
Araştırmacılar
Dergi Sihirbazı
Yardım
Türkçe
Turkish
English
Yönetici Paneli
Kullanıcı Paneli
Dergilerim
Araştırmalarım
Takiplerim
Profil
Çıkış
Giriş
Ümit Sormaz
Doç. Dr.
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ
Yayın
20
Hakemlik
28
CrossRef Atıf
3
TR Dizin Atıf
23
20
Yayın
28
Hakemlik
3
CrossRef Atıf
23
TR Dizin Atıf
0000-0001-7514-1500
57218949284
Takip Et
Takip Ediyorsunuz
Profilimi Düzenle
Takipçi
Takip Edilen
Hakkında
Yayınlar
Görevler
Atıf
Uzmanlık Alanları
Turizm
Gastronomi
Gastronomi Turizmi
Kurum
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ
Popüler Yayınları
Gastronomi Sektörü Meslek Uzmanlarının Çalışanlardan Mesleki Beklentileri Ve Gastronomi Eğitimi İle İlgili Düşünceleri
Yazarlar:
Kadriye Alev Akmeşe
,
Ümit Sormaz
, Esat Özata
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Yaşar Üniversitesi E-Dergisi
DOI: 10.19168/jyasar.605248
ATIF
1
FAVORİ
3
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
741
1
ATIF
3
FAVORİ
741
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
COVİD-19 PANDEMİSİ'NİN 2022 YAZ SEZONU TATİL PLANLARINA ETKİSİ
Yazarlar:
Sümeyye Dalagan
,
Mustafa Yılmaz
,
Hasan Hüseyin Kara
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.1288291
ATIF
0
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
53
0
ATIF
2
FAVORİ
53
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KAPSAMINDA SİLİVRİ İLÇESİNİN GASTRONOMİ TURİZMİ POTANSİYELİNİN SWOT ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
Yazarlar:
Gülçin Algan Özkök
,
Orhan Mutu
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
411
0
ATIF
2
FAVORİ
411
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Hatay İlinin Gastronomi Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi ile Değerlendirilmesi
Yazarlar:
Hilal Öz
,
Ümit Sormaz
,
Hatice Ferhan Nizamlıoğlu
,
Gürkan Akdağ
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.1159063
ATIF
2
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1508
2
ATIF
1
FAVORİ
1508
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Büyük ölçekli restoranlarda menü mühendisliği analizi: Antalya ilinde bir uygulama
Yazarlar:
Kadir Dursun
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1051
0
ATIF
1
FAVORİ
1051
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yayınlar
COVİD-19 PANDEMİSİ'NİN 2022 YAZ SEZONU TATİL PLANLARINA ETKİSİ
Yazarlar:
Sümeyye Dalagan
,
Mustafa Yılmaz
,
Hasan Hüseyin Kara
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.1288291
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
53
2
FAVORİ
53
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Türk Mutfağının Gelişiminde Coğrafi İşaret Alma Özelliğinde Olan Geleneksel Yemekler: Özbekistan Örneği
Yazarlar:
Ümit Sormaz
,
Mustafa Akturfan
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.22466/acusbd.1529534
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
128
1
FAVORİ
128
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Restoran İşletmeleri İşgörenlerinin Yemek Fotoğrafçılığına İlgileri, Kullanma Durumları ve Bilgi Düzeyleri
Yazarlar:
Elzar Kushtaraly Uulu
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: 10.37847/tdtad.1487388
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
125
0
FAVORİ
125
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kazakistan Almatı Şehrinin Gastronomi Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi ile Değerlendirilmesi
Yazarlar:
Ümit Sormaz
,
Mustafa Akturfan
,
Bilal Top
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Journal of Turkic Civilization Studies
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
123
0
FAVORİ
123
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Algılanan Gastronomik İmajın Davranışsal Niyete Etkisinde Mutfak Deneyim Memnuniyetinin Rolü: Mersin ve Adana’da Yaşayan Yerli Halkın Bakış Açısı
Yazarlar:
Ozan Güler
,
Neslihan Şimşek
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.1320226
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
309
1
FAVORİ
309
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KAPSAMINDA SİLİVRİ İLÇESİNİN GASTRONOMİ TURİZMİ POTANSİYELİNİN SWOT ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
Yazarlar:
Gülçin Algan Özkök
,
Orhan Mutu
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi
DOI: -
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
411
2
FAVORİ
411
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
FONKSİYONEL BİR BESİN OLAN KUŞBURNU MEYVESİNİN TÜRKİYE’DE TÜKETİMİ
Yazarlar:
Emel Memiş Kocaman
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
698
1
FAVORİ
698
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNDE ORTOREKSİYA PREVALANSI
Yazarlar:
Ümit Sormaz
,
Nevin Şanlıer
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.20875/makusobed.1260268
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
305
1
FAVORİ
305
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Antalya İlinde Hizmet Veren Restoranların Menülerinde Füzyon Uygulamalarının Porter’ın Beş Güç Modeli İle İncelenmesi
Yazarlar:
Ümit Sormaz
,
Kadir Dursun
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
641
1
FAVORİ
641
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Bişkek Şehrinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi
Yazarlar:
Ümit Sormaz
,
Nurudin Kıdıraliyev
,
Sapargül Turdubekova
,
Nadira Turganbayeva
,
Dinara Isakova
,
Gülmira Samatova
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
477
1
FAVORİ
477
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yemek Stilistliği Uygulamalarının Otel ve Restoranlarda Yapılan Yemek Sunumları Üzerindeki Etkisi
Yazarlar:
Adile Sarıtaş
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Aydın Gastronomy
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
555
1
FAVORİ
555
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Mutfak yöneticilerinin yemek fotoğrafçılığına ilgileri, kullanma durumları ve bilgi düzeyleri: İstanbul örneği
Yazarlar:
Adile Sarıtaş
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
574
0
FAVORİ
574
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Unlu mamul çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği yönünden farkındalık düzeyinin belirlenmesi
Yazarlar:
Mustafa Akturfan
,
Ümit Sormaz
,
Bülent Çiftkaya
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.55044/meusbd.1287318
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
685
0
FAVORİ
685
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
UNLU MAMUL ÜRETİCİLERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON UYGULAMALARI: İSTANBUL İLİ KENT MERKEZİ ÖRNEĞİ
Yazarlar:
Mustafa Akturfan
,
Ümit Sormaz
,
Bülent Çiftkaya
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Türkiye Mesleki ve Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.46236/jovosst.1262212
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
711
0
FAVORİ
711
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Koronavirüs (COVID-19) Salgınının Yiyecek İçecek İşletmelerine Etkisinin Belirlenmesi: Antalya İli Örneği
Yazarlar:
İrem Çafa
,
Ayse Büşra Madenci
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.1196907
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
514
0
FAVORİ
514
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Hatay İlinin Gastronomi Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi ile Değerlendirilmesi
Yazarlar:
Hilal Öz
,
Ümit Sormaz
,
Hatice Ferhan Nizamlıoğlu
,
Gürkan Akdağ
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.1159063
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1508
1
FAVORİ
1508
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Büyük ölçekli restoranlarda menü mühendisliği analizi: Antalya ilinde bir uygulama
Yazarlar:
Kadir Dursun
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1051
1
FAVORİ
1051
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜM MÜFREDATLARININ GASTRONOMİ VE TURİZM İLİŞKİSİ BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Yazarlar:
Berkay Seçuk
,
Ümit Sormaz
,
Yılmaz Seçim
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Türkiye Mesleki ve Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.46236/jovosst.1150175
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
403
1
FAVORİ
403
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomi Sektörü Meslek Uzmanlarının Çalışanlardan Mesleki Beklentileri Ve Gastronomi Eğitimi İle İlgili Düşünceleri
Yazarlar:
Kadriye Alev Akmeşe
,
Ümit Sormaz
, Esat Özata
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Yaşar Üniversitesi E-Dergisi
DOI: 10.19168/jyasar.605248
FAVORİ
3
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
741
3
FAVORİ
741
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Otel ve Restoran Şeflerinin Menü Planlaması ve Analizi Konusuna Yaklaşımları: Konya Örneği
Yazarlar:
Adile Sarıtaş
,
Ümit Sormaz
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.693637
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3218
1
FAVORİ
3218
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Aydın Gastronomy
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Journal of Turkic Civilization Studies
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi
Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi
Türkiye Mesleki ve Sosyal Bilimler Dergisi
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
Yaşar Üniversitesi E-Dergisi
Editörlük
Journal of Turkic Civilization Studies
Editör , Editör Yardımcısı
Kurul Üyeliği
Journal of Turkic Civilization Studies
Hakemlik
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
Aydın Gastronomy
Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
Journal of Tourism Research Institute
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Kent Akademisi
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Turar Turizm ve Araştırma Dergisi
Turizm Akademik Dergisi
Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences
Yayınlar
Hatay İlinin Gastronomi Turizm Potansiyelinin SWOT Analizi ile Değerlendirilmesi
Yazarlar:
Hilal Öz
,
Ümit Sormaz
,
Hatice Ferhan Nizamlıoğlu
,
Gürkan Akdağ
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.1159063
ATIF
2
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1508
2
ATIF
1
FAVORİ
1508
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomi Sektörü Meslek Uzmanlarının Çalışanlardan Mesleki Beklentileri Ve Gastronomi Eğitimi İle İlgili Düşünceleri
Yazarlar:
Kadriye Alev Akmeşe
,
Ümit Sormaz
, Esat Özata
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Yaşar Üniversitesi E-Dergisi
DOI: 10.19168/jyasar.605248
ATIF
1
FAVORİ
3
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
741
1
ATIF
3
FAVORİ
741
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.
Turu Başlat