Osman GÜLDEMİR Doç. Dr. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR.
Yayın 11 Hakemlik 14 CrossRef Atıf 0 TR Dizin Atıf 8
11 Yayın
14 Hakemlik
0 CrossRef Atıf
8 TR Dizin Atıf
Takipçi
Takip Edilen

Uzmanlık Alanları

Ev Ekonomisi Turizm Sürdürülebilir Turizm gastronomi Türk mutfağı Osmanlı mutfağı beslenme temel mutfak teknikleri aşçılık

Biyografi

Güldemir, Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nde okudu. Ardından bu işin araştırma-geliştirme ve en önemlisi öğretme ihtiyacını hissederek Selçuk Üniversitesi, Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği lisans programını tamamladı. Üniversite eğitimi boyunca tiyatro, fotoğrafçılık gibi toplulukların etkinliklerinde aktif rol aldı. Aynı üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı yandal programını bitirdi. Devamında Osmanlı Türkçesi dersleri aldı. Aynı üniversitenin Beslenme Eğitimi yüksek lisans programını “Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması” tezi ile tamamlayarak, bilim uzmanı oldu. Doktora derecesini "Klasik ve Modernleşen Osmanlı Yemekleri ve Günümüze Uyarlanması" tezi ile Anadolu Üniversitesi'nden aldı. Yüksek lisans eğitiminde değişim öğrencisi olarak, Kopenhag/Danimarka, Suhr's Metropolitan Üniversitesi’den dersler aldı ve çeşitli sebeplerle farklı ülkelerde bulundu.
Evli olan Güldemir, Anadolu Üniversitesi’nde doçent olarak çalışıyor. “Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin” isimli bir kitabı ve meslekî alanları ile ilgili tamamlanmış çalışmaları olmakla beraber; hâlen mutfak kültürü, yeme-içme eksenli araştırmalarda bulunuyor, bundan mutluluk duyuyor…

Kurum

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR.

Popüler Yayınları

PARMAKLARIN OKUDUĞU MENÜ: BRAILLE ALFABESİ İLE BİR MODEL ÖNERİSİ
Yazarlar: Osman GÜLDEMİR, Gencay SAATCI
DOI: -
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 997

0

ATIF

1

FAVORİ

997

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI

0

ATIF

1

FAVORİ

223

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Günümüz Mutfak Kültüründe Türkçe Terim ve Teknikler
Yayın Bilgisi: 2022 , Folklor/Edebiyat
DOI: 10.22559/folklor.1786
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 639

0

ATIF

1

FAVORİ

639

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI

0

ATIF

1

FAVORİ

244

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Seçili Osmanlı Yemeklerinin Maliyeti ve Besin Değeri
Yayın Bilgisi: 2022 , MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
DOI: 10.33206/mjss.920046
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 494

0

ATIF

1

FAVORİ

494

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI

Yayınlar

Tarihi Yemekleri Uyarlama Modeli: Osmanlı Örneği
Yayın Bilgisi: 2022 , Kadim
DOI: 10.54462/kadim.1134540
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 242

0

ATIF

1

FAVORİ

242

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Seçili Osmanlı Yemeklerinin Maliyeti ve Besin Değeri
Yayın Bilgisi: 2022 , MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
DOI: 10.33206/mjss.920046
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 494

0

ATIF

1

FAVORİ

494

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Günümüz Mutfak Kültüründe Türkçe Terim ve Teknikler
Yayın Bilgisi: 2022 , Folklor/Edebiyat
DOI: 10.22559/folklor.1786
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 639

0

ATIF

1

FAVORİ

639

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Unger, Friedrich. Şark Şekerciliği
Yayın Bilgisi: 2021 , Kadim
DOI: -
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 279

0

ATIF

1

FAVORİ

279

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
ŞALGAM VE KANJİ: KÜLTÜRLERARASI BİR ÜRÜN OLARAK FERMENTE SİYAH HAVUÇ İÇECEKLERİ
Yayın Bilgisi: 2021 , Motif Akademi Halkbilimi Dergisi
DOI: 10.12981/mahder.935537
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1504

0

ATIF

1

FAVORİ

1504

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI

0

ATIF

1

FAVORİ

244

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI

0

ATIF

1

FAVORİ

223

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Türk Mutfağı’nda Kahvaltıda Tüketilen Çorbalar ve İllere Göre Dağılımı
Yazarlar: Osman GÜLDEMİR , Gülperi HAKLI, Nermin IŞIK
DOI: -
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1664

0

ATIF

1

FAVORİ

1664

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
ILGIN MUTFAK KÜLTÜRÜ VE YEMEKLERİ
Yazarlar: Nermin IŞIK, Aysun KILIÇARASLAN, Osman GÜLDEMİR , Didem Önay DERİN, Nimet BARI
DOI: -
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 570

0

ATIF

1

FAVORİ

570

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
PARMAKLARIN OKUDUĞU MENÜ: BRAILLE ALFABESİ İLE BİR MODEL ÖNERİSİ
Yazarlar: Osman GÜLDEMİR , Gencay SAATCI
DOI: -
ATIF 0 FAVORİ 1 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 997

0

ATIF

1

FAVORİ

997

TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
^: Atıf sayıları CrossRef'ten çekilmektedir. Popüler yayınlar, DergiPark'ta araştırma yapan araştırmacılar tarafından favoriye eklenme istatistiğine göre otomatik belirlenmektedir. Bu sayfada görüntülenen istatistikler anlık değerler olmayıp, gerçek istatistikler arasında 24 saate kadar gecikme olabilmektedir.
: DergiPark Kullanıcı Rozeti hakkında bilgi almak için tıklayınız.