avatar
Osman Güldemir Doç. Dr. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR.
Yayın 12 Hakemlik 28 CrossRef Atıf 2 TR Dizin Atıf 23
12 Yayın
28 Hakemlik
2 CrossRef Atıf
23 TR Dizin Atıf

Uzmanlık Alanları

Tarım, Yiyecek ve İçeceğin Kültürel Çalışmaları Ev Ekonomisi Beslenme Eğitimi Turizm Gastronomi Sürdürülebilir Turizm Türk mutfağı Osmanlı mutfağı aşçılık

Biyografi

Güldemir, Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nde okudu. Ardından Selçuk Üniversitesi, Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği lisans programını tamamladı. Aynı üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı yandal programını bitirdi. Devamında Osmanlı Türkçesi dersleri aldı. Akabinde yine aynı üniversitenin Beslenme Eğitimi yüksek lisans programını “Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması” tezi ile tamamlayarak, bilim uzmanı oldu. Doktora derecesini "Klasik ve Modernleşen Osmanlı Yemekleri ve Günümüze Uyarlanması" tezi ile Anadolu Üniversitesi'nden aldı. Yüksek lisans eğitiminde değişim öğrencisi olarak, Kopenhag/Danimarka, Suhr's Metropolitan Üniversitesi’den dersler aldı ve çeşitli sebeplerle farklı ülkelerde bulundu.
Evli olan Güldemir, Anadolu Üniversitesi’nde doçent olarak çalışıyor. “Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin” isimli bir kitabı ve meslekî alanları ile ilgili tamamlanmış çalışmaları olmakla beraber; hâlen mutfak kültürü, yeme-içme eksenli araştırmalarda bulunuyor, bundan mutluluk duyuyor…

Kurum

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR.

Popüler Yayınları

PARMAKLARIN OKUDUĞU MENÜ: BRAILLE ALFABESİ İLE BİR MODEL ÖNERİSİ
Yazarlar: Osman GÜLDEMİR , Gencay SAATCI
DOI: -
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1515

0

1

1515

0

1

294

Günümüz Mutfak Kültüründe Türkçe Terim ve Teknikler
Yayın Bilgisi: 2022 , Folklor/Edebiyat
DOI: 10.22559/folklor.1786
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1854

0

1

1854

0

1

474

0

1

1115

Yayınlar

GELENEKSEL BİR YEMEK: MARUL YOĞURTLAMASI
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 623

1

623

Tarihi Yemekleri Uyarlama Modeli: Osmanlı Örneği
Yayın Bilgisi: 2022 , Kadim
DOI: 10.54462/kadim.1134540
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 764

1

764

1

1115

Günümüz Mutfak Kültüründe Türkçe Terim ve Teknikler
Yayın Bilgisi: 2022 , Folklor/Edebiyat
DOI: 10.22559/folklor.1786
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1854

1

1854

Unger, Friedrich. Şark Şekerciliği
Yayın Bilgisi: 2021 , Kadim
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 376

1

376

1

2942

1

474

1

294

Türk Mutfağı’nda Kahvaltıda Tüketilen Çorbalar ve İllere Göre Dağılımı
Yazarlar: Osman GÜLDEMİR , Gülperi HAKLI, Nermin IŞIK
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 3117

1

3117

ILGIN MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YEMEKLERİ
Yazarlar: Nermin IŞIK, Aysun KILIÇARASLAN, Osman GÜLDEMİR , Didem Önay DERİN, Nimet BARI
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1140

1

1140

PARMAKLARIN OKUDUĞU MENÜ: BRAILLE ALFABESİ İLE BİR MODEL ÖNERİSİ
Yazarlar: Osman GÜLDEMİR , Gencay SAATCI
DOI: -
FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1515

1

1515

Yayınlar

ŞALGAM VE KANJİ: KÜLTÜRLERARASI BİR ÜRÜN OLARAK FERMENTE SİYAH HAVUÇ İÇECEKLERİ
Yayın Bilgisi: 2021 , Motif Akademi Halkbilimi Dergisi
DOI: 10.12981/mahder.935537
ATIF 1 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 2942

1

1

2942

İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.